Εκτυπώστε τη σελίδα
02-01-2013 08:39

Kαζαμίας 2013...

Του  Στέφανου Λεμονίδη
Με την ευχή το 2013 να είναι καλύτερο και την Εθνική ανδρών να επιστρέφει  στα τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος , ας δούμε τι θα γίνει το νέο χρόνο, όπου το επόμενο πρωτάθλημα θα παίζεται σε 15 σετ των 5 πόντων!
Να ξεκινήσουμε με την παγκόσμια αποκλειστικότητα της αλλαγής της καταμέτρησης πόντων που θα εφαρμόσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία, προκειμένου να κάνει πιο ελκυστικό το άθλημα, καθώς στους πρώτους πόντους όλοι χασμουριούνται και  στο τέλος η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη. Στην πρώτη συνεδρίαση λοιπόν θα αποφασίσουν να  αλλάξουν όλα, με κυριότερη καινοτομία την ανάδειξη του νικητή στα 5 νικηφόρα σετ των 15 πόντων. Η αλλαγή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, αλλά ο Αχιλλέας Μαυρομάτης που ήταν παρών, μιλούσε εκείνη την ώρα ή καλύτερα δεχόταν εντολές από την Μαρία Γκοντσαρέβα γιατί τον ενδιαφέρει όπως είναι λογικό περισσότερο  ΠΑΟΚ από το βόλει . Έτσι έκανε λάθος και όταν γύρισε στην Ελλάδα άλλαξε τους κανονισμούς και το πρωτάθλημα παιζόταν στα 15 νικηφόρα σετ των 5 πόντων, προκαλώντας αναστάτωση. Τα γήπεδα όμως άρχισαν να γεμίζουν και όταν  ο  Βραζιλιάνος Γκράσα έμαθε τα νέα, τον φώναξε στο γραφείο του και τον έχρισε ως τον μεγαλύτερο νεωτεριστή του παγκοσμίου βόλεϊ.  Όπως ήταν φυσικό αφιέρωσε το βραβείο στον Ιβαν Σαββίδη.
 
Προσλαμβάνει και τον κουμπάρο του
 
 
Μόλις γύρισε  στην Ελλάδα, άλλαξε ύφος και απαίτησε από τον Κωστή Ψαρουδάκη να τον κοιτάει στα μάτια, να εκτελεί τις εντολές του και να αλλάξουν ρόλους, προκειμένου να γίνει επιτέλους πραγματικός πρόεδρος. Στον ενθουσιασμό του, κυριεύτηκε από  άκρατο νεποτισμό και προσέλαβε στο γραφείο Τύπου τον κουμπάρο του, παρότι υπάρχουν ήδη δυο δημοσιογράφοι. Οι σύμβουλοι αντέδρασαν άμεσα και με επικεφαλής την Μπούλα Τουρσούγκα που διακρίνεται για την μαχητικότητα της απείλησαν με ομαδική παραίτηση. Ως και ο Γιώργος Μανωλόπουλος αντιτάχθηκε, αλλά ο Μαυρομάτης έδειξε πρωτοφανή πυγμή και για πρώτη φορά πέρασε δική του πρόταση με ψήφους 1-20! Έβαλε μάλιστα και τις φωνές , με αποτέλεσμα ο Κωστής Ψαρουδάκης να κρυφτεί κάτω από το τραπέζι.
Ο παμπόνηρος Κρητικός, άλλαξε όμως  …το χαρτί και πολιτική για να κερδίσει και πάλι την προεδρία αιφνιδιάζοντας τους πάντες με την τακτική του. Άρχισε να δημοσιεύει όλες τις οικονομικές πράξεις στη «Διαύγεια, ως και το τελευταίο ευρώ, εφάρμοσε διαφάνεια σε όλες τις πράξεις του, πλήρωνε από την τσέπη του, όλα τα αεροπορικά εισιτήρια Χανιά-Αθήνα , καθώς και τις διανυκτερεύσεις του. Σε μια κίνηση γαλαντομίας έδωσε και τους χορηγούς του ΟΠΕΡ, την Aegean και την  PEPSI στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να γνωρίσει το άθλημα πρωτοφανή άνθηση. Ως και τους καταλόγους των ψηφισάντων της Αγριάς κοινοποίησε και παραδέχθηκε ότι 100 εξουσιοδοτήσεις ήταν μαϊμού και ο δικηγόρος της Ομοσπονδίας έβαλε κατά λάθος 87 σταυρούς στον Μαυρομάτη για να βγει πρώτος…
 
Ο Δρίκος στο Φοίνικα Σύρου
 
 
Στη Σύρο, ο Φοίνικας συνέχισε να χάνει, αφού ο Χρήστος Πάτρας άλλαξε πάλι τους ξένους και πήρε τρεις πασαδόρους (ρελάνς στους τρεις διαγώνιους), κρατώντας ως τέταρτο τον Κουρνέτα και ως πέμπτο τον Τσέργα. Οι Παλιόπορτας, Νικολούζος τον απέλυσαν και έκαναν κίνηση ΜΑΤ. Προσέλαβαν τον Σωτήρη Δρίκο, αλλά με το πάτησε ο πρώην προπονητής του Ηρακλή το πόδι του στο νησί άρχισε να μηνύει όποιον έβρισκε μπροστά του. Η αστυνομία και η δικαστική αρχή απαίτησε τον εξοστρακισμό του από το νησί γιατί δεν προλάβαιναν να παρακολουθούν τις κινήσεις του. Προσλαμβάνεται έτσι ο Νίκος Νεόφυτος που απαίτησε την μετακόμιση της ομάδας στον Κολωνό, όχι μόνο για τις προπονήσεις, αλλά και τους αγώνες.
 
Τα βουντού του Τέλη…
 
 
Μια ημέρα πριν από τους τελικούς των πλέι οφ γυναικών, τραυματίζονται οι Παπαφωτίου, Παπαγεωργίου, Μποροβίντσεκ, Κις, Τζανακάκη , Ρόγκα  και ο Τέλης Σωτήρχος ευχαριστεί τον μάγο του βουντού που ήρθε από την Αιτή και έκανε καλά τη δουλειά του. Η ΑΕΚ  βγάζει δελτίο στις Πολυζώη, Γκορτζίλα, κατεβαίνει με σύνθεση ανάγκης και ο Τέλης είναι έτοιμος να σηκώσει την κούπα, κάτι που δεν πέτυχε  πριν από χρόνια αν και προηγήθηκε 2-0 νίκες του Παναθηναϊκού και έπαιζε το τέταρτο ματς στο Ρέντη. Αυτή τη φορά η Τένεβα  δεν είχε λουμπάγκο, δεν πονούσε στον ώμο, δεν είχε πρόβλημα στον μηνίσκο, δεν έπαθε διάστρεμμα. Το σκορ ήταν 0-2 νίκες για την ΑΕΚ, αλλά όλα προμήνυαν την ανατροπή. Στο τρίτο σετ όμως ο Σωτήρχος κάνει ξανά τη διπλή αλλαγή κι όταν ετοιμαζόταν να επιστρέψει η Στέλλα Χριστοδούλου στον αγώνα της δίνει πάλι λάθος ταμπελάκι. Οι διαιτητές δεν δέχονται  τη διόρθωση, κλείνουν οι αλλαγές, η ομάδα μένει χωρίς πασαδόρο και ο Ολυμπιακός χάνει το πρωτάθλημα!
Η Λοκομοτιβ Μπακού απολύει τον Γιάννη Νικολάκη και τον αντικαθιστά με τον Γιώργο Σαμαρά, αλλά λογαριάζει χωρίς τον πρόεδρο της ΕΣΠΑΑΑ, Αλαγιάννη, που αρνείται να του δώσει άδεια. Θεωρεί ότι ο Σαμαράς είναι αναντικατάστατος υπάλληλος, σηκώνει στις πλάτες του όλη την Ένωση και δεν μπορεί να τον αναπληρώσουν ούτε δέκα υπάλληλοι. Μαλώνει με τους Μαυρομάτη, Στουραίτη, Ευαγγελίου, αν και ποτέ δεν είχε καλές σχέσεις μαζί τους και όλα δείχνουν ότι ματαιώνεται η πρόσληψη του, Παίρνει όμως την κατάσταση στα χέρια του ο Περικλής Μπακοδήμος, αλλάζει τον νόμο των προπονητών, χάρη στο ΣΕΠΠΕ και ο Αλαγιάννης αναγκάζεται να του δώσει άδεια και μάλιστα μετ αποδοχών, αλλά και αναδρομικά επίδομα σταχανωβικού εργάτη…
 
 
Λίμπερο ο Μπλέτσας
Ο Ολυμπιακός φτάνει στους τελικούς της Α1 ανδρών αήττητος κόντρα στον Παμβοχαικό. Προηγείται 2-0 νίκες και στο τρίτο ματς ο Δημήτρης Καζάζης  κάνει επίδειξη δύναμης αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Βάζει λίμπερο τον Σπύρο Μπλέτσα και το γεγονός  σχολιάζεται πικρόχολα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, αφού τον κατηγορούν για κίνηση αλαζονείας και ανφέρ για τον αντίπαλο. Ο Μπλέτσας όμως πραγματοποιεί καταπληκτική εμφάνιση, τελειώνει το ματς με 98% στην υποδοχή και 143 άμυνες και αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος. Καλείται στην Εθνική, αντικαθιστώντας τους Παπαδημητρίου, Στεφάνου και χάρη σε αυτόν γίνεται μάγκας ο Λεώνης και η Εθνική προκρίνεται στους τελικούς του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος.
 
Τουρκάλες Αρβανίτη-Τσιαρτσιάνη
 
 
Στα μπαράζ ανόδου, γίνεται συνεννόηση μεταξύ Αθηναίων και Πελοποννήσιων και προβιβάζονται ΑΕΚ και Παναχαϊκή σε βάρος της Ορεστιάδας, Έξαλλος ο Αθηνόδωρος Χατζηαναγιώτου κατεβαίνει στην Αθήνα , χτυπάει το χέρι στο τραπέζι του προέδρου Ψαρουδάκη(επανήλθε μετά τις εντυπωσιακές ανατροπές που προαναφέραμε) και παραιτείται από την επιτροπή μπιτς βόλει. Σε ένδειξη συμπαράστασης οι Μαρία Τσιαρτσιάνη-Βίκυ Αρβανίτη δέχονται την πρόταση του Ταγίπ Ερντογάν και αγωνίζονται με τα χρώματα της Τουρκίας, Έξαλλος ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ   Αχιλλέας Μαυρομάτης κατηγορεί τον Στέλιο Προσαλίκα «εξαιτίας του μετά την έδρα της Βαλκανικής Ένωσης , μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη και η εθνική μπιτς βόλει» . Τη λύση δίνει και πάλι ο Γιώργος Μανωλόπουλος που με τη γνωμάτευση του … παπαρίατρου των αγώνων αποκαλύπτει ότι ο Νίκος Ρουμελιώτης έκανε υβριστικές δηλώσεις υπό την επήρεια σαμπάνιας, κάτι που αντιβαίνει στο ευ αγωνίζεσθαι. Ο Ρουμελιώτης  τιμωρείται με εξορία τριών χρόνων στα Γιούρα, ο Αθηνόδωρος ανακαλεί την παραίτηση του, οι Τσιαρτσιάνη-Αρβανίτη επιστρέφουν στην Αθήνα και η έδρα της Βαλκανικής Ένωσης στην Ορεστιάδα. Οι δυο αθλήτριες για να εξευμενίσουν τους Τούρκους παίζουν στο σήριαλ «Σιλά» και σπάνε τα ταμεία.
Η χρονιά κλείνει με μια μεγάλη ανατροπή. Ο Παντελής Ταρνατώρος κάνει μομφή κατά της διοίκησης της ΕΟΠΕ, επειδή η Ομοσπονδία τόλμησε και έκανε κάθε εβδομάδα καμπ παίδων-κορασίδων-νεανίδων-εφήβων  και του πήρε την ανάπτυξη από τα χέρια, ενώ οι συγκεντρώσεις γινόταν στα Χάνια και όχι στην Πορταριά. Η μομφή στηρίχτηκε στα 12 σωματεία της ΕΣΑΠ και της ΓΕΗρακλείου, αφού η Μαρία Καλουδιώτη για μια ακόμη φορά μπερδεύτηκε κι όταν κατάλαβε το λάθος της, απέσυρε την υπογραφή της και στήριξε την διοίκηση της ΕΟΠΕ. Τότε παίρνεται και η μεγάλη απόφαση της μεταφοράς της έδρας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για λόγους οικονομίας, αφού όλα τα στελέχη της Ομοσπονδίας κατοικούν στη μεγάλη φτωχομάνα, σε αυτή που βγάζει τα καλύτερα παιδιά (υπουργούς άμυνας, περιφερειάρχες κλπ, κλπ) και το εισιτήριο Χανιά-Θεσσαλονίκη είναι πιο φτηνό από αυτό των Χανίων-Αθήνας.
      Ζητάμε συγγνώμη από όσους αισθάνονται αδικημένοι και θιγμένοι, αλλά αυτή είναι η ουσία της σάτιρας. Σας αγαπάμε όλους, γιατί χωρίς εσάς δεν θα υπήρχαμε εμείς . Καλή χρονιά και του χρόνου, όλοι εδώ μαζί.
 
ΠΗΓΗ: Φως των Σπορ