1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
16-10-2015 20:51

Ανοίγει η αυλαία στην Α1 γυναικών

Στο κλειστό της Κυψέλης και στο κλειστό του Ρεθύμνου ανοίγει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών με την πρώτη αγωνιστική να ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής στην Λάρισα.
Οι πράσινες και το όνειρο του Πορφύρα

Στην Κυψέλη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον πολυσυζητημένο Πορφύρα.  Οι πράσινες ενισχύθηκαν την τελευταία στιγμή με την Καναδή κεντρική Μαρίσα Φιλντ, ενώ ανεβαίνει επίπεδο με την πασαδόρο, Νικολέτα Κουτουξίδου και την ακραία-διαγώνια Μαρία Νομικού. Η λίμπερο Μαριώτα Αγγελοπούλου και η κεντρική Έλενα Κωνσταντινίδου (αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό και θα λείπει από την πρεμιέρα) συμπληρώνουν της μεταγραφές.

Οι πράσινες που φιλοδοξούν να κερδίσουν τον τίτλο θα βρουν μπροστά την πρώην Εύη Χρήστου που φέτος θα ενισχύσει τον Πορφύρα.  Η ομάδα του Πειραιά πήρε τη δύσκολη απόφαση, αλλά ζει το όνειρό της και μέσα σε λίγες μέρες προετοιμάστηκε για να παίξει στην Α1, στη θέση του Αστέρα Αγίου Δημητρίου, αλλά θα έχει ένα πολύ δύσκολο ξεκίνηα. Πριν ακόμα μάθει ότι θα παίζει στην Α1 απέκτησε τη λίμπερο Αθηνά Σκυθιώτη από τους Τράχωνες, την η νεαρή διαγώνια Δέσποινα Σιδεράτου από το Νηρέα Χίου, ενώ επέστρεψε στη δράση η πασαδόρος Βίκυ Μπούρμπη.  

Κοινοί στόχοι, στο βορρά και στο νότο

Την ίδια ώρα στο Ρέθυμνο θα παίξουν δυο ομάδες με τους ίδιους στόχους. Ο ΟΠΕΡ θα υποδεχθεί τον Αίαντα Ευόσμου.  Η παραμονή θα είναι ο στόχος  και των δύο με την ομάδα του Θανάση Ντζαφέρη να στηρίζεται εν πολλοίς στην εμπειρία της πασαδόρου Γεωργίας Παρασκάκη και της κεντρικού Άννας Σαλούστρου. 

Ο Αίας είναι η δεύτερη ομάδα που μπήκε από το… παράθυρο στην Α1 αντικαθιστώντας το Ανατόλια.  Έχει πάρει την Βουλγάρα ακραία Ντάνι Ναϊντένοβα και την επίσης Σλοβένα ακραία, Έρικα Φαμπιάν.  Έχει κάνει αρκετές μεταγραφές από ομάδες της Θεσσαλονίκης ενώ προπονητής ανέλαβε ο Ηλίας Ζωλασταθιάδης

Ανανεωμένος Πανναξιακός, «πιτσιρίκες» στο Μαρκόπουλο

Στις 16.00, ο ανανεωμένος Πανναξιακός υποδέχεται το νεανικό Μαρκόπουλο.  Με τον Ζόραν Κόβασίτς να επιστρέφει, απέκτησε δύο ξένες, την πρώην πασαδόρο του Παναθηναϊκού, Εμίλια Μιλοβάνοβιτς και την Καναδή κεντρική Αλίσια Περίν. Το κέντρο δυναμώνει και με την έλευση της Ναταλίας Μεταξά.

Το Μαρκόπουλο συνεχίζει τη συνταγή του με τις νεαρές αθλήτριες. Το ταλέντο τους δεν αμφισβητείται και μένει να δούμε πως θα ταιριάξουν με τον προπονητή Βέσκο Ιβάνοβιτς, και αν θα βγει… λίρα 100 η Πορτορικανή Άσλεϊ Βάσκεζ.

Ενισχυμένες ΑΕΚ και Ηλιούπολη

Στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας, έδρα της… αδέσποτης ΑΕΚ, θα γίνει  ο αγώνας της Ένωσης με την Ηλιούπολη. Ο Μανώλης Ρουμελιώτης θα στηριχθεί στα περσινά του όπλα (Κατσαντώνη,  Ιβάνοβα,), αλλά και στα νέα (Κοσμά, Λαμπρινίδου, Κωνσταντινίδου).  Θεωρητικά είναι ενισχυμένη αν και δεν κατάφερε να πάρει ξένες.

Από την άλλη μεριά του φιλέ υπάρχει η Ηλιούπολη, η οποία φέτος έχει ένα μεγάλο όπλο, που ακούει στο όνομα Μπλιάνα Γκλιγκόροβιτς.  Η Σέρβα ακραία Αλεξάνδρα Βούκοβιτς είναι η δεύτερη ξένη ενώ κράτησε τον περσινό κορμό. Η Κλαίρη Βέλλιου που ήρθε από τον Ηρακλή και η Όλγα Μαλουσάρη από τον Αστέρα Αγίου Δημητρίου αναμένεται να βοηθήσουν.


Ο Θεός και το «ηφάστειο» 

Την ίδια ώρα ο νεοφώτιστος Άρης φιλοξενεί τον ΑΟ Θήρας.  Οι κίτρινες ενισχύθηκαν με 3 ξένες. Την γνωστή μας Ζου Καετάνο, την Βραζιλιάνα Βιβιάνε Πεσόα και την Καναδή διαγώνια, Κέισι Γκάνο. Σε αυτές θα στηριχθεί ο Δημήτρης Σολκίδης για να κερδίσει την παραμονή.

Ο ΑΟ Θήρας μετά την περσινή 5η θέση, έβαλε στόχο την τετράδα. Στο τιμόνι συνεχίζει ο Απόστολος Οικονόμου και οι Βίντοβιτς, Κιγιάκοβα, Μπρίκμαν ανεβάζουν το επίπεδο ενώ  η παραμονή ων Βεργίδου, Οικονομίδου και Αρτακιανού, κρατούν την ποιότητα της ομάδας.  


Αυλαία με τηλεοπτικό 

Τέλος την Κυριακή ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, το πρώτο τηλεοπτικό παιχνίδι της σεζόν.  Η ομάδα της Λάρισας  πήρε μια ακραία Βόζνια, την 24χρονη Σάνια Τζούριτς, ενώ θα πάρει εμπειρία από την Γιούλα Δίρβα που πήρε μεταγραφή από την Ελασσόνα.  

Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται συστάσεις. Με την προσθήκη ενώ Εμμανουηλίδου, Λαζάρεβιτς, Μαλασάϊ και Τσβετάνοβα φαντάζει  ξανά το απόλυτο φαβορί. 

Ημερομηνία Γήπεδο Ώρα Αγώνας Διαιτητές Παρατηρητής
Σάββατο 17/10 Πανελληνίου 15:00 ΑΟ Παναθηναϊκός - ΑΟΦ Πορφύρας Πρέντζας-Κυριοπούλου Τριανταφύλλου
Σάββατο 17/10 Ρεθύμνου 15:00 ΟΠ Ρεθύμνου - ΑΠΣ Αίας Ευόσμου Βλαχάκης Ε.-Κανακάκης Κοκοτσάκης
Σάββατο 17/10 ΔΑΚ Νάξου 16:00 ΑΟΝ Πανναξιακός - ΑΟ Μαρκόπουλου Revoil Μάλφας-Στάικος Πολίτης
Σάββατο 17/10 ΔΑΚ Πυλαίας 19:00 ΑΣ Άρης - ΑΟ Θήρας Δανιηλίδου - Τσιούλα Κωνσταντινίδης
Σάββατο 17/10 Σχολ. Ν. Φιλαδελ. 19:00 ΑΕΚ - ΓΣ Ηλιούπολης Κατσούλης - Μεταξά Μαυρικίδης
Κυριακή 18/10 ΕΑΚ Νεάπολης 17:00 (ΕΡΤ2) Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός - Ολυμπιακός ΣΦΠ Χαρδαλίδης-Παπαγεωργίου Ευθυμίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ