1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
01-03-2023 19:56

Ε.Σ.Π.Α.Α.Α Κορίτσια Κ20: Πρωταθλητής το Μαρκόπουλο για 8η φορά με MVP την Βάλια Ευαγγελίου

Το Μαρκόπουλο διατήρησε τα... σκήπτρα του στην κατηγορία Κ20 των Κοριτσιών και κατέκτησε ξανά το χρυσό μετάλλιο μετά από έναν πολύ όμορφο τελικό κόντρα στη Δεξαμενή Μεταμόρφωσης.

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Μαρκόπουλου κορυφώθηκε η σεζόν για το πρωτάθλημα Κοριτσιών Κ20 με τους αγώνες των μεταλλίων. Στον μεγάλο τελικό η Δεξαμενή Μεταμόρφωσης είχε την πρόκληση να αντιμετωπίσει την περσινή κάτοχο του τίτλου. Το Μαρκόπουλο μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και από το ξεκίνημα κιόλας έβαλε πίεση στην πλευρά της Δεξαμενής.

Η πασαδόρος του Μαρκόπουλου μοίρασε ιδανικά το παιχνίδι για την ομάδα της με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές εναλλακτικές στο επιθετικό παιχνίδι και η διαφορά να μεγαλώνει από νωρίς. Με 25-25 το Μαρκόπουλο πήρε προβάδισμα στα σετ και μαζί απέκτησε ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Το δεύτερο σετ ήταν ένα ρεσιτάλ σερβίς. Η ομάδα της Έλενας Κανελλοπούλου είχε εντυπωσιακά ποσοστά από τη γραμμή του σερβίς με τη διψήφια διαφορά να έρχεται μόλις από το 12-2. Το άγχος και ο πλουραλισμός της αντίπαλης ομάδας έβαλαν δύσκολα στη Δεξαμενή Μεταμόρφωσης με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να διεκδικήσει πολλά από το δεύτερο σετ. Με 25-5 έγινε το 2-0 στα σετ υπέρ της ομάδας από τα Μεσόγεια.Το τρίτο σετ ήταν το πιο ανταγωνιστικό από όλα.

Η Έφη Μαρτσουκάκη είδε τη Δεξαμενή να βελτιώνει την υποδοχή της και παράλληλα να ανεβαίνει η απόδοση και στην επίθεση. Ωστόσο η πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Μαρκόπουλου έκανε τη διαφορά και αυτό εξαργυρώθηκε στην επίθεση. Παρότι το τρίτο σετ είχε μικρότερες διαφορές το Μαρκόπουλο είχε ξανά τον πρώτο λόγο κάτι που οδήγησε στο 25-20 και μαζί στη νίκη με 3-0 και το χρυσό μετάλλιο.

 Χαλκινοι οι Νέοι Βύρωνος

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί ο μικρός τελικός ανάμεσα σε ΑΕΚ και Νέους Βύρωνος.

Με υπομονή αλλά και καλή λειτουργία στο μπλοκ άμυνα οι Νέοι Βύρωνος κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0 σετ. Η ΑΕΚ είχε δυνάμεις και με διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο “φρεσκαρίστηκε” στο τρίτο σετ με αποτέλεσμα να υπάρχει καλύτερη υποδοχή αλλά και αρκετά καλύτερες επιθέσεις.

Με 25-20 οι κιτρινόμαυρες ξαναμπήκαν στο παιχνίδι μειώνοντας σε 2-1 σετ.Οι Νέοι Βύρωνος πίεσαν περισσότερο από το σερβίς τους στη συνέχεια και μετά τα μισά του τέταρτου σετ άρχισαν να δυσκολεύουν όλο και περισσότερο την απέναντι πλευρά. Οι κιτρινόμαυρες δεν έβρισκαν λύσεις πλέον και το 25-19 του τέταρτου σετ οδήγησε στη νίκη με 3-1 για τους Νέους Βύρωνος που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

 Oι ατομικές βαβεύσεις

Στις ατομικές βραβεύσεις η Βάλια Ευαγγελίου του Μαρκόπουλου αναδείχθηκε η MVP παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Τεχνικό Σύμβουλο Εθνικών Ομάδων της ΕΟΠΕ Τάκη Καβαλιεράκη.Καλύτερη επιθετικός ήταν η Ιωάννα Σπανάκη του Μαρκόπουλου με την απονομή να γίνεται από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Κώστα Γκούντα.Καλύτερη πασαδόρος αναδείχθηκε η Μαρίζα Βαϊοπούλου του Μαρκοπούλου που βραβεύτηκε από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Χρήστο Ντόζη.

Καλύτερη λίμπερο ήταν η Αλεξία Γιαννοπούλου της Δεξαμενής Μεταμόρφωσης που παρέλαβε το σχετικό βραβείο από τον ταμία της ΕΣΠΑΑΑ Δημήτρη Γεωργίου.Αναμνηστικές πλακέτες στους διαιτητές  για την συμμετοχή τους στους τελικούς του Final 4  πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΥ.Δ.Π.Ε.Α.Α.Α. Σπύρος Πρέντζας. 

Επίσης βραβεύσεις πραγματοποίησαν,  το Μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΠΑΑΑ Παναγιώτης Παντελής προς την ομάδα της ΑΕΚ για την τέταρτη θέση, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Κοροβέσης προς την ομάδα των Νέων Βύρωνος για την  τρίτη θέση. Τα ασημένια μετάλλια απένειμε στην ομάδα της  Δεξαμενής Μεταμόρφωσης ο Θανάσης Μαρκόπουλος, χορηγός της ομάδας του ΑΟ Μαρκόπουλου, μαζί με το Μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΠΑΑΑ Παναγιώτη Παντελή.

Τα χρυσά μετάλλια στις νικήτριες απένειμε η αντιδήμαρχος Μαρκόπουλου Βαμποράκη.Το τρόπαιο παρέδωσε στη νικήτρια ομάδα ο πρόεδρος της ΕΣΠΑΑΑ Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης.

Μικρός Τελικός

ΑΕΚ - ΑΟ Νέοι Βύρωνος    1-3 (23-25,18-25,25-20,19-25)

Τελικός

ΑΟ Μαρκοπούλου - ΑΟ Δεξαμενής Μεταμόρφωσης   3-0 (25-15,25-5,25-20

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ