1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-09-2018 10:52

Τουρνουά «Πάρις Κατσουλάκης» στο Μάτι: «Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ»

Η πρώτη αθλητική εκδήλωση μετά τη συμφορά της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι είναι το τουρνουά μπιτς βόλεϊ που διεξάγεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο μικρό λιμάνι της περιοχής. Το διοργανώνουν τα παιδιά των οικογενειών που ζουν στο Μάτι για να τιμήσουν τους συγγενείς τους, τους γείτονες, τους ανθρώπους που χάθηκαν στη φονική πυρκαγιά

Μεταξύ αυτών ο Πάρις Κατσουλάκης, η μητέρα του, ο μπαμπάς του και η γιαγιά του που βρέθηκαν στο μοιραίο οικόπεδο. Από το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν οι αγώνες του ταμπλό και μεταξύ των ομάδων που τίμησαν με την παρουσία τους την προσπάθεια των παιδιών ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Πολλά παιδιά που παρακολουθούσαν τους αγώνες ή συμμετείχαν εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την παρουσία και συμπαράσταση που έτυχαν από τους δύο μεγάλους σταρ οι οποίοι μετά την ενεργό δράση στο μπασκετ παίζουν ερασιτεχνικά μπιτς βόλεϊ.

«Δεν θα τον ξεχάσουμε»

«Δεν περιμέναμε πως θα έρθουν να μας στηρίξουν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και απέδειξαν πόσο μεγάλοι αθλητές είναι. Εμείς υλοποιούμε ένα τουρνουά για να μπορέσουμε να εκφραστούμε και να γεμίσουμε και πάλι με ζωή το Μάτι. Η ζημιά είναι τεράστια αλλά δεν θα το βάλουμε κάτω. Το τουρνουά αυτό θέλουμε να καθιερωθεί ως τουρνουά μνήμης στον Πάρι Κατσουλάκη που ήταν ένας καλός φίλος. Είναι στη μνήμη όλων όσων χάθηκαν άδικα και θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε στην ανάπλαση της περιοχής. Το Μάτι ήταν ένας παράδεισος και τώρα δεν έχει φώτα το βράδυ. Ολα σκοτεινά και να καμμένα αλλά ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να του δώσουμε και πάλι ζωή», δήλωσε ο Νίκος Κολοτούρος που είναι στην οργανωτική επιτροπή, ενώ με δακρυσμένα μάτια αναφέρθηκε στον φίλο του Πάρι: «Ηταν ένας καλός φίλος. Μας λείπει πολύ. Ηταν από τα παιδιά που έτρεχαν πολύ αυτό το τουρνουά. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ». 

Οι Διαμαντίδης, Παπαλουκάς

«Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να συμπαρασταθούμε στα παιδιά εδώ στο Μάτι. Η καταστροφή είναι πιο μεγάλη όταν την δεις με τα μάτια σου. Είναι συγκλονιστικό. Θα είμαστε πάντα κοντά στα παιδιά εδώ και ευχόμαστε το τουρνουά αυτό να γίνει θεσμός», είπαν οι Διαμαντίδης, Παπαλουκάς οι οποίοι παρότι νίκησαν δεν θα αγωνιστούν στη συνέχεια του τουρνουά.

Συγκινημένος ο Χαλβατζής

Διακριτική παρουσία είχε και η ΕΟΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα Νεκτάριο Χαλβατζή να παρακολουθεί τους αγώνες του Σαββάτου: «Είναι συγκινητική η προσπάθεια των παιδιών. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε επικοινωνήσει μαζί τους για να τους προσφέρουμε υλική υποστήριξη και τεχνογνωσία γύρω από την διοργάνωση του τουρνουά αλλά βλέπω με χαρά πως τα έχουν διοργανώσει όλα με μεράκι και αγάπη. Είμαι πολύ συγκινημένος. Τους αξίζουν χίλια μπράβο. Ολοι έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα σε αυτά τα παιδιά της νέα γενιάς που παλεύουν σε δύσκολες συνθήκες».

Εθελοντική παρουσία έχουν και οι διαιτητές του Συνδέσμου Αθηνών, Πειραιά. Τους αγώνες διευθύνουν οι διαιτητές Θεοδωρίδου, Κατέρλη, Κατσιάρας, Γεωργιάδης, Λιδωρικιώτη, Τριανταφυλλόπουλος, Χατζηθωμά και Μάλφας. Απόψε το βράδυ θα γίνουν οι τελικοί και οι απονομές στους νικητές.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ