Εκτυπώστε τη σελίδα
14-01-2020 23:01

Καλύτερες ακραίες του Ά γύρου, Ανίκα Μπρίνκμαν, Τέιλορ Άγκοστ

Το καλοκαίρι του 2019 η Ανίκα Μπρίνκμαν επέστρεψε στην αγαπημένη της Σαντορίνη, την οποία τη σεζόν 2015-16 οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία τους μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος της Volleyleague.

Η Γερμανίδα ακραία επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΑΟ Θήρας και είναι από τα βασικά γρανάζια της φετινής μηχανής που έχει δημιουργήσει ο Μπράνκο Γκάιτς. Μετά από 11 αγωνιστικές η Ανίκα Μπρίνκμαν έχει πετύχει 164 πόντους με 127/302 επιθέσεις (42,1% αποτελεσματικότητα), 7 μπλοκ, 30 άσσοι και 50% στην υποδοχή σε 236 προσπάθειες, κερδίζοντας 5 ψήφους από τους 12 προπονητές της Volleyleague γυναικών.

« Θα παλέψουμε πιο πολύ ακόμη στο δεύτερο γύρο»

Η Ανίκα Μπρίνκμαν δήλωσε στο volleyball.gr: «Το πρωτάθλημα σε σχέση με πριν τρία χρόνια που είχα παίξει έχει ανέβει επίπεδο. Περισσότερες ομάδες έχουν ενισχυθεί και οι αγώνες είναι ανταγωνιστικοί.

Η παρουσία ομάδων όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ εμπλουτίζει το πρωτάθλημα και το κάνει συναρπαστικό. Ο Ολυμπιακός θεωρώ παραμένει ένα σκαλί πιο πάνω σε ποιότητα, όμως δεν παίρνει τόσα εύκολα τα αποτελέσματα όπως το παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει πέσει επίπεδο, αλλά ότι οι υπόλοιποι έχουν ανέβει. Ο ΑΟ Θήρας φέτος έχει πολύ καλή ομάδα και πιστεύω μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Έχουμε υψηλούς στόχους με τη διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο και δουλεύουμε καθημερινά σε όλους τους τομείς. Θα παλέψουμε ακόμα πιο πολύ σοτν δεύτερο γύρο, παρά το δύσκολο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είμαστε έτοιμες να πετύχουμε τις νίκες που θέλουμε για να είμαστε χαρούμενες στο τέλος της σεζόν».

Τέιλορ Άγκοστ: «Ελπίζω στο τέλος να φθάσουμε μακριά»

agost akraia 1st

Ο Άρης την απέκτησε για να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτή με τις μέχρι στιγμής εμφανίσεις της, δικαίωσε πλήρως όλους όσοι την εμπιστεύτηκαν. Ο λόγος για την Αμερικανίδα ακραία Τέιλορ Άγκοστ, η οποία μετά από 11 αγωνιστικές στη Volleyleague γυναικών είναι η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος με 191 πόντους, κερδίζοντας 5 ψήφους από τους 12 προπονητές της κατηγορίας και μαζί μία θέση στην καλύτερη επτάδα του πρώτου γύρου.

Η Τέιλορ Άγκοστ που αναδείχθηκε και MVP της 5ης αγωνιστικής έχει 191 πόντους με 174/383 επιθέσεις (45,4% αποτελεσματικότητα), 10 άσσοι, 7 μπλοκ και 42% στην υποδοχή σε 224 προσπάθειες.

Η Τέιλορ Άγκοστ δήλωσε στο volleyball.gr: «Δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι να μπούμε στα πλέι οφ. Ξέρω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και είμαι ενθουσιασμένη και αισιόδοξη για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Έχουμε υψηλές βλέψεις και ελπίζω στο τέλος να φθάσουμε μακριά».

Οι ψήφοι των προπονητών

Τέιλορ Άγκοστ (ΑΣ Άρης) - 5 ψήφοι
Ανίκα Μπρίνκμαν (ΑΟ Θήρας) - 5 ψήφοι
Έλεν Αμαράλ (Πανναξιακός ΑΟΝ) - 3 ψήφοι
Ελίζαμπεθ Χουντ (Ολυμπιακός ΣΦΠ) - 3 ψήφοι
Μόνικα Πότοκαρ (Παναθηναϊκός ΑΟ) - 2 ψήφοι
Κριστίν Μίλεν (Πανναξιακός ΑΟΝ) - 2 ψήφοι
Άνα Ζιβογίνοβιτς (Ολυμπιακός ΣΦΠ) - 2 ψήφοι
Εύα Χαντάβα (ΠΑΟΚ) - 1 ψήφος
Κλαούντια Κατσορόφσκα (ΠΑΟΚ) - 1 ψήφος

Σχετικά άρθρα