Εκτυπώστε τη σελίδα
27-02-2023 20:27

Ε.Σ.Π.Α.Α.Α Αγόρια Κ18: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός 3-0 τον Πανερυθραϊκό στον τελικό με MVP τον Γιάννη Κόρδαλη

«Πράσινη» βάφτηκε η κατηγορία Αγοριών Κ18 της ΕΣΠΑΑΑ, καθώς στον τελικό του Final-4, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 (25-23,25-19,25-22) του Πανερυθραϊκού που έγινε στο κλειστό «Π. Γιαννακόπουλος» ενώ MVP αναδείχθηκε ο Γιάννης Κόρδαλης των «πρασίνων».

Όσον αφορά τον τελικό, το ξεκίνημα ήταν πολύ καλό για τον Πανερυθραϊκό με τον Καλλιμάνη να βάζει για τα καλά στο παιχνίδι της ομάδας του τον Αδρακτά και τον Μωραΐτη. Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε το προβάδισμα του Πανερυθραϊκού να μεγαλώσει και με τον Αρμάο να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα μείωσε τη διαφορά. Ο Παναγιώτης Σερεμέρης με τα σερβίς του άλλαξε τις ισορροπίες λίγο πριν το φινάλε του πρώτου σετ. και έτσι ο Παναθηναϊκός με 25-23 πήρε το προβάδισμα.

Οι δύο ομάδες είχαν πολύ καλή απόδοση από το σερβίς τους με τους άσσους να διαδέχονται ο ένας τον άλλον. Οι πράσινοι είχαν περισσότερες επιλογές στην επίθεση με τον Νίκο Κόρδαλη να μοιράζει και τον Γιάννη Κόρδαλη και τον Αρμάο να δίνουν λύσεις ενώ σημαντική συνεισφορά είχε και ο κεντρικός της ομάδας Βαγγέλης Μούλος. Με 25-19 ο Παναθηναϊκός πήρε και το δεύτερο σετ και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα νίκης.Στο τρίτο σετ ο Πανερυθραϊκός προσπάθησε να πιέσει ακόμα περισσότερο από το σερβίς του.

Ο Μητράκας πήρε περισσότερες επιθέσεις όπως και ο κεντρικός Ορέστης Αναγνωστάκης. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός είχε τον πρώτο λόγο στο τρίτο σετ και μπόρεσε να σταματήσει τα προσπάθειες του Πανερυθραϊκού για αντεπίθεση. Οι πράσινοι άντεξαν στην πίεση και έφτασαν στο 25-22 και μαζί στη νίκη με 3-0 κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή.

 Οι ατομικές βραβεύσεις

Στις ατομικές βραβεύσεις πολυτιμότερος παίκτης (MVP) αναδείχθηκε ο Γιάννης Κόρδαλης του Παναθηναϊκού παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον Γενικό Γραμματέα της ΕΣΠΑΑΑ, Χρήστο Σύλλα.Κορυφαίος επιθετικός αναδείχθηκε ο Γιώργος Αρμάος του Παναθηναϊκού που παρέλαβε το βραβείο από τον Ταμεία της ΕΣΠΑΑΑ Δημήτρη Γεωργίου.Καλύτερος πασαδόρος ήταν ο Νίκος Κόρδαλης του Παναθηναϊκού που βραβεύτηκε από το Μέλος της ΕΣΠΑΑΑ Ανδρέα Σωνάκη.

Καλύτερος λίμπερο ήταν ο Κυριάκος Φωλιάς της ΑΕΚ και παρέλαβε το βραβείο του από τον Τεχνικό Διευθυντή της ΕΟΠΕ Τάκη Καβαλιεράκη.Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Μαρκάκης δήλωσε:«Ήταν ένα δυνατό τουρνουά. Και τις δύο μέρες παίξαμε αρκετά καλά και πολύ συγκεντρωμένα. Σήμερα υπήρχε και το άγχος του τελικού.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο σέρβις-υποδοχή και εκεί αποδείχθηκε ότι ήμασταν λίγο πιο σταθεροί. Και οι τέσσερις ομάδες ήταν πολύ καλές. Περιμένουμε με ανυπομονησία πλέον το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.»

 Στην ΑΕΚ το χάλκινο μετάλλιο

Πριν τον μεγάλο τελικό είχε προηγηθεί ο αγώνας για το χάλκινο μετάλλιο μεταξύ Νέων Βύρωνος και ΑΕΚ. Το παιχνίδι ήταν πολύ ανταγωνιστικό στο ξεκίνημά του. Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει προβάδισμα δείχνοντας πολύ καλή εικόνα στους κρίσιμους πόντους λίγο πριν το τέλος του πρώτου σετ και με 25-23 έγινε το 1-0.Η εικόνα των κιτρινόμαυρων ήταν ακόμα καλύτερη στο δεύτερο σετ με το σερβίς να παίζει κομβικό ρόλο και τη διαφορά να μεγαλώνει μετά τα μισά του σετ. Με πολυφωνία στην επίθεση και πολύ καλό μοίρασμα από τον πασαδόρο της ΑΕΚ Νίκο Μάντζιο έγινε το 25-16 και μαζί το 2-0.Στο τρίτο σετ οι Νέοι Βύρωνος προσπάθησαν να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του παιχνιδιού.

Με βελτιωμένη υποδοχή αλλά και καλό παιχνίδι από τη μπροστά ζώνη η ομάδα από το Βύρωνα έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ. Παρόλα αυτά οι κιτρινόμαυροι ήταν και πάλι πιο αποτελεσματικοί στην τελική ευθεία του σετ και με 25-22 έφτασαν στη νίκη με 3-0 και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Τελικός

Πανερυθραϊκός ΑΣ - Παναθηναϊκός ΑΟ 0-3(23-25,19-25,22-25)

Μικρός Τελικός

ΑΟ Νέοι Βύρωνος - ΑΕΚ     0-3 (23-25,16-25,22-25)

Oι μάχες των ημιτελικών

Ημιτελικοί

Πανερυθραϊκός ΑΣ - ΑΟ Νέοι Βύρωνος  3-1(25-19,20-25,30-28,25-20)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός ΑΟ    0-3(18-25,21-25,14-25)

Στον πρώτο, χρονικά, ημιτελικό ο Πανερυθραϊκός αντιμετώπισε τους Νέους Βύρωνος. Η ομάδα το Γιώργου Ουτζή, που στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος είχε πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό 10 στα 10, αντιμετώπισε την ομάδα που τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Παρόλα αυτά οι ισορροπίες ήταν λεπτές στον ημιτελικό των δύο ομάδων. Ο Πανερυθραϊκός ήταν ανώτερος στο πρώτο σετ και πήρε το προβάδισμα με 25-19 αλλά αυτό δεν ήταν ικανό ώστε να αποσυντονίσει την αντίπαλη ομάδα. Οι Νέοι Βύρωνος βελτιώθηκαν αρκετά στο επόμενο σετ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το 20-25 που έφερε τον ημιτελικό σε ισοπαλία.Το τρίτο σετ αποδείχθηκε υπόθεση λεπτομερειών αφού οι δύο ομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ο Πανερυθραϊκός ήταν η ομάδα που χαμογέλασε αφού με 30-28 και μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να πάρει το σετ και να προηγηθεί με 2-1. Με ανεβασμένη αυτοπεποίθηση και ακόμα καλύτερες επιλογές η ομάδα του Πανερυθραϊκού κατέκτησε και το τέταρτο σετ με 25-20 και πήρε τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό οδηγώντας τους Νέους Βύρωνος στο παιχνίδι του χάλκινου μεταλλίου μετά από μια μεγάλη προσπάθεια.

Στον άλλο ημιτελικό η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον «οικοδεσπότη» Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερες λύσεις επιθετικά και έβαλε πίεση στην πλευρά της ΑΕΚ από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Αυτό έφερε το 18-25 υπέρ του Παναθηναϊκού και έδωσε μεγάλη ώθηση στους πράσινους. Η ΑΕΚ αντιμετώπισε καλύτερα τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού στο δεύτερο σετ και παράλληλα προσπάθησε να βάλει στο παιχνίδι της μεγαλύτερη ποικιλία. Ο Παναθηναϊκός, όμως, ανταπεξήλθε και με 21-25 κατέκτησε και το δεύτερο σετ παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Στο τρίτο σετ η ΑΕΚ έδειξε να μην έχει την ίδια φρεσκάδα την ώρα που ο Παναθηναϊκός γινόταν όλο και καλύτερος. Οι πράσινοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο αλλά και τον ενθουσιασμό κάτι που έφερε το 14-25. Έτσι, με νίκη 3-0 ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τον τελικό πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο.

Σχετικά άρθρα