1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
01-08-2018 19:39

Στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται τα διπλώματα της FIVB, με... συνέργεια του ΣΕΠΠΕ

Αναφερθήκαμε πριν λίγες ημέρες στα μαθήματα που παρακολούθησαν οι Ελληνες προπονητές Γκολίτσης, Οικονόμου, Χριστόπουλος, Γκότσης για να πάρουν δίπλωμα FIVB κατηγορίας 2 ώστε να έχουν δικαίωμα να κοουτσάρουν στο πρωτάθλημα Volley League.

Αυτά στην θεωρία διότι στην πράξη στην όμορφη χώρα μας γίνονται άλλα πράγμαμα αφού για πάνω από δέκα χρόνια δεκάδες προπονητές αναμένουν την ΓΓΑ να διοργανώσει σχολή προπονητών για διπλώματα Α΄κατηγορίας.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως εκκρεμούν ενστάσεις από το 2011 για μη αναγνώριση της σχολής κατηγορίας 2 της FIVB (όπως αυτή που φοίτησαν πρόσφατα οι τέσσερις προπονητές στην Ουγγαρία). Συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Λάιος κατέθεσε τα δικαιολογητικά του για αναγνώριση του πτυχίου του FIVB-2 αλλά η ΓΓΑ αποφάσισε πως δε μπορεί να γίνει εξομοίωση με τον προπονητή Α κατηγορίας με τη δικαιολογία ότι στα σεμινάρια που είχαν γινει στο Κουβέιτ το 2011 οι προπονητές είχα φοιτήσει 10 ώρες λιγότερες...

Με άλλα λόγια στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζεται το διπλωμα 2 της FIVB. Με αυτό το δίπλωμα μπορεί κάποιος να εξασκήσει σε όλο τον κόσμο το επάγγελμα του προπονητή του βόλεϊ εκτός από την Ελλάδα για τους... Ελληνες.

Μάλιστα οι περισσότεροι προπονητές που έρχονται στη χώρα μας για να εργαστούν έχουν το ίδιο πτυχίο και μάλιστα ακόμα και ο Μέιφορθ το 2009 είχε ανάλλογο πτυχίο. Είπαμε όμως... Είμαστε "άλλο" κράτος...

Kι όλα αυτά με εισηγήσεις του ΣΕΠΠΕ προς τη ΓΓΑ. Την εποχή που ανοίγουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα , ο ΣΕΠΠΕ κρατά κλειστό το επάγγελμα του προπονητή βόλεϊ, αφού με δικές του εισηγήσεις τέθηκαν τα κριτήρια αναγνώρισης των διπλωμάτων από το εξωτερικό, όταν στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ δεν υπέρχουν τόσες απαγορεύσεις.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ