1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-08-2017 12:22

Καταγγελία Έλληνα προπονητή στην FIVB και στη CEV!

Έγγραφη καταγγελία στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (FIVB) και στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (CEV) έστειλε γνωστός Έλληνας προπονητής και ζητάει την παρέμβαση της για τις κακές συνθήκες εργασίας που βιώνουν στο ελληνικό βόλεϊ οι Έλληνες προπονητές και αθλητές. Απόσπασμα της επιστολής κοινοποίησε ο Έλληνας προπονητής και στο volleynews.gr.

 

Ο Έλληνας προπονητής αναφέρει πως τα ελληνικά σωματεία συμπεριφέρονται άψογα στους ξένους προπονητές και παίκτες υπό το φόβο τιμωρίας και αποκλεισμού από την CEV και την ΕΟΠΕ, ενώ τους Έλληνες προπονητές και αθλητές τους αφήνουν απλήρωτους για πολλούς Έλληνες. Τονίζει πως οι Έλληνες είναι απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι, χωρίς προστασία των συμβάσεων τους.

Στην καταγγελία επιρρίπτονται ευθύνες στην ΕΟΠΕ και στον ΣΕΠΠΕ. Η καταγγελία του προπονητή έγινε με αφορμή την προσωπική επαγγελματική περιπέτεια που είχε ιστορικό σωματείο που τη σεζόν 2016-17 αγωνίζονταν στην Α2 ανδρών.

Ηταν μέλος προπονητικού τιμ σε ομάδα συλλόγου που το καλοκαίρι άλλαξε πρόσωπα στη διοίκηση, προσλήφθηκαν νέοι προπονητές για τη σεζόν 2017-18 και κανείς δεν αναλαμβάνει να πληρώσει τις οφειλές απέναντι στον ιδίο και τους συνεργέτες του.

Απόσπασμα τής επιστολής:

«...Διάβασα πρόσφατα σε αθλητική ιστοσελίδα, ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, πιέζει την αντίστοιχη Ελληνική για να εναρμονιστεί με κυρώσεις σε Ελληνικά σωματεία, αποκλεισμός συμμετοχής ομάδωναπό διοργανώσεις, απαγόρευση μεταγραφών, σε σωματεία που έχουν οφειλές σε ξένους αθλητές και αθλήτριες, ειδικότερα για δυο Αθηναϊκές ομάδες, γνωστές στο χώρο του βόλεϊ,  για τις γνωστές υποθέσεις οφειλών σε ξένες αθλήτριες,όπου έχουν προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία - CEV.

Στην Ελληνική πραγματικότητα λοιπόν παρατηρείται το εξής συνεχές επαναλαμβανόμενο φαινόμενο. Έλληνες προπονητές πετοσφαίρισης να συνάπτουν σύμβαση εργασίας με Ελληνικά σωματεία, με συγκεκριμένη διάρκεια παροχής προπονητικών υπηρεσιών και συγκεκριμένους οικονομικούς όρους συνεργασίας και τα σωματεία να μην τους τηρούν στο ακέραιο, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Συνέπεια αυτής της κατάστασης,  προπονητές να έχουν χρωστούμενα πολλών μηνών από αρκετές ομάδες στην λήξη των συμβάσεων τους, με την αδιαφορία των ομάδων να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις αυτές προς τους προπονητές και με την πλήρη ανέχεια του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης, αλλά και την πλήρη ανέχεια όλων των διοικήσεων, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, απ το παρελθόν μέχρι και σήμερα, χωρίς να εξαιρείται και η σημερινή διοίκηση.

Τα Ελληνικά σωματεία είναι πολύ προσεκτικά με τους ξένους προπονητές πετοσφαίρισης αλλά και τους αθλητές-τριες, τηρούν στην πλειονότητα τα οικονομικά συμφωνηθέντα στο ακέραιο και στις ημερομηνίες που αναγράφουν στις συμβάσεις (πλην εξαιρέσεων) υπό τον φόβο της απαγόρευσης συμμετοχής της ομάδας σε ευρωπαϊκά και εγχώρια πρωταθλήματα, απ την Ευρωπαϊκή και Ελληνική ομοσπονδία αντίστοιχα, αλλά και τις απαγορεύσεις ευρωπαϊκών και εγχώριων μεταγραφών αθλητών και αθλητριών.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους Έλληνες προπονητές πετοσφαίρισης και τα Ελληνικά σωματεία. είναι απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι, χωρίς προστασία των συμβάσεων τους και χωρίς κυρώσεις στα σωματεία απ την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, αλλά και τον Σύνδεσμο Ελλήνων προπονητών πετοσφαίρισης, αλλά και με την ανέχεια τους.

Κλείνοντας αναρωτιέμαι, γιατί να υπάρχει αυτή η άψογη αντιμετώπιση των ξένων προπονητών που έρχονται στην Ελλάδα να εργασθούν, ενώ αντίστοιχα οι Έλληνες συνάδελφοι τους να μην τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης απ τα Ελληνικά σωματεία, με την ανέχεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας και του συνδέσμου Ελλήνων προπονητών Πετοσφαίρισης (ΣΕΠΠΕ), και τι μπορεί να γίνει μ αυτό, απ την CEV - Ευρωπαϊκή ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, για την Ελληνική πραγματικότητα...»

2 σχόλια

  • Comment Link ΣΕΠΠατζής Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 12:17 posted by ΣΕΠΠατζής

    Καταρχήν ανώνυμη Καταγγελία, ούτε λαμβάνεται υπόψη, ούτε δημοσιεύεται.
    Αυτά δεν γίνονται ούτε στα σκανδαλοθηρικά περιοδικά.
    Επίσης κάποιος πρέπει να πεί στον ...ανώνυμο προπονητή, να κατοχυρώνει τα δικαιώματά του υπογράφοντας σχετικές συμφωνίες, όπως προβλέπει ο αθλητικός νόμος.
    Τέλος ότι πριν τις καταγγελίες στους βαρελόφρονες μπορεί να πάει τον κάθε πατακτσή στα δικαστήρια.
    Με αυτό που έκανε κάνει κακό στο ελληνικό βόλει, δηλαδη πριονίζει το κλαρί που ο ίδιος κάθεται.

  • Comment Link Coach Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 14:12 posted by Coach

    Δυο απλα πραγματα για τον παραπονουμενο.Υπαρχει υπογεγραμμενο συμβολαιο- συμφωνητικο ? ( υπαρχει στο site τοι ΣΕΠΠΕ)
    Αφου υπαρχει ζητησες τη Νομικη βοηθεια του ΣΕΠΠΕ ή καποιου δικηγορου που ασχολειται με τα αθλητικα ή εστω εργατικα?
    Αν εμεινες στις υποσχεσεις ή στη χειραψια για να αναλαβεις εργασια φταις εσυ και μονο εσυ.Μη τα φορτωνεις σε αλλους.Ειδικα με καποια σωματεια που νομιζουν πως σου κανουν χαρη που εργαζεσαι γι αυτα αφου ...διαφημιζεσαι.
    Υ.Γ.ελα καμμια φορα σε συνεδριαση ( απολογιστικη ,εκλογικη κλπ του σεππε) δεν θα χασεις
    Εσυ εισαι η δυναμη του

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ