1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
17-11-2013 22:14

Με ψυχή το πρώτο εντός έδρας «κυανόλευκο» τρίποντο

Αξιολογείστε το άρθρο
(0 votes)
Θεσσαλονίκη, Του Κωσνταντίνου Χρυσίδη
Δίκαιη νίκη, πρώτη εντός έδρας, σημείωσε ο Ηρακλής απέναντι στην Ελπίδα. Το τελικό 3-0 (25-22, 26-24, 25-20) ήρθε χωρίς άγχος καθώς ο γηραιός ήταν ανώτερος και φάνηκε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ότι επιζητούσε περισσότερο το τρίποντο από την ομάδα των Αμπελοκήπων.

Στο πρώτο σετ, οι φιλοξενούμενοι έκαναν δυνατή αρχή και προηγήθηκαν. Χαρακτηριστικό του Ηρακλή, τα πολλά λάθος σερβίς που έδωσαν εύκολους πόντους στην αντίπαλη ομάδα. Στο σημείο του 13-16, οι κυανόλευκοι ξεκίνησαν την αντεπίθεση, βελτιώνοντας αρχικά το σερβίς που προκάλεσε σύγχηση στην υποδοχή των πράσινων. Εν συνεχεία και όταν το παιχνίδι πήγε επάνω στο φιλέ, το μπλοκ του γηραιού λειτούργησε άψογα και έτσι ήρθε το τελικό 25-22. Ένα διπλό μπλοκ με τον Γεροβασιλείου πρωταγωνιστή και ένα μονό του Ηλία Θεοδόση, ήταν αρκετά για να ολοκληρωθεί το σετ.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο ομάδες πήγαν πόντο- πόντο, μέχρι το 10-12 της Ελπίδας. Κάπου εκεί ο Ηρακλής έτρεξε ένα μεγάλο σερί 7-0 για να πάρει σαφές προβάδισμα νίκης. Η Ελπίδα όμως επέστρεψε, μάζεψε αρχικά τη διαφορά στο 21-20 και στη συνέχεια ισοφάρισε 24-24. Η ομάδα του Χρήστου Πάτρα, σπατάλησε τρείς ευκαιρίες για να τελειώσει το δεύτερο σετ καθώς προηγήθηκε 24-21. Σε εκείνο το κρίσιμο σημείο όμως, δύο λάθη της Ελπίδας ήταν αρκετά για να γίνει τελικά το 2-0 με 26-24.

Το τρίτο σετ κρίθηκε πιο εύκολα για τον Ηρακλή που έχτισε μια διαφορά και την κράτησε χωρίς προβλήματα, επικρατώντας 25-20. Η Ελπίδα έπαψε να το πιστεύει, για την ακρίβεια δε φάνηκε ότι πίστεψε ποτέ σε μια ιστορική νίκη και έτσι ο μεγάλος της αντίπαλος πήρε το τρίποντο που βοηθά κυρίως ψυχολογικά τα νέα παιδιά και αυτή τη νέα προσπάθεια που συντελείτε στο «Κατσάνειο».

Τα σετ: 3-0 (25-22, 26-24, 25-20)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Πάτρας): Ηλίας Θεοδόσης, Τσολάκος, Κατσαφλιάκας, Γεροβασιλείου, Τσιάρας, Ιωαννίδης, Τσιράκης (λ)/ Ευγενίδης, Δούρβος, Σταυρακάκης

ΕΛΠΙΔΑ (Κυλίτσης): Πρώιος, Καρασαρλίδης, Μάρτσης, Βασιλειάδης, Νικολακάκης, Κοντογιάννης, Αλμαλής (λ)

Διαβάστηκε 736 φορές

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ