1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
27-03-2017 17:59

Καλμαζίδης: «Νόμιζα ότι είχε αλλάξει ο τρόπος σκέψης τους»

Ο Γιάννης Καλμαζίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΠΟΡ FM 94.6 λίγη ώρα μετά την απόλυση του από τον ΠΑΟΚ και αναφέρθηκε στην απομάκρυνση του από τον πάγκο του δικεφάλου. 

Ο έμπειρος τεχνικός δεν περίμενε αυτή την απόφαση από τον ΠΑΟΚ και πως δεν τον ενημέρωσε κανείς από τους προέδρους του ΤΑΠ, λέγοντας χαρακτηριστικά «στις χαρές όλοι είναι μπροστά, στα δύσκολα βάζουμε κάποιον άλλο».

Αναλυτικά:

"Μου φαίνεται ανορθόδοξα αυτά που συμβαίνουν. Δεν ξέρω τι να πω. Είναι συχνό φαινόμενο να παίρνονται αποφάσεις πάνω στην πίεση της στιγμής και σαν μία λύση ανάγκης. Η ομάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια δεν ήταν ποτέ σε αυτό το επίπεδο που είναι τώρα. Πέρσι είχαμε βγει 4οι και στο τέλος πήραμε το πρωτάθλημα και φέτος ήμασταν 2οι, δεν ήμασταν τελευταίοι."

Εάν περίμενε την απομάκρυνσή του:

"Για μένα ήταν ξαφνικό και δεν το περίμενα, αλλά δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι δεν φταίει ποτέ ο προπονητής. Και την άλλη φορά που απολύθηκα δεν το περίμενα, αλλά μετά και την περσινή κατάκτηση και συμπεριφορά της διοίκησης νόμιζα, ότι είχε αλλάξει ο τρόπος σκέψης της ομάδας."

Ποιος του ανακοίνωσε την απόλυσή του:

"Δεν μου το ανακοίνωσε ο πρόεδρος, αλλά ο αντιπρόεδρος του συλλόγου. Αυτό ίσως με πείραξε γιατί όταν σηκώνουμε το κύπελλο όλοι έρχονται δίπλα μας και όταν ήταν να φύγω δεν μου το είπε ο ίδιος. Εγώ δεν ήθελα να φύγω, αλλά φυσικά και δεν έφερα κάποια αντίρρηση ούτε πρόκειται να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα με την απομάκρυνση μου."

Για το τι φταίει την φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ:

"Ο καθένας έχει το μερίδιο ευθύνης και ο πρώτος προπονητής μπορεί να έχει στο μεγαλύτερο. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά από την περσινή σεζόν. Και πέρσι χάσαμε στα final 4 και δεν είχαμε κερδίσει τον Ολυμπιακό μέσα στο πρωτάθλημα. Φέτος δεν είχαμε το μεγαλύτερο μπάτζετ, όπως και πέρσι, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είχε τέτοιες επιτυχίες τα προηγούμενα χρόνια."

Για τις επιλογές των παικτών:

"Προφανώς και κάναμε λάθη μέσα στην χρονιά και στους παίκτες που επιλέξαμε, αλλά και πέρσι όταν ανέλαβα ξανά ήθελαν να διώξουν τον Σεπέδα και εγώ τον κράτησα και τελικά βγήκε και MVP του πρωταθλήματος. Ακόμα και ο τραυματισμός του Χάρι Γκόμεζ μας δημιούργησε πολλά προβλήματα μέσα στην χρονιά."

Για το αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα:

"Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και το πιστεύω. Όλοι οι παίκτες το θέλουν και εγώ τους πιστεύω. Σίγουρα δεν έχουμε το ψυχολογικό πλεονέκτημα μετά τις 4 ήττες, αλλά η δεύτερη θέση δείχνει ότι μπορούμε να χτυπήσουμε τον Ολυμπιακό. "

Για τα δικά του λάθη μέσα στη σεζόν:

"Δεν μπορώ να σας μιλήσω για τα δικά μου λάθη, αλλά πιστεύω ότι ένα από αυτά ήταν ότι κάποιοι παίκτες ήρθαν με καθυστέρηση, όπως ο Ντάντε. Ο Ντάντε ήρθε στην αρχή των αγωνιστικών υποχρεώσεων και ήταν απροπόνητος. Πιστεύω όμως ότι μέσα στα play-off με την εμπειρία του θα βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα και θα δείξει την ποιότητά του."

Εάν έχει κλείσει οριστικά ο κύκλος του στον ΠΑΟΚ με τη συγκεκριμένη διοίκηση:

"Αυτή την στιγμή πιστεύω ότι έχει κλείσει ο κύκλος μου στον ΠΑΟΚ, αλλά μπορεί να το λέω τώρα που είμαι πικραμένος και μετά να αλλάξω την άποψή μου σε αυτό. Ίσως να έπρεπε να μας αφήσουν να τελειώσουμε εμείς την χρονιά και να πάρουμε όλη την ευθύνη πάνω μας. Η θέση είναι ότι προπονητής δεν είναι άμοιρος ευθυνών."

Για την προοπτική της Εθνικής Ελλάδας:

"Έχω μιλήσει με την ομοσπονδία και λόγω διαφορά φιλοσοφίας έχω ήδη απαντήσει αρνητικά."

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ