1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
16-08-2013 12:45

«Άνοδο σε άνδρες και γυναίκες»

Ο 28χρονος Βασίλης Μανθάτης θα είναι ο προπονητής της νεοσύστατης ομάδας Γ.Ε.Μεσολογγίου σε ανδρών και γυναικών. Ο νεαρός τεχνικός, ο οποίος είναι και ο πιο νέος ηλικιακά προπονητής στην ΕΣΠΕΔΕ, μίλησε για τους φετινούς στόχους της ομάδας, για το βόλεϊ στην επαρχία, αλλά και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Μανθάτη:
 
--Κύριε Μανθάτη ποιοί είναι οι φετινοί σας στόχοι σαν νεοσύστατη ομάδα στη Β΄εθνική;


ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΤΗΣ: Πρώτος στόχος που πρέπει να πετύχουμε είναι να γίνουμε με όλη την έννοια της λέξεως Ομάδα γιατί είμαστε στις αρχές ακόμα. Έχουν έρθει αρκετά καινούργια άτομα και στους άνδρες και στις γυναίκες και γι’ αυτό ο πρώτος στόχος είναι να βρούμε τη καλύτερη χημεία μεταξύ μας. Οι αγωνιστικοί φετινοί μας στόχοι είναι να μπορέσουμε και στους άνδρες και στις γυναίκες να ανεβούμε στην Α2. Εθνική κατηγορία και αυτό θα βγει μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά και τη συνεργασία που θα έχουμε μεταξύ μας μόνο έτσι θα το πετύχουμε.

--Αποτελείς έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς Ελλήνων προπονητών. Τι είναι αυτό που φέρνει η νέα γενιά κατά τη γνώμη σου σε τεχνικό επίπεδο;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΤΗΣ:Ασχολούμαι με τη προπονητική και με όλες τις ηλικίες περίπου 10 χρόνια. Αυτό που έχω διαπιστώσει και φέρνει η νέα γενιά είναι ακόμα παλιές αντιλήψεις, συγκεκριμένο ασκησιολόγιο, συγκεκριμένες μεθόδους προπόνησης, ενώ αυτή τη στιγμή και η πιο υποβαθμισμένη χώρα της Ευρώπης πάνω στο άθλημα δουλεύει και ψάχνετε πάντα για το κάτι καινούργιο. Ενώ θα μπορούσαμε να ψαχνόμαστε και εμείς ακόμα περισσότερο για κάτι καινούργιο και πιο ευχάριστο, γιατί κακά τα ψέματα το σύγχρονο Βόλεϊ στηρίζεται πάνω σε άλλες μεθόδους. Μεθόδους ευχαρίστησης πειθαρχίας και στο να ασκούνται οι αθλητές πάνω σε καινούργια ασκησιολόγια όπου θα παροτρύνει το ενδιαφέρον των αθλητών - αθλητριών.

--Κατάγεσαι από το Μεσολόγγι και προφανώς αυτό έπαιξε το ρόλο του στο να πάρεις την απόφαση να δουλέψεις στη ΓΕΜ. Πιστεύεις οι επαρχιακές ομάδες είναι μια ελπίδα για την αναγέννηση του βόλεϊ στην Ελλάδα;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΤΗΣ: Όταν γύρισα στο Μεσολόγγι για να ασχοληθώ με το άθλημα διαπίστωσα ένα μεγάλο χάσμα επιπέδου σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο προς το χειρότερο ( με κατ’ εξαίρεση κάποιες ομάδες ) σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα. Είδα ότι όλη η επαρχία ήτανε πολύ πίσω και γι’ αυτό και όταν μια ομάδα ανεβαίνει σε εθνική κατηγορία δύσκολα παραμένει. Ένας άλλος λόγος οι συνθήκες δουλειάς των ομάδων στην επαρχία είναι πάρα πολύ δύσκολες από όλες τις απόψεις. Για να πούμε ότι η επαρχία αποτελεί ελπίδα αναγέννησης του βόλεϊ θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια και πάρα μα πάρα πολύ δουλειά και σε αυτό το κομμάτι πρέπει να ρίξει μεγάλο βάρος η ομοσπονδία αλλά και να βοηθάνε με τον οποιοδήποτε τρόπο και οι μεγάλες ομάδες.

--Πέραν της οικονομικής κρίσης, τι άλλο φταίει για τα προβλήματα που υπάρχουν στον αθλητισμό;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΤΗΣ:Αυτό που φταίει  λόγω της οικονομικής κρίσης είναι η κακή ψυχολογία που έχουν όλοι λόγω των οικονομικών θεμάτων. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τους αθλητές και προπονητές αλλά και διοικούντες μιας ομάδας. Μετά λόγω των προβλημάτων αυτών δεν μπορούν οι ομάδες να τροφοδοτηθούνε εύκολα προπονητικό υλικό αλλά και να πραγματοποιήσουν τις μετακινήσεις τους και τα στάδια δεν έχουν τη λειτουργία όπως θα έπρεπε γιατί δεν συντηρούνται σωστά και αρχίζουν σιγά-σιγά να παρακμάζουν.

--Είσαι προπονητής στο τμήμα των Ανδρών  αλλά και στις γυναίκες στη νεοσύστατη ομάδα της ΓΕΜ. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΤΗΣ:Δεν είναι τίποτα εύκολο και τίποτα δύσκολο. Όπως είπα και ποιο πριν το πρώτο πράγμα που πρέπει να πετύχουμε και είναι το δυσκολότερο είναι να υπάρξει χημεία και συνεργασία  μεταξύ μας και μετά όλα τα άλλα έρχονται από μόνα τους. Εδώ είναι και ο πραγματικός ρόλος ενός προπονητή. Δόξα το θεό όλοι οι αθλητές - αθλήτριες  που έχω στο ρόστερ μου είναι πολύ καλά παιδιά και συνεργάσιμα. Και το θετικό για μένα είναι ότι με εμπιστεύονται  στηρίζονται πάνω μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό πράγμα για έναν προπονητή, γιατί έτσι παίρνει δύναμη για να δώσει ολόψυχα το κάτι παραπάνω.

--Η τοπική κοινωνία είναι κοντά στην ομάδα; Υπάρχει ενδιαφέρον και στήριξη στο Μεσολόγγι;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΤΗΣ: Πιστεύω πως τώρα ξεκινάει να βρίσκεται κοντά μας. Αυτό αρχίσαμε να το διαπιστώνουμε όταν πραγματοποιήσαμε τα δυο τουρνουά ( ΙοnianBeach, 1oπεριφερικό τουρνουά ανδρών-γυναικών ) που είδαμε αρκετό κόσμο να παρακολουθεί το άθλημα του Beachvolley. Πιστεύω ότι και στο πρωτάθλημα φέτος θα έχουμε μεγάλη στήριξη και προσέλκυση του κόσμου στα παιχνίδια γιατί η ομάδα μας φέτος και ιδιαίτερα το αντρικό το 90 % του ρόστερ της είναι παιδιά από το Μεσολόγγι, και θέλουμε τον κόσμο κοντά μας γιατί αυτός θα μας δίνει  ώθηση και δύναμη για την επίτευξη της κάθε νίκης που θα επιτυχαίνομε.
 

--Η ΓΕΜ ενισχύθηκε σημαντικά σε Άνδρες και Γυναίκες. Ποια πιστεύεις ότι θα είναι τα δυνατά σας σημεία φέτος;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΤΗΣ:Τα δυνατά μας σημεία φέτος σε άνδρες και γυναίκες θα είναι η θέληση μας για την άνοδο στην Α2 εθνική  κατηγορία, και θα είναι τόσο  πολύ σημαντικό για εμάς και για την πόλη μας γιατί πρώτη φορά θα βρεθεί ομάδα του Μεσολογγίου σε τόσο υψηλή κατηγορία, και πιο συγκεκριμένα σε αγωνιστικό επίπεδο το δυνατό σημείο του αντρικού είναι η εμπειρία που θα έχει φέτος η ομάδα αλλά και η χημεία που θα υπάρχει μεταξύ μας. Στις γυναίκες  αυτό που θα μας χαρακτηρίζει φέτος και θα είναι δυνατό σημείο για εμάς είναι η νεανικότητα, η χημεία και η εμπειρία των κοριτσιών αλλά και η θέληση τους για κάτι καλύτερο.

--Ποιο πιστεύεις ότι είναι το κλειδί σε τεχνικό επίπεδο για μια επιτυχημένη πορεία στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β΄εθνικής; 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΤΗΣ: Όπως για όλες τις ομάδες που προσπαθούν να κάνουν πρωταθλητισμό το κλειδί σε τεχνικό επίπεδο είναι η σωστή προετοιμασία της ομάδας και το πόσο έτοιμη θα είναι στο να ανταπεξέλθει όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στο πρώτο επίσημο παιχνίδι. Πάνω απ’ όλα είναι η σωστή προετοιμασία και το καλύτερο δέσιμο της ομάδας.

--Ποιο είναι το moto που σε χαρακτηρίζει σαν προπονητή;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΤΗΣ:Αυτό που με χαρακτηρίζει σαν προπονητή και που το έχω διαπιστώσει  σε όποια ομάδα και αν πέρασα είναι το πείσμα και το πάθος να διεκδικώ τη νίκη μέσα στο γήπεδο όταν ακόμα ξέρω ότι η αντίπαλη ομάδα είναι πιο δυνατή από τη δικιά μου. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η πειθαρχία και η πίεση που βγάζω μέσα στη προπόνηση ώστε η ομάδα μου να είναι έτοιμη να αγωνιστεί. Τέλος αυτό που πιστεύω ότι βγάζω είναι η θέληση για συνεργασία με τους αθλητές μου και η φιλία που μπορώ να έχω μαζί τους. Ακόμα  σε όποια ομάδα έχω περάσει το πρώτο πράγμα που τους λέω είναι θα με βλέπετε σαν προπονητή, σαν φίλο, σαν πατέρα, γιατί πιστεύω πολύ στη συνεργασία και στην ομαδικότητα.

--Είσαι ικανοποιημένος από την παραγωγή ταλέντων πανελλαδικά; Γίνεται πιστεύεις οργανωμένη δουλειά στα τμήματα υποδομής από τα σωματεία; Υπάρχουν πράγματα που θα άξιζε να γίνουν ώστε να έχουμε μεσοπρόθεσμα αποτελέσματα στο κομμάτι αυτό;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΤΗΣ:Η ικανοποίηση είναι σχετική. Πιστεύω πως στους άνδρες δεν υπάρχουν τα πολύ καλά ταλέντα αλλά απλά καλοί παίκτες, ενώ στις γυναίκες παρόλο που ο αριθμός των αθλητριών είναι μεγάλος και εκεί υστερούμε. Αυτό σημαίνει ότι υποδομές δεν λειτουργούνε και τόσο καλά και αυτό οφείλεται και στην κρίση που υπάρχει αυτή την περίοδο στην Ελλάδα αλλά και στις παλιές αντιλήψεις που έχουν οι περισσότερες ομάδες. Οργανωμένη δουλειά γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες και αυτό επιδρά αρνητικά στα τμήματα υποδομής. Αυτό που θα άξιζε πάρα πολύ είναι να βρεθεί φόρμουλα ώστε όλοι οι νέοι και οι νέες να οδηγούνται στον αθλητισμό.

--Τι θα ήθελες να ευχηθείς για τη νέα αγωνιστική σεζόν;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΤΗΣ:Πάνω από όλα υγεία σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες μου και ελπίζω πως και φέτος το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής θα είναι ανταγωνίσιμο και συναρπαστικό. Τέλος εύχομαι η ομάδα μου και στους άνδρες και στις γυναίκες να πετύχουνε το στόχο τους που είναι η άνοδος μας στην Α2 εθνική κατηγορία!!!!!!

--Coach, τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους του Μεσολογγίου;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΤΗΣ:Τους υποσχόμαστε και θα δουλέψουμε σκληρά  για να  δουν μια ομάδα φέτος να διεκδικεί και να παλεύει  για κάτι καλύτερο, θα παλεύει και θα παίζει για την πόλη της. Σας θέλουμε όλους κοντά μας να στηρίξετε τις προσπάθειες μας γιατί η δύναμη μας είστε Εσείς,  το πάθος Εσείς, η ώθηση για τη κάθε νίκη Εσείς. Ο φίλαθλος κόσμος του Μεσολογγίου. Γιατί όλοι είμαστε ομάδα. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξη σας, σας περιμένουμε κοντά μας, σας θέλουμε δίπλα μας .

WHOISWHO

Ο Βασίλης Μανθάτης γεννήθηκε στο Μεσολόγγι πριν από 28 χρόνια (26/11/1985) . Είναι τελειόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών με ειδικότητα προπονητική Πετοσφαίρισης, και με αρκετές Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με σχέση την προπονητική και τη διατροφολογία. Ασχολείται με την προπονητική από το 2004
Υπήρξε προπονητής στις εξής ομάδες : Αστέρας Αγίου Δημητρίου βοηθός στις γυναίκες Α2 και πρώτος προπονητής στις υποδομές   2 χρόνια, ΠΑΚ Χαλανδρίου στις υποδομές  για μικρό χρονικό διάστημα, ΝΗΑΡ ΗΣΤ Β΄τοπικό Αθήνας γυναίκες  για 3 χρόνια , Α.Ε. Γαλατσίου στις υποδομές κορασίδες - εφηβικό για 1 χρόνο, Α.Ο. Βάρης  γυναίκες με άνοδο από το Γ στο Β΄ τοπικό  - Άνδρες Α τοπικό και πρώτος προπονητής στις υποδομές 2 χρόνια, Ομόνοια Ναυπάκτου Άνδρες - υποδομές για 1 χρόνο, Α.Π.Σ. Κ. Παλαμάς Μεσολογγίου Άνδρες - Γυναίκες και Υποδομές για 2 χρόνια και το 2004, 2005, 2006,2007 βοηθός προπονητής Ομοσπονδιακών προπονητών Προεθνικών Ομάδων και από φέτος με αρκετές αξιώσεις στο νεοσύστατο σωματείο Γυμναστική Ένωση Μεσολογγίου.    


Πηγή: aitosports.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ