Εκτυπώστε τη σελίδα
28-02-2023 17:00

Ε.Σ.Π.Α.Α.Α: Μαρκόπουλο και Δεξαμενή Μεταμόρφωσης στον τελικό της κατηγορίας Κοριτσιών Κ20

Το Μαρκόπουλο και η Δεξαμενή Μεταμόρφωσης θα είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ20 καθώς αμφότερες οι ομάδες ξεπέρασαν τα εμπόδια της ΑΕΚ και των Νέων Βύρωνος αντίστοιχα στα ημιτελικά.

Χρονικά προηγήθηκε το παιχνίδι του Μαρκόπουλου με την ΑΕΚ. Η ομάδα από τα Μεσόγεια, έχοντας πραγματοποιήσει πολύ καλή πορεία μέχρι το Final 4, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Μπορεί το πρώτο σετ κόντρα στην ΑΕΚ να ήταν ανταγωνιστικό με την ΑΕΚ να βάζει πίεση στην αντίπαλη πλευρά αλλά με 25-22 το Μαρκόπουλο πήρε το προβάδισμα.

Στη συνέχεια η εικόνα του παιχνιδιού ήταν διαφορετική, όμως. Το Μαρκόπουλο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και η ΑΕΚ έμεινε μακριά από το καλό πρόσωπο του πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ η ομάδα της Έλενας Κανελλοπούλου έκανε το εντυπωσιακό 25-6 ενώ στο τρίτο σετ η εικόνα ήταν παρόμοια. Η διαφορά μεγάλωσε από νωρίς και με 25-10 το Μαρκόπουλου έφτασε στο νικηφόρο 3-0 και πανηγύρισε την πρόκριση για τον τελικό της Τρίτης

.Στον άλλο ημιτελικό η Δεξαμενή Μεταμόρφωσης και οι Νέοι Βύρωνος κοντραρίστηκαν στα ίσα. Το ξεκίνημα ήταν πολύ καλό για τους Νέους Βύρωνος με τις αθλήτριες του Μάριου Παπαδούρη να φτάνουν στο 19-25 και να παίρνουν το προβάδισμα. Στο δεύτερο σετ το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρον καθώς η διαφορά των 6 πόντων που απέκτησαν οι Νέοι Βύρωνος στα μισά του σετ εξαφανίστηκε.

Η Δεξαμενή Μεταμόρφωσης με αντεπίθεση διαρκείας έκανε την ανατροπή και με 25-23 ισοφάρισε στα σετ. Η ψυχολογία και ο ενθουσιασμός είχαν περάσει στην πλευρά της Δεξαμενής πλέον και αυτό φάνηκε στο τρίτο σετ. Εκεί η ομάδα της Μεταμόρφωσης ξεκίνησε καλά και κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα από αρκετά νωρίς κάτι που διατήρησε μέχρι το τέλος. Με 25-19 έγινε η ανατροπή και πλέον το προβάδισμα στα σετ είχε περάσει στην ομάδα της Έφης Μαρτσουκάκη με 2-1.

Έτσι, το τέταρτο σετ απέκτησε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι Νέοι Βύρωνος κλήθηκαν να βγάλουν αντίδραση. Μετά το 13-13, όμως, η Δεξαμενή Μεταμόρφωσης έκανε κάποια σερί πόντων που της έδωσαν προβάδισμα μέχρι και 6 πόντους. οι Νέοι Βύρωνος έκαναν προσπάθεια για αντεπίθεση αλλά δεν είχε διάρκεια και το τελικό 25-22 έδωσε τη νίκη με 3-1 στη Δεξαμενή και μαζί την πρόκριση για τον τελικό.Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες:

Ημιτελικοί

ΑΟ Μαρκοπούλου - ΑΕΚ      3-0 (25-22,25-6,25-10)

ΑΟ Δεξαμενής Μεταμόρφωσης - ΑΟ Νέοι Βύρωνος   3-1 (19-25,25-23,25-19,25-22)