Εκτυπώστε τη σελίδα
23-12-2021 18:40

Έκαναν τη νύχτα μέρα οι «Πειρατές» του…σούπερ Φοίνικα ΟΝΕΧ

Η νίκη επί του Ολυμπιακού στο 9ο Σούπερ Καπ εκτός του ότι είναι ιστορική για τον Φοίνικα ΟΝΕΧ γιορτάστηκε και ανάλογα από τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο. Ο Φοίνικας κατέκτησε τον 3ο τίτλο του στο επαγγελματικό βόλεϊ μετά τα δύο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» το 2012 και το 2021.

Είναι η πρώτη νίκη του Φοίνικα ΟΝΕΧ επί του Ολυμπιακού σε τελικό και είναι η πρώτη ομάδα της περιφέρειας και η δεύτερη συνολικά που σε αγώνα Σούπερ Καπ που κερδίζει τον πρωταθλητή. Η πρώτη ήταν ο Ηρακλής το 2004 ο οποίος ως κυπελλούχος νίκησε τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό στη Λάρισα.

Μάλιστα λόγω των επεισοδίων τότε μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων μέσα στο γυμναστήριο της Λάρισας, ματαιώθηκε η διαδικασία ανάδειξης του MVP. Για την ιστορία ο αθλητικός δικαστής είχε κρίνει τότε πως επειδή ο αγώνας ήταν... ανεπίσημος και "γιορτή του βόλεϊ" δεν ενέπιπτε στις διατάξεις του ποινικού κώδικα για τους κανονικούς αγώνες κι έτσι οι δύο σύλλογοι δεν τιμωρήθηκαν.

Όσον αφορά τον Φοίνικα οι αθλητές του έκαναν τη νύχτα μέρα... Μετά το τέλος του αγώνα στη Ρόδο χθες βράδυ, οι παίκτες του Φοίνικα ΟΝΕΧ δείπνησαν και στη συνέχεια πήγαν σε γνωστό μπαρ της Ρόδου όπου με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων πέρασαν στιγμές χαλάρωσης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Λίγο μετά τις 15:00 της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου η αποστολή μπήκε στο Blue Star II το οποίο αναχώρησε από τη Ρόδο στις 16:00 (23/12) και μετά από 12 ώρες εν πλω στα νερά του Αιγαίου επρόκειτο να φτάσει στη Σύρο, δηλαδή περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής 24/12/21.