1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-10-2020 16:19

Μιράν Τσαλικιάν: «Πολύτιμη η στήριξη της Ελλάδας στην Αρμενία»

Από το πρωί της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου με τις ευλογίες της Τουρκίας το Αζερμπαϊτζάν έχει ξεκινήσει πόλεμο κατά της Αρμενίας και του πλούσιου οροπεδίου Ναγκόρνο Καραμπάχ που με τη νεότερη ονομασία αποκαλείται Αρτσάχ.

Πρόκειται για μία διένεξη αιώνων μεταξύ των δύο χωρών η οποία «κουκουλώθηκε» με τις ευλογίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και φούντωσε πάλι με την κατάρρευση της στις αρχές της δεκαετίας του ΄90.

Την τριετία 1992-95 αλλά και το 2016 οι Αζέροι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία προέβησαν σε επιθέσεις και ωμότητες κατά της περιοχής που μένουν αποκλειστικά Αρμένιοι.

Πρωτεύουσα είναι το Στεπανακέρτ το οποίο μεταξύ άλλων πόλεων δέχεται επιθέσεις από τον στρατό και τα drone τουρκικής κατασκευής του Αζερμπαϊτζάν. Ο απολογισμός είναι τραγικός καθώς σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και των δύο χωρών υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί στρατιώτες και άμαχοι κυρίως Αρμένιοι.

Στο πλευρό της Αρμενίας η Ελλάδα

Το νέο έγκλημα που συντελείται σε βάρος των Αρμενίων καταδίκασε η ελληνική κυβέρνηση αλλά και πλήθος Αρμενίων και αρμενικής καταγωγής Ελλήνων που βρέθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στο Σύνταγμα. Μεταξύ αυτών μέλη και αθλητές του συλλόγου Αρμενική που εδρεύει στον Πειραιά. Μεταξύ αυτών και ο Μιράν Τσαλικιάν, πρωταθλητής του μπιτς βόλεϊ και μαζί με τον αδελφό του ένα από τα καλύτερα δίδυμα που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα. Επίσης ο Μιράν είναι μουσικοσυνθέτης με μεγάλες διεθνείς διακρίσεις και γενικά ένας άνθρωπος με πολύπλευρα ενδιαφέροντα και πολιτιστική κουλτούρα. Βρέθηκε με τα τρία παιδιά του στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθεί και να ενώσει τη φωνή του με εκατομμύρια Αρμενίους, Έλληνες, Ποντίους και Ασσύριους που ζητούν την άμεσα κατάπαυση του πυρός και την καταδίκη των εγκληματιών πολέμου.

«Κι άλλο έγκλημα σε βάρος των Αρμενίων»

«Συντελείται άλλο ένα έγκλημα σε βάρος της Αρμενίας όχι μόνο από το Αζερμπαϊτζάν αλλά κυρίως την Τουρκία που ενορχηστρώνει και κατευθύνει αυτόν τον πόλεμο. Οι Αρμένιοι είναι ευγνώμονες σε όσους τους βοηθούν τούτες τις δύσκολες ώρες και μεταξύ αυτών που βοηθούν είναι οι Έλληνες. Είμαστε όλοι στο πλευρό του Αρμενικού λαού και υποστηρίζουμε τις διαφορές με ειρηνικά και διπλωματικά μέσα. Είναι μεγάλη συμφορά αυτή η επίθεση και η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να καταδικάσει όσους προκαλούν αυτόν τον πόλεμο», είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος των Αρμενίων στη συγκέντρωση, ενώ ο Μιράν Τσαλικιάν πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν λύσεις με τα όπλα αλλά με τον διάλογο και τον πολιτισμό. Οι Αρμένιοι έχουν υποφέρει πολλά και νιώθουν μεγάλη ικανοποίηση που ο ελληνικός λαός είναι στο πλευρό τους. Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα αυτός ο πόλεμος».

Πηγή: sports3.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ