1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-10-2019 15:14

Εικόνες από το μέλλον στα γήπεδα βόλεϊ (vid)

Άφωνοι έμειναν θεατές, τηλεθεατές αλλά και οι ίδιοι αθλητές με την αποκάλυψη του νέου δαπέδου στο βόλεϊ σάλας που στήθηκε στη Γερμανία για τις ανάγκες του Σούπερ Καπ ανδρών και του Σούπερ Καπ γυναικών.

Στο σάλα του Ανόβερο Αρένα για πρώτη φορά στήθηκε το διαδραστικό δάπεδο που δεν είναι τίποτε άλλο από μία γιγαντοοθόνη 18 μέτρα μήκος και 9 μέτρα πλάτος. Αποτελείται από εκατομμύρια led με απεριόριστες τεχνολογικές δυνατότητες όπως άλλωστε φαίνεται και στο σχετικό βίντεο. Η γιγαντοοθόνη που καλύπτει όλο τον αγωνιστικό χώρο έχει ελαστική επιφάνεια για να απορροφά τους κραδασμούς και να διευκολύνει τις πτώσεις των αθλητών στις προσπάθεια για άμυνα, δεν γλιστράει το παπούτσι του αθλητή, δίνει βελούδινη αίσθηση και είναι υψηλής αντοχής.

Πήρε φωτιά το γήπεδο...

Δίνει τη δυνατότητα για να χρησιμοποιούνται ειδικά εφέ την ώρα του αγώνα, εναλλαγές διαφημίσεων αλλά και πολλά διαδραστικά σενάρια. Για παράδειγμα κατά την διάρκεια της παρουσίασης του σούπερ καπ στη Γερμανία οι βολεϊμπολίστες φαίνονταν σα να περπατούσαν πάνω σε λίμνη ή μετά από δυνατό καρφί όλος ο αγωνιστικός χώρος έμοιαζε να παίρνει φωτιά. Σε άλλη περίπτωση οι αθλητές φαίνονταν να «παγώνουν» σε περιβάλλον Ανταρκτικής μετά από «άσσο» στο σερβίς του αντιπάλου!

Η εντυπωσιακή κατασκευή δε λειτουργεί μόνο ως μόνιτορ αλλά και ως μία τεράστια κάμερα. Δε βοηθάει μόνο στην προβολή του αγώνα και των πρωταγωνιστών αλλά και στην ουσία του καθώς άμεσα και με ακρίβεια δίνονται τα «μέσα - έξω» ή και άλλες παραβάσεις σε αμφισβητούμενες φάσεις.

«Άλμα στο μέλλον»

«Είναι ένα άλμα στο μέλλον. Οι εικόνες δεν περιγράφονται με λόγια. Θα απογειώσει την προβολή του αθλήματος μας», είπαν οι προπονητές των ομάδων που αγωνίστηκαν, ενώ οι θεατές εκτός από βόλεϊ ήταν απορροφημένοι στο σόου αλλά και στις εκπλήξεις που διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια τους. «Η νέα τεχνολογία μας δίνει πολλές δυνατότητες και τα διαδραστικά σενάρια είναι πολλά. Ανοίγει μία νέα εποχή όχι μόνο στο βόλεϊ αλλά και σε όλα τα αθλήματα σάλας. Αν αυτή η καινοτομία εκτιμηθεί και υιοθετηθεί και σε άλλα γήπεδα είναι σίγουρο πως θα κλέψουν και τις καρδιές του κοινού», είπε ο υπεύθυνος προγραμματιστής στη σάλα του Ανόβερο.

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ