1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
18-06-2014 15:50

Η Pre League της ΕΟΠΕ

Την δημιουργία μιας ενδιάμεσης κατηγορίας ανάμεσα στη Volleyleague και την Α2 ανδρών με την ονομασία Pre League σχεδιάζει η ΕΟΠΕ.

 

Αναλυτικά 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ αφουγκραζόμενο τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο άθλημα μας αποφάσισε να διερευνήσει την πιθανότητα δημιουργίας, από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, μιας νέας κατηγορίας η οποία θα ονομάζεται Pre League και θα λειτουργεί ως ενδιάμεση κατηγορία ανάμεσα στην Α1 και στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών.

Η πρόταση η οποία ήδη έχει τεθεί εις γνώσιν των ομάδων της Α2 Ανδρών περιλαμβάνει τα εξής σημεία:

1) Στην Pre League θα συμμετέχουν 10 ή 12 ομάδες σε έναν όμιλο σε πρωτάθλημα 2 γύρων με πιθανότητα διεξαγωγής και play off.

2) Την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 στην Α1 θα ανέλθει η πρωταθλήτρια ομάδα της Α2 και στην Pre League θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Α1 και όσες ομάδες απαιτηθούν από την Α2. 

3) Η άνοδος και ο υποβιβασμός ομάδων μεταξύ Α1 και Pre League θα καθορισθεί σε συμφωνία με την ΕΣΑΠ, ενώ μεταξύ Pre League και Α2 από την ΕΟΠΕ ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα μείνουν στην Α2 από την περίοδο 2015-2016 και μετά. Σημειώνουμε ότι ήδη με επιστολή μας στην ΕΣΑΠ και ανεξάρτητα από την υλοποίηση του σχεδίου αυτού ζητήθηκε σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της ΕΟΠΕ να ανέλθουν τρεις ομάδες στην Α1 από το επόμενο πρωτάθλημα

4) Στην Α2 από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 και μετά θα αγωνίζονται 36 ή 30 ή 24 ομάδες σε τρεις ή δύο ομίλους.

5) Θα ζητηθεί συνεργασία με την ΕΣΑΠ για ενίσχυση των ομάδων της Pre League, μέσω της χορηγίας του πρωταθλήματος της Α1 και της τηλεοπτικής κάλυψης του πρωταθλήματος.

Τα σωματεία της Α2 Ανδρών καλούνται μέχρι την Παρασκευή 20/6 να δηλώσουν αν αποδέχονται ή όχι την συγκεκριμένη πρόταση κι αναλόγως την απόκριση που θα προκύψει η ΕΟΠΕ θα πάρει τις οριστικές της αποφάσεις.

 

4 σχόλια

  • Comment Link Η Silicon Valley άρχισε να θορυβείται με τις καινοτομίες της ΕΟΠΕ!! Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 02:19 posted by Η Silicon Valley άρχισε να θορυβείται με τις καινοτομίες της ΕΟΠΕ!!

    Όχι πως δεν το είχαμε καταλάβει, αλλά, για μία ακόμη φορά, διαπιστώνουμε πως ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ ασχολείται με τις μαρκίζες (φωτεινές επιγραφές, με άκρατη -συνήθως- αισθητική του κιτς), αντί του αθλητισμού. Κοινώς, "φρουφρού κι αρρώματα". Θα αφουγκράστηκε κανένα κοχύλι στις παραλίες και θα το συνέδεσε με την πετοσφαίριση.. Αν την ουσία ενός αθλήματος Κύριε μου αντανακλούσε η μαρκίζα, τότε θα πρέπει να σας πω ότι βρίσκεστε σε λάθος χώρο. Τόσοι χώροι υπάρχουνε για να πάτε να ξεδιπλώσετε το ταλέντο σας: οι μαρκίζες για την Οικογένεια Φλωρινιώτη, αυτή της Στέλλας Μπεζεντάκου, της Βέρας Λάμπρου κ.α. Τί σας φταίει το καημένο το άθλημα; Το έχετε γονατίσει! Μέσα σε δέκα χρόνια, μετά από έναν σκασμό προϋπολογισμούς εκατομμυρίων ευρώ και με την ξεδιαντροπιά να φτάνετε να χρωστάτε οδοιπορικά στους/στις διεθνής αθλητές/αθλήτριες (αλήθεια, ήσασταν όντως άρρωστος ή αποφύγατε τη συνάντηση με τις αθλήτριες της Εθνικής Γυναικών;), έχετε το θράσος να μας λέτε πως καινοτομείτε! Σε τί; Στην ισοπέδωση; Να στείλουμε μία επιστολή στη Σουηδική Ακαδημία, μήπως και εφεύρουνε κανένα Νόμπελ Καινοτομίας για την τόσο ειδική περίπτωσή σας. Και κάπου εδώ να σας αφήσω, για να συνεχίσετε να "αφουγκράζεστε τα νέα δεδομένα" [..] μόνο μην το μάθουνε στη Silicon Valley κι αρχίσουνε να θορυβούνται!! Δρ. Ι. Παππάς

  • Comment Link volleyOrest Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 14:01 posted by volleyOrest

    ΕΙΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ PRE-LEAGUE ΕΙΤΕ Α2 ΤΟΣΟ ΓΕΜΑΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Comment Link νεστωρ Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 13:54 posted by νεστωρ

    Δηλαδή η Pre League θα ειναι όπως η παλιά Α2... Κι έπρεπε πρώτα να καταστρέψουν την Α2, για να σκεφτούν ότι η δεύτερη κατηγορία πρέπει να είναι ενιαία για να είναι ενδιαφέρουσα κι όχι με 40 ομάδες... κι αντι να επαναφέρουν την Α2, φτιάχνουν μια πρη-ληγκ (τι 'ν' τούτο). Και η Α2 θα έχει 2 έως 4 ομίλους όπως η παλιά Β' Εθνική, πριν την καταργήσουν. Δηλαδή αλλαξε ο Μανολιός.

    Και η Α2 δηλαδη που φτιαχτηκε από τη διαίρεση της Α' Εθνικής σε Α-1 Εθνική και Α-2 Εθνική, και αποτελούσε μέρος της Α1 αφού οι 2 πρώτες ομάδες έπαιζαν στα πλέι οφ (ήταν δηλαδή οι Α1 και Α2 δύο όμιλοι της Α' Εθνικής κι όχι εντελώς ξεχωριστές κατηγορίες), που στη συνέχεια έγινε κατ' ουσία Β' Εθνική αφού οι ομάδες έπαψαν να παίζουν στα πλέι οφ της Α1 και δεν είχε καμία αλληλεπίδραση πια με την Α1, τώρα θα γίνει κατ' ουσία Γ' Εθνική. Τότε καλοί μου άνθρωποι αυτό το "Α" και αυτό το "2" τι το κρατάτε αφού δεν έχει κανένα νόημα (εδώ και είκοσι χρόνια); Έτσι για το εφέ; Απλές απορίες ενώ φτωχού πλην τίμιου ανθρώπου.

  • Comment Link φιλος_ΒΟΛΕΙ Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 13:33 posted by φιλος_ΒΟΛΕΙ

    θα βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα σίγουρα...θα γίνουν πιο συναρπαστικα πρωταθληματα και όχι του στυλ α2 με την παρουσα της μορφη με χαωδεις διαφορες μεταξύ των ομάδων

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ