Εκτυπώστε τη σελίδα
17-01-2013 18:26

Χωρίς δικηγόρο ο Μίλωνας στην εκδίκαση, συγκίνηση από Μπελιγράτη, παράσταση ΠΑΣΑΠ, την Δευτέρα η απόφαση

Εκδικάστηκε πριν από λίγο από την αθλητική δικαστή η υπόθεση μηδενισμού του Μίλωνα στον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό μετά την αυθόρμητη αντίδραση των παικτών και των παραγόντων του συλλόγου της Νέας Σμύρνης που αρνήθηκαν να αγωνιστούν την επομένη της απώλειας του Νίκου Σαμαρά. Ο Μίλωνας δεν εκπροσωπήθηκε με δικηγόρο καθώς όπως ανέφεραν ο πρόεδρος Δημήτρης Ράπτης και ο εκπρόσωπος του Μίλωνα στην ΕΣΑΠ και Γενικού Γραμματέα της διοργανώτριας Θανάσης Μπελιγάτης «το θέμα δεν είναι νομικό, ούτε αμφισβητεί κανείς την προκήρυξη. Το θέμα είναι ηθικό και ανθρώπινο που δεν είχε προηγούμενο». Την παράσταση έκλεψε ο Μπελιγράτης ο οποίος ήδη ήταν φορτισμένος

από την απώλεια και του καλού του φίλου Μανώλη Παπαδάκη: «Την ημέρα της ονομαστικής μου εορτής θα κηδέψουμε έναν από τους καλύτερους μου φίλους. Είμαι πολύ φορτισμένος και πολύ στεναχωρημένος όλες αυτές τις ημέρες κύρια πρόεδρε. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν τα γράφουν οι προκηρύξεις. Η αντίδραση των παικτών του Μίλωνα ήταν από καρδιάς, από συναίσθημα και από θλίψη. Δεν ήταν δυνατόν να γίνει αυτός ο αγώνας όταν χάνουμε έναν τεράστιο αθλητή που πρόσφερε πολλά στο άθλημα».

Οταν ο νομικός εκπρόσωπος του Παμβοχαϊκού ρώτησε τον Μπελιγράτη γιατί αρχικά ως Γ.Γ. της ΕΣΑΠ συμφώνησε με την διεξαγωγή των αγώνων της 12ης αγωνιστικής και στη συνέχεια άλλαξε απόφαση και συντάχθηκε με τους αθλητές του Μίλωνα ο Μπελιγράτης είπε φανερά συγκινημένος: «Ήταν λάθος. Έγινε κακή διαχείρηση αυτού του γεγονότος που μας σόκαρε όλους. Εχω ευθύνη. Νιώθω ένοχος που συναίνεσα στο να γίνουν οι αγώνες και για το λόγο αυτό δεν πήγα στη Λήμνο για να αποχαιρετήσω το Νίκο Σαμαρά. Το λέω και το παραδέχομαι. Όλοι οι αγώνες έπρεπε να αναβληθούν. Πρέπει όμως να επανορθώσουμε και ο αγώνας να οριστεί και πάλι».

Μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ο Θανάσης Πανούσος ως εκπρόσωπος των αθλητών του Μίλωνα και ο προπονητής της ομάδας της Νέας Σμύρνης Χρήστος Ντόζης. Υπέρ του Μίλωνα παρέστη και ο Γ.Γ. του ΠΑΣΑΠ Βασίλης Μηνούδης ο οποίος μάλιστα έδωσε και την επιστολή που είχε εκδόσει το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών ζητώντας την αναβολή των αγώνων.

Η ΕΣΑΠ δεν παρέστη, αντίθετα ο Παμβοχαϊκός παρέστη δια του νομικού του εκπροσώπου του.

Η αθλητική δικαστής ζήτησε υπομνήματα αλλά οι εκπρόσωποι του Μίλωνα είπαν πως δεν έχουν να καταθέσουν κάτι περισσότερο. Κατέθεσαν μάλιστα δεκάδες δημοσιεύματα του Τύπου που κατέγραψαν τα γεγονότα και που επέκριναν την ΕΣΠΑ και την ΕΟΠΕ που δεν ανέβαλαν τους αγώνες. Κατέθεσαν τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον Νίκο Σαμαρά αλλά και τη δήλωση του προέδρου της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη ότι «ήταν λάθος που έγιναν οι αγώνες».

Η απόφαση θα εκδοθεί μέχρι τη Δευτέρα.

Σχετικά άρθρα