1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-11-2013 03:27

Η Περιφέρεια έστειλε στη δικαιοσύνη το έγγραφο του ΣΔΟΕ δίνοντας «ανάσα» στον Ηρακλή

Το ΣΔΟΕ και το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να ερευνήσει κατά πόσο ο Ερασιτέχνης Ηρακλής είναι αποκλειστικά και μόνο αθλητικό σωματείο και δεν έχει κερδοσκοπικούς σκοπούς, οι οποίοι έχουν έρθει στη φόρα μετά από ελέγχους.

Μάλιστα, επειδή υπάρχουν αποδείξεις, στην ουσία δόθηκε εντολή να «διαλυθεί» ο ΓΣ Ηρακλής που μετρά 105 χρόνια λαμπρής ιστορίας. Ωστόσο, ο «γηραιός» φαίνεται να κερδίζει χρόνο μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που δεν προχώρησε στη διάλυση του σωματείου εξηγώντας με ανακοίνωσή της πως...

«'Η εποπτεία των αθλητικών σωματείων ανατέθηκε στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις με το άρθρο 136 ν. 2725/1999 (Α' 121) και περιήλθε στις Περιφέρειες μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη ( ν. 3852/2010).

Ύστερα από την υποβολή αιτήματος του Υπουργείου Οικονομικών προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως εποπτεύουσας αρχής, με το οποίο ζητείται η λύση του σωματείου «Γ. Σ. Ηρακλής» με βάση το άρθρο 105 ΑΚ, επειδή «…ο σκοπός του σωματείου κατέστη κερδοσκοπικός», το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή της ΠΚΜ.

Η Οικονομική Επιτροπή είχε τη δυνατότητα, να αποδεχτεί το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών, που θα σήμαινε την άμεση διάλυση του σωματείου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Κατά πλειοψηφία, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, όλων των παρατάξεων εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ), αποφάσισαν να παραπεμφθεί το ζήτημα στο αρμόδιο δικαστήριο, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ να αποδείξει ότι ο λόγος για τον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών ζητάει τη διάλυσή του, δεν υφίσταται σήμερα και οι ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται το Σωματείο, αποτελούσαν επιλογή των τότε διοικήσεων και δεν μπορεί εξαιτίας αυτών, να διαλυθεί ο ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Λειτουργώντας με σεβασμό στο νόμο, αλλά και την ιστορία του σωματείου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, με την απόφαση αυτή αποτράπηκε η άμεση διάλυση του σωματείου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, δίνεται η δυνατότητα στο σωματείο να αποδείξει στο δικαστήριο ότι δεν συντρέχουν σήμερα, οι λόγοι για τους οποίους ζητείται από το Υπουργείο η διάλυσή του και σε κάθε περίπτωση δίνεται η δυνατότητα στην ελληνική δικαιοσύνη να αποφανθεί για την υπόθεση, αφού παρατεθούν τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών'».

Πηγή: sentragoal.gr

3 σχόλια

  • Comment Link zamboni Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 13:52 posted by zamboni

    Ρε κολύμπατζη, αν θες ομάδα βόλλευ, πάνε επένδυσε στη Σύρο, στην Αλεξανδρούπολη και στη Λαμία.. Ο Ηρακλής δεν είναι μόνο το τμήμα βόλλευ, αντιθέτως καταστράφηκε από αυτό.

  • Comment Link ΡΟΠΑΛΟΦΟΡΟΣ Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 10:26 posted by ΡΟΠΑΛΟΦΟΡΟΣ

    Η λύση είναι μια και λέγεται ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ.Τίποτα άλλο δεν υπάρχει.Ο ΓΣ είναι τελειωμένος ανεξάρτητα με την υπόθεση που προέκυψε.Ακόμα κι αν ακυρωθεί η απόφαση του Υπουργείου τι μέλλον μπορεί να έχει ένας σύλλογος με χρέη πολλών πολλών εκατομμυρίων και αστεία έσοδα; Κανένα.Οσο το καθυστερούν κάποιοι μόνο κακό κάνουν στον Ηρακλή κι αυτό θα τους το χρεώσει η ιστορία. Αλλωστε και μόνο που δε γουστάρουν τον ΑΣ ΗΡΑΚΛΗ όλοι αυτοί που ευθύνονται για την ανυπαρξία ειδικά του τελευταίου έτους σημαίνει ότι ο κόσμος πρέπει να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια.Κάποιοι γούσταραν τη διάλυση του ποδοσφαίρου και τη μετατροπή της ΑΕΠ σε Ηρακλή.Εκεί δεν τους πείραζε.Αραγε γιατί τους ενοχλεί ο ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ που και Ηρακλής είναι και ηρακληδείς τον έφτιαξαν;

  • Comment Link ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΟΣ Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 06:30 posted by ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΟΣ

    ρε παιδια τα είπαμε.Θα παρουσιασθεί στο δικαστήριο, στα υπουργεία, στους βουλευτές ο κος Τσιργογιάννης και θα ανοίξουν όλες οι πόρτες. Σούζα θα κάτσουν μπροστά του όλοι.Μάλιστα αν πάρει μαζί του και το συμπαθη διαχειριστή του αναψυκτηρίου που αυτοχαρακτηρίζεται καφέ ουζερί και που εσχάτως το παίζει και έφορος τότε μέχρι και καινούριο γήπεδο στο Ηρακλή θα χτίσουν. Καταλάβατε κύριοι που έχει κατρακυλήσει ο Ηρακλής; Σε τί κατώτατο επίπεδο ανυποληψίας και ξεφτίλας έχει πέσει; Ποιοι τον εκπροσωπούν ή ποιοι πιστεύουν ότι τον εκπροσωπούν; Κι ύστερα κάποιοι απορούν για τη διάλυση.Πόσο καιρό δε σας τα γράφω ότι η διάλυση δεν έρχεται, έχει έρθει ήδη.Από τη στιγμή που όλοι αυτοί οι οπαδοπαράγοντες κάνουν κουμάντο χωρίς να είναι διοίκηση και χωρίς να δέχονται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και το μόνο που κάνουν είναι να πετάνε λάσπη και να κατηγορούν αυτούς που δε γουστάρουν, το τέλος του Ηρακλή ήταν όλο και πιο κοντά. Πέρα από τα χρέη που κάποια λαμόγια δημιούργησαν σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, αυτοί οι τύποι που στην ουσία έκαναν κατάληψη του ΓΣ Ηρακλή άφησαν ακυβέρνητο το καράβι, δίχασαν το λαό του Ηρακλή και έδιωξαν όλους αυτούς που τους χαλούσαν και οι οποίοι ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να βοηθήσουν.Το έργο τους εξίσου καταστροφικό.Εδώ και 2 χρόνια αντί ο Ηρακλής να βγει μπροστά δυναμικά και σιγά σιγά να καθαρίζει τα θέματα αυτοί επιδόθηκαν σε μια διαχείριση της πλάκας μαζεύοντας ψίχουλα από μικροχορηγίες και παρακαλώντας ακόμα κι αυτούς τους οποίους κατηγορούν.Κι όλα αυτά για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους να κάνουν κουμάντο στον Ηρακλή.Και ιδού τι κατάφεραν.Τώρα ψάχνουν ανθρώπους άνω των 100 χωρίς περιουσία για να δεχθούν να μπουν σε διοίκηση πρωτοδικείου μήπως και γλυτώσει ο σύλλογος μας.Μπα; Γιατί τώρα; Γιατί δεν έγινε αυτό πριν 2 χρόνια; γιατί κύριοι της ΠΑΛΗ;Γιατί εδώ κι έναν χρόνο σφυρίζετε αδιαφορα; Δεν ξέρατε ότι θα φτάναμε εδώ;Θυμάμαι πολύ καλά ότι σε γενική συνέλευση άνθρωποι της προηγούμενης διοικησης του βολει σας τα έλεγαν.Καλοκαίρι του 2012.Τι κάνατε από τότε;Ομως προσοχή.Μακάρι ναβρεθούν άνθρωποι να τρέξουν το σύλλογο με υπογραφές και υπευθυνότητα.Ομως κρούω τον κώδωνα του κινδύνου.Με τίποτα δεν πρέπει να είναι μέσα σε αυτούς οι υπεύθυνοι της αδράνειας των 2 τελευταίων ετών (από Νοέμβριο του 2011).Πολύ περισσότερο δεν πρέπει και πάι να κάνουν κουμάντο τζαμπαμαγκίστικα από έξω χωρίς ευθύνες.Πρέπει να φύγουν και να μην ξαναπατήσουν στο Κατσάνειο.Αυτοί και οι κολλητοί τους. Ο Ηρακλής μας πεθαίνει και δε μπορεί να ασχολείται με καραγκιοζιλίκια ούτε με ματαιοδοξία νεόκοπων παραγόντων που ίδρυσαν μια λέσχη μόνο και μόνο για να βάλουν πόδι σε ΓΣ και ΠΑΕ.Σήμερα αλήθεια πόσα μέλη έχει αυτή λέσχη; Υπάρχει; Κάνει διαδικασίες; Εχει γραφεία; Κάνει αρχαιρεσίες; Ξυπνήστε ηρακληδείς και διώξτε τους όλους όπως διώξατε και τους άλλους που στις αρχές της δεκαετίας έκαναν "δουλίτσες" στην πλάτη της μεγάλης μας αγάπης. ΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ