1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-01-2023 17:24

Με οδηγό την Βελισσάρη η Μεταμόρφωση λύγισε 3-1 την Μαγκουφάνα και πήρε το κύπελλο ΕΣΠΑΑΑ

Κυπελλούχος Life ΕΣΠΑΑΑ,αναδείχτηκε η Δεξαμενή Μεταμόρφωσης η οποία στον τελικό του fIinal-4 επικράτησε 1-3 (20-25, 15-25, 25-22, 20-25) της πολύ μαχητικής Μαγκουφάνας. ΜVP του αγώνα η πασαδόρος και μαέστρος της ομάδας,Μαρία Βελισάρη που κατέκτησε το πέμπτο κύπελλο με τέταρτη διαφορετική ομάδα ενώ η προπονήτρια Έφη Μαρτσουκάκη έκανε καρέ στις κούπες με τρίτη διαφορετική ομάδα.

Η λήξη του ματς βρήκε την γηπεδούχο ομάδα να πανηγυρίζει έντονα και να χορεύει συρτάκι γύρω από την πρώτη φετινή κούπα.

Η εξέλιξη του τελικού

Το ξεκίνημα ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να ψάχνουν ρυθμό. Με 11-8 η Αθηνά Μαγκουφάνας έχτισε για πρώτη φορά ένα σημαντικό προβάδισμα βρίσκοντας πόντους από εντυπωσιακά χτυπήματα της Διασάκου και της Δημητροπούλου. Παρόλα αυτά οι «οικοδέσποινες» του Final 4 ανέκτησαν το προβάδισμα πιέζοντας από το σερβίς και αξιοποιώντας το μπλοκ τους.

Το παιχνίδι απέκτησε μεγαλύτερη ένταση καθώς οι δύο ακραίες της Δεξαμενής, Κατσιμάνη και Νάντια Ιμπραχήμ, έδωσαν βοήθειες τόσο στην υποδοχή όσο και στην επίθεση. Το θέαμα ανέβηκε κατακόρυφα με τις ομάδες να προσφέρουν ένα εντυπωσιακό ράλι με το σκορ στο 17-17 δείχνοντας πόσο πολύ θέλουν τη νίκη.

Η ομάδα της Έφης Μαρτσουκάκη μπήκε στην τελική ευθεία του σετ με προβάδισμα ασφαλείας 19-22, 20-22, 21-24, ενώ με άσσο η Βελισσάρη σφράγισε το σετ με 20-25 κάνοντας το 0-1 .Το ξεκίνημα του δεύτερου σετ ήταν γεμάτο θέαμα και μεγάλα ράλι. Η Βελισσάρη προσπάθησε να αξιοποιήσει περισσότερο τις κεντρικές της Δεξαμενής και φόρτωσε με συνεχόμενες επιθέσεις την Αρμάου κάτι που αρχικά έδωσε πόντους αλλά όταν η Μαγκουφάνα βελτίωσε το κομμάτι της υποδοχής το παιχνίδι ισορρόπησε εκ νέου. Η περιστροφή που έφερε την Βελισσάρη στο σερβίς ήταν το στοιχείο που άλλαξε τις ισορροπίες, και έδωσε στη Δεξαμενή προβάδισμα. Το 9-9 έγινε 10-16, 14-18, 14-20 και τελείωσε με το εντυπωσιακό 15-25 κάνοντας το 0-2.

Ανατροπή σκηνικού είχαμε στο τρίτο σετ.Η Αθηνά Μαγκουφάνας έβγαλε αντίδραση. Με επιθέσεις τις Δημητροπούλου και σερβίς της εκπληκτικής Διασάκου έδειξε καλύτερη εικόνα και περισσότερο ενθουσιασμό. Το σερβίς μετατράπηκε από «πληγή» του δεύτερου σετ σε όπλο του τρίτου για τη Μαγκουφάνα, με την Τομαρά να πιέζει πολύ την αντίπαλη υποδοχή, σημειώνοντας και δύο άσσους, και να αναγκάζει την κόουτς της Δεξαμενής να καλέσει το πρώτο τάιμ άουτ του σετ.

Στην εξέλικη του αγώνα το σετ μετατράπηκε σε… διαγωνισμό σερβίς, αφού η Βελισσάρη και πάλι χάλασε την υποδοχή της αντίπαλης ομάδας κάτι που αξιοποιήθηκε και από το μπλοκ του ΑΟΔΜ  και μετέτρεψε το αρχικό 14-8 σε 14-14.

Στην εξέλιξη με ξέσπασμα της κεντρικής Σπαντιδάκη, η οποία πήρε έξυπνους πόντους πάνω στο φιλέ ο ΑΟΔΜ προηγήθηκε 16-17. Με τις ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι η Αθηνά Μαγκουφάνας έκανε ένα μικρό σερί που κορυφώθηκε με το κερδισμένο μπλοκ άουτ της Γιαννιτσοπούλου που έκανε το 21-19. Η ομάδα του κόουτς Σούμπασης άντεξε την πίεση ακόμα και όταν ισοφαρίστηκε σε 21-21, 22-22 και με την Διασάκου τελικά πήρε το σετ με 25-22 και μείωσε σε 1-2.

Στο τέταρτο σετ η Δεξαμενή Μεταμόρφωσης μπήκε με φόρα για να καθαρίσει τον τελικό και τα κατάφερε. Αρχικά η Κατσιμάνη και η Αρμάου και στη συνεχεία η Σπαντιδάκη με τα σερβίς της, έδωσαν προβάδισμα και ψυχολογία στην ομάδα τους με 6-12.

Η εξαιρετική Δημητροπούλου είχε και πάλι την απάντηση όταν με ρεσιτάλ από το σερβίς πήρε τρεις άσσους και έβαλε την ομάδα της ξανά στο παιχνίδι.Με τη Δεξαμενή να έχει σταθερά το προβάδισμα και την Αρμάου να τελειώνει φάσεις είτε με επιθέσεις είτε με μπλοκ, η Μαγκουφάνα ήταν συνεχώς σε πίεση.

Ωστόσο το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει ακόμα και με συνεχόμενους πόντους η διαφορά μειώθηκε. Το πέρασμα της Γιαννιτσοπούλου έκανε το 15-17 και η Αθηνά Μαγκουφάνας άρχισε να μεταφέρει την πίεση στην αντίπαλη πλευρά.

Το μπλοκ της Μαυράκου ήταν πολύτιμο για τη Δεξαμενή έκανε το σκορ 18-20 και σε συνάρτηση με έναν εξαιρετικά δύσκολο πόντο της Σπαντιδάκη με ανάποδη μανσέτα που ακολούθησε το παιχνίδι μπήκε στην τελική του ευθεία με 19-22, 20-23.

Η ροή του αγώνα δεν άλλαξε και  με άσσο της Αρμάου έγινε το τελικό 20-25 και η Δεξαμενή Μεταμόρφωσης κατέκτησε πανηγυρικά με 1-3 την κούπα.

 Τα σετ 1-3 (20-25, 15-25, 25-22, 20-25)

Αθηνά Μαγκουφάνα (Σούμπασης): Διασάκου, Παναγοπούλου, Δημητροπούλου, Γιαννιτσοπούλου, Τομαρά, Λύκου, Νικολέτου (λ), Βασιλοπούλου (λ), Σαμουρίδη

Δεξαμενή Μεταμόρφωσης (Μαρτσουκάκη) Μαυράκου, Βελισάρη, Αρμάου, Κατσιμάνη, Σπαντιδάκη, Ιμπραχήμ,Υφαντή (λ) Φουντουλάκη

Οι απονομές του τελικού

Πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού αναδείχθηκε η πασαδόρος της Δεξαμενής, Μαρία Βελισσάρη.Οι απονομή του τροπαίου έγινε από τον Δήμαρχο  Δεξαμενής Στράτο Σαραούδα και τον πρόεδρο της ΕΣΠΑΑΑ Κωνσταντίνο Αλλαγιάννη. Αναμνηστικές πλακέτες παρέδωσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μεταμόρφωσης Σάββας Νάνος, Νεκτάριος Γεροστάθης και Κώστας Κολοβός προς τις ομάδες του ΑΟ Καρέα, του ΓΣ Γλυκών Νερών και της Αθηνάς Μαγκουφάνας.

Τη βράβευση των διαιτητών πραγματοποίησε το Μέλος της ΕΣΠΑΑΑ Ανδρέας Σωνάκης. Τα ασημένια μετάλλια στις αθλήτριες της Αθηνάς Μαγκουφάνας απένειμε η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Μεταμόρφωσης Χριστίνα Αντωνοπούλου μαζί με το Μέλος της ΕΣΠΑΑΑ Παντελή Παναγιώτη. Τα χρυσά μετάλλια απένειμε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σκοπελίτη.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Έφη Μαρτσουκάκη (Προπονήτρια Δεξαμενής Μεταμόρφωσης): Η ομάδα έφτασε για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου και το κατέκτησε στην έδρα μας. Έγινε μια πολύ ωραία διοργάνωση και ένα ωραίος τελικός, με επίπεδο. Ο αντίπαλος μας ήταν πολύ καλός και νομίζω ήταν ένας πραγματικός τελικός. Είμαι πολύ χαρούμενη που κατακτήσαμε το τρόπαιο.

Μαρία Βελισσάρη (Πασαδόρος Δεξαμενής Μεταμόρφωσης – MVP του τελικού):"Προσωπικά δεν το περίμενα τον τίτλο της MVP. Χαίρομαι πολύ που βοήθησα την ομάδα μου να πάρει τη νίκη, σίγουρα είναι ευχάριστη και η ατομική διάκριση. Ήταν δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο αλλά τελικά τα καταφέραμε και αυτό μετράει.

Νίκη Δημητροπούλου (Ακραία Αθηνάς Μαγκουφάνας):Ήταν ένα παιχνίδι που πήγαινε πόντο πόντο, στα ίσα. Χάσαμε τη διαφορά στο τέταρτο σετ και δυσκολευτήκαμε να τη μαζέψουμε. Οι αντίπαλοί μας είχαν καλύτερη ψυχολογία και έπαιξαν συνολικά πολύ καλά ενώ εμείς κάναμε μαζεμένα λάθη. Ωστόσο είμαι πολύ ευχαριστημένη για την ομαδική προσπάθειά μας, είναι σαν νίκη το ότι φτάσαμε στον τελικό. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια."

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ