1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-07-2013 15:06

Ο Ασκληπιός Τρικάλων και οι ...επιτυχίες του

Μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας του Ασκληπιού Τρικάλων σε όλα τα επίπεδα, σε μια χρονιά που είχε μεγάλη διάρκεια, αξίζει το κόπο να ρίξουμε μια ματιά προς τα πίσω, φωτίζοντας τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας.

Για την περίοδο 2012-2013 ο Ασκληπιός πήρε μέρος στα πρωταθλήματα και στο Κύπελλο Ανδρών, Γυναικών, μετέχοντας στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, καθώς επίσης και σε όλα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα όλων των ηλικιών σε αγόρια και κορίτσια.
Σε επίπεδο ακαδημιών τα τμήματα πήραν μέρος σε διάφορα τουρνουά της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας, διοργανώνοντας παράλληλα και εσωτερικά τουρνουά μεταξύ των τμημάτων.

Ανδρικό Τμήμα

Το τμήμα των ανδρών μετείχε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΚΕΛ πραγματοποιώντας καλή χρονιά. Συγχρόνως έδωσε τη δυνατότητα σε μικρούς σε ηλικία αθλητές (προερχόμενοι από το εφηβικό και το παιδικό τμήμα) να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες αγωνιζόμενοι σε υψηλό επίπεδο.

Στο θεσμό του Κυπέλλου (διεξήχθη για πρώτη φορά φέτος) πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις έφτασε μέχρι τον τελικό της Περιφέρειας.

Εφήβων

Τη φετινή χρονιά φτάνοντας στο final 4 της Περιφέρειας παίρνει τη 2η θέση αφήνοντας έξω παραδοσιακές δυνάμεις της Περιφέρειας. Συγχρόνως η 2η θέση της δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Στους προκριματικούς που διεξάγονται στα Τρίκαλα και στην Καλαμπάκα στα τέλη του Απρίλη, οι κορασίδες με καταπληκτικές εμφανίσεις αποκλείουν μεγάλα ονόματα του volley και κερδίζουν τη συμμετοχή στις 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Στα τελικά του Πανελληνίου που γίνονται στα Τρίκαλα 21-23/6 παρόλο που τερματίζει στην ίδια θέση με άλλες 2 ομάδες τελικά μένει έξω από τα μετάλλια χάνοντας στην ισοβαθμία και τερματίζει 4η θέση στην Ελλάδα, γράφοντας την μεγαλύτερη επιτυχία σε επίπεδο κορασίδων.

Παγκορασίδες

Μετά την 1η θέση στην Περιφέρεια την περίοδο 2011-2012 η Παγκορασίδες παρέμειναν σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο παίρνοντας την 2η θέση στο φετινό final 4 της Περιφέρειας που έγινε στο Βόλο.

Παγκορασίδες Β΄

Στο άτυπο πρωτάθλημα των Παγκορασίδων Β΄ στο οποίο μετέχουν οι αθλήτριες που βρίσκονται στον προθάλαμο των Παγκορασίδων, οι μικρές του Ασκληπιού έδειξαν με τις εμφανίσεις τους ότι το μέλλον τις ανήκει.

Ακαδημίες

Σε επίπεδο Ακαδημιών ο Σύλλογος προσπάθησε να δώσει την δυνατότητα στους μικρούς αθλητές να συμμετάσχουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα τουρνουά, σε διάφορες Πόλεις της Περιφέρειας, είτε πραγματοποιώντας εσωτερικά τουρνουά.

Έτσι, οι Ακαδημίες πήραν μέρος στα εσωτερικά τουρνουά τα Χριστούγεννα του 2012 και το και στα τέλη Απριλίου του 2013.

Μετείχε στα Τουρνουά της Λαμίας στις 28/4/2013 και της Ελασσόνας στις 15/6/2013.

Διοργανώσεις

Το τμήμα των εφήβων πήρε μέρος για πρώτη φορά στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας, αποτελούμενο από πολλούς παίδες, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες από αγώνες τέτοιου επιπέδου, οι οποίες θα φανούν χρήσιμες την επόμενη περίοδο.

Παίδων

Το τμήμα των παίδων συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία τα τελευταία χρόνια, έφτασε μέχρι το Final 4 της Περιφέρειας καταλαμβάνοντας την 4 θέση στην Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας.

Παμπαίδων

Το τμήμα επανήλθε στην κορυφή της Περιφέρειας (για 2η φορά τα τελευταία 3 χρόνια) κατακτώντας το πρωτάθλημα της Κεντρικής Ελλάδας, στο Final 4 που έγινε στην Αμφίκλεια. Το τμήμα συνεχίζει να προσφέρει επιτυχίες στο Σύλλογο μετά την πρώτη θέση το 2010-2011, την 2η θέση το 2011-2012 επανήλθε φέτος στην κορυφή με την πρώτη θέση.

Γυναικών

Μετά την 2η θέση την προηγούμενη χρονιά 2011-2012, στο πρωτάθλημα της Κεντρικής Ελλάδας, οι γυναίκες του Ασκληπιού, πραγματοποιώντας εκπληκτική πορεία κατέκτησαν το πρωτάθλημα και συγχρόνως την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία (όπου θα αγωνίζονται την επόμενη περίοδο) γράφοντας τη μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία του Συλλόγου.

Στο θεσμό του κυπέλλου η πορεία της ομάδας σταμάτησε στον ημιτελικό της Περιφέρειας.

Νεανίδων

Το τμήμα των νεανίδων αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Περιφέρειας αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες που θα δώσουν την δυνατότητα στο τμήμα να εμφανιστεί το επόμενο διάστημα με αξιώσεις.

Κορασίδων

Το τμήμα των κορασίδων έγραψε μία από τις πιο μεγάλες σελίδες στην ιστορία του Συλλόγου σε τέτοιο επίπεδο. Μετά την 4 θέση στο Final 4 της Περιφέρειας το 2011-2012, το τμήμα εκτινάχτηκε.
Ο Ασκληπιός θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα στους αθλητές του συλλόγου αλλά και σε όλους τους λάτρεις του αθλήματος να απολαύσουν αγώνες υψηλού επιπέδου προσπάθησε την προηγούμενη χρονιά να φέρει στην Πόλη των Τρικάλων διοργανώσεις Πανελλαδικής Εμβέλειας.

Έτσι είχαμε την διοργάνωση της Προκριματικής Φάσης του Α΄ και Β΄ ομίλου του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κορασίδων που έγιναν στα Τρίκαλα και στην Καλαμπάκα 27-30/4/2013.

Στις 21-23/6/2013 είχαμε την διεξαγωγή της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων με την συμμετοχή των 4 καλύτερων ομάδων της Ελλάδας σε επίπεδο Κορασίδων. Παναθηναϊκός – Ηρακλής Κηφισιάς – Ελπίς Αμπελοκήπων – Ασκληπιός Τρικάλων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους φίλους του volley να απολαύσουν υψηλό θέαμα.



Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ