Εκτυπώστε τη σελίδα
12-10-2021 15:54

Σεμινάριο ΣΕΠΠΕ 27-30 Δεκεμβρίου με τον Καρμέλο Πιτέρα

Ο ΣΕΠΠΕ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση τετραήμερου σεμιναρίου (27-30 Δεκεμβρίου) με ομιλητή τον θρυλικό προπονητή Καρμέλο Πιτέρα. Ο κορυφαίος ιταλός προπονητής μαζί με τους συνεργάτες του θα παρουσιάσουν στους έλληνες προπονητές σημαντικά θέματα της προπονητικής.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΠΕ αναφέρει αναλυτικά:

«Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης σας ενημερώνει ότι σε συνεργασία με την ΑΓΣ Αρτεμις και με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου και ΟΑΠ Κορυδαλλού θα πραγματοποιήσει από 27 έως 30 Δεκεμβρίου 4ήμερο διά ζώσης σεμινάριο με ομιλητή έναν από τους κορυφαίους του κόσμου σε επίπεδο ανάπτυξης,τον Θρυλο Professore CARMELLO PITTERA.

Ο Carmelo Pittera αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες και θα τολμούσε κανείς να πει ότι είναι ο ¨θρύλος¨ της σύγχρονης προπονητικής της πετοσφαίρισης αλλά και όλης της αθλητικής επιστήμης. Είναι ο εφευρέτης της μεθοδολογίας ¨PSI.CO.M¨ή αλλιώς μεθόδου ¨ΠΙΤΕΡΑ¨ και έχει να επιδείξει ένα πλούσιο ερευνητικό και επιστημονικό έργο.

Ο Carmello Pittera μαζί με τους συνεργάτες του:α ) κα Δήμητρα Λυκογιάννη, την οποία ο Σύνδεσμος για άλλη μια φορά οφείλει να την ευχαριστησει για τη βοήθειά της σε ό,τι της έχει ζητηθεί.β) κο Umberto Boemo καιγ) κο Gaetano Salamone θα παρουσιάσουν στους Έλληνες προπονητές δύο θέματα:

1)Γνωστικοκινητική δραστηριότητα με ή χωρίς μπάλα για παιδιά 5 – 12 ετών

2)Μίνι Βόλεϊ μέθοδος Pittera.

Το σεμινάριο συνολικής διάρκειας 28 ωρών θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο Κορυδαλλού ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους δεν καταφέρουν να παρευρεθούν στην Αθήνα το συγκεκριμένο διάστημα να το παρακολουθήσουν μέσω live streaming.Στους συμμετέχοντες θα δοθεί ηλεκτρονικό εγχειρίδιο ασκήσεων του Pittera για παιδιά 5 – 12 ετών μεταφρασμένο στα Ελληνικά.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 9:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 9:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 9:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 9:00 – 13:

Το κόστος συμμετοχής δια ζώσης η διαδικτυακά να το παρακολουθήσετε ανέρχεται α. για τα μέλη του Συνδέσμου στα 35 €β. για τα μη μέλη στα 60 €Για την καλύτερη οργάνωση του σεμιναρίου παρακαλούμε όπως δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο του Συνδέσμου (2109218936)

και στο e-mail ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) μέχρι την 1/12/2021.

Βιογραφικό Καρμέλο Πιτέρα.

Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Φυσικής Αγωγής της Ρώμης το 1967 και λίγα χρόνια αργότερα το 1978 ως προπονητής της ομάδας της Κατάνια κατακτά το πρωτάθλημα ανδρών, φέρνοντας την πρώτη διάκριση της Σικελίας σε ομαδικό άθλημα.

Στο ιστορικό των επιτυχιών του έχει το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης το 1978 με τους «γλάρους του αργυρού» όπως αποκαλείται η εθνική ομάδα και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984 ως τεχνικός διευθυντής.

Η φαρέτρα του όμως έχει και άλλες διακρίσεις, στους Ολυμπιακούς της Μόσχας και της Σεούλ και στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1981 και 1986 ενώ διετέλεσε και προπονητής της Ενικής Ομάδας της Αιγύπτου και του Κατάρ. Ωστόσο, δεν αρκέστηκε στις προπονητικές επιτυχίες αλλά έχει να επιδείξει και πλούσιο ερευνητικό έργο.

Έτσι, το 2001 πήρε το δίπλωμα της σχολής Κινητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Top Βεργκάτα της Ρώμης και στη συνέχεια δίδαξε σε πολλά πανεπιστήμια την τεχνική θεωρία του βόλεϊ. Κατάρτισε το περίφημο σύστημα Πιτέρα το οποίο θεωρείται εξαιρετικά πρωτοποριακό τόσο στο χώρο της πετοσφαίρισης όσο και ολόκληρης της αθλητικής επιστήμης. Το σύστημα του διδάσκεται σε πολλές χώρες του κόσμου.

Το ΔΣ του ΣΕΠΠΕ.»