1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
24-08-2014 17:28

Μηνούδης: «Ο Στάθης είναι μερικώς ενημερωμένος»

Στην απάντησή του στα λεγόμενα του Στάθη Ντονά επιχειρεί να δώσει ο διευθυντής του ΠΑΣΑΠ, Βασίλης Μηνούδης, υποστηρίζοντας ότι ο αθλητής της Παναχαϊκής δεν είναι επαρκώς ενημερωμένος

 


«Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του φίλου Στάθη, σχετικά με το υποτιθέμενο κατατεθέν "μνημόνιο" προς τον υφυπουργό και τις κατηγορίες που εκτοξεύει, μεταξύ άλλων, κατά του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών.

Από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αντιλαμβάνομαι, ότι προφανώς ο Στάθης είναι μερικώς ενημερωμένος για τις θέσεις και την στάση τουλάχιστον του ΠΑ.Σ.Α.Π, κάτι το οποίο σε μεγάλο βαθμό δεν θα είχε συμβεί, αν είχε παραβρεθεί σε μια εκ των δύο Γ.Σ. που κάναμε μέσα στον Ιούλιο σε Αθήνα και Θεσ/νίκη ή αν είχε ζητήσει οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση από τον Σύνδεσμο.

Οι επίσημες θέσεις του ΠΑ.Σ.Α.Π περιγράφονται αναλυτικά στο υπόμνημα που κατατέθηκε στον υφυπουργό κ. Ανδριανό στις 3.8.2014.

Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο είτε της ΕΣΑΠ, είτε της ΕΟΠΕ προς τον υφυπουργό δεν αποτελούν θέση του ΠΑ.Σ.Α.Π. Το υπόμνημα μας ασφαλώς αποτελεί δημόσιο έγγραφο και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου....

Σε αυτό λοιπόν, μεταξύ άλλων, μπορεί ο καθένας να διαβάσει τα εξής:
- Ο ΠΑΣΑΠ συμφωνεί υπό προϋποθέσεις ( θέσπιση συστήματος αδειοδότησης, βελτίωση εργασιακών συνθηκών κτλ) στην αύξηση του αριθμό των ξένων σε 4 για δύο και μόνο χρόνια.
- Σωματείο το οποίο δεν θα έχει εξοφλήσει οφειλές του τρέχοντος έτους + τις δόσεις του διακανονισμού που θα προκύψουν μέχρι τις 31.7, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.
-- Την πρόταση του ΠΑΣΑΠ για τον διακανονισμό των παλαιών οφειλών όπως αυτή ψηφίσθηκε από τις Γ.Σ. Σε κάθε περίπτωση η πρόταση του Συνδέσμου δεν είναι αυτή που αναφέρει ο Στάθης.
- Εκφράστηκαν οι νομικές μας αμφιβολίες για την καθολική εφαρμογή του διακανονισμού και ζητήθηκε η ευνοϊκότερη μεταχείριση των τελεσίδικων αποφάσεων.
- Στην πρόταση του διακανονισμού περιλαμβάνονται όλες οι οφειλές των ΤΑΑ ανεξαρτήτως ποσού, με επιφύλαξη για τις τελεσίδικες, ακόμα και προς αθλητές που δεν έχουν προσφύγει στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.
- Ο όποιος διακανονισμός προκύψει (αν προκύψει) θα αφορά χρέη που έχουν δημιουργηθεί για συμβόλαια υπογεγραμμένα μέχρι και τις 31.1.2013 και όχι μεταγενέστερα.
- Για την ομαλή αποπληρωμή των δόσεων του διακανονισμού θα υπάρχει επιπλέον ενδιάμεσος έλεγχος (Δεκέμβριος) με απειλή απαγόρευσης μεταγραφών.
- Τέλος, ο ΠΑΣΑΠ έκανε ξεκάθαρο ότι δεν δέχεται σε καμία περίπτωση την μερική εφαρμογή του πλαισίου και την κατάργηση οποιασδήποτε υφιστάμενης πρόβλεψης του νόμου (απαγόρευση μεταγραφών, αφαίρεση βαθμών κτλ)

Να θυμίσω στον φίλο Στάθη, ότι λόγω ενεργειών του ΠΑ.Σ.Α.Π τις οποίες γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος, έχει στα χέρια την τελεσίδικη απόφαση που επικαλείται και έχει επιβάλλει, ορθώς, απαγόρευση μεταγραφών στον Παναθηναϊκό Α.Ο, βάση μιας διάταξης του νόμου την οποία κατάφερε να εντάξει ο ΠΑ.Σ.Α.Π στον αθλητικό νόμο.

Επίσης, να θυμίσω το τεράστιο αγώνα του Συνδέσμου μας μέσω επερωτήσεων στην Βουλή και παρουσία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων που οδήγησαν στην αλλαγή του νόμου και την επαναλειτουργία των Επιτροπών Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.

Συμφωνώ με τον Στάθη, ότι πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέλος στην τακτική της δημιουργίας χρεών προς τους αθλητές και προς αυτή την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε.

Στόχος του ΠΑΣΑΠ είναι σε κάθε περίπτωση η υπεράσπιση του συνόλου των αθλητών που αντιμετωπίζουν πληθώρα προβλημάτων. Είναι εύκολο να ζητούμε την διάλυση μιας ομάδας λόγω χρεών. Το δύσκολο όμως είναι να εξασφαλίσουμε ότι α) όλοι οι αθλητές θα λάβουν όλα τα οφειλόμενά τους και β) να δώσουμε εφεξής ένα οριστικό τέλος στην τακτική της δημιουργίας χρεών.

Δυστυχώς, εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Ωστόσο, αντί της αρνητικής συνθηματολογίας έχουμε επιλέξει το δύσκολο, αλλά συνάμα παραγωγικό δρόμο της εξεύρεσης ρεαλιστικών λύσεων προς όφελος του συνόλου των αθλητών».

1 σχόλιο

  • Comment Link γιωργος απο βραχατι Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014 15:21 posted by γιωργος απο βραχατι

    κ.μηνουδη εσεις καλα τα λετε αλλα αν εχεις για συμπαίκτες τους ρουμελιωτηδες να σου φυτιλιαζουν μερα νυχτα το μυαλο τζαμπα και ανακοινώσεις που βγαζετε τζαμπα όλα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ