1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-12-2022 16:05

Ε.Σ.Π.Α.Α.Α Life Ανδρών: Κυπελλούχος η ΑΕ Αμπελοκήπων 3-1 την Μαγκουφάνα στον τελικό με MVP τον Τοκάνη

Σε έναν πολύ ωραίο τελικό ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες η ΑΕ Αμπελοκήπων κατέκτησε το LIFE Κύπελλο ΕΣΠΑΑΑ φτάνοντας στη νίκη με 3-1 επί της Αθηνάς Μαγκουφάνας και έχοντας ως MVP τον ακραίο της Γιάννη Τοκάνη.

Στο ξεκίνημα του αγώνα η ΑΕ Αμπελοκήπων μπήκε δυναμικά και βρήκε λύσεις στην επίθεση που έδωσαν διαφορά αλλά και ενθουσιασμό. Οι προσπάθειες της ομάδας του Δημήτρη Σούμπαση για αντεπίθεση έπεσαν πάνω στο πολύ καλό μπλοκ των Αμπελοκήπων με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει μέχρι και τους 6 πόντους. Τα λάθη στην επίθεση από τους Αμπελόκηπους, τα σερβίς του Μανιάτη και επιθέσεις του Μπαλούγια έδωσαν ξανά πνοή στην Αθηνά Μαγκουφάνας που έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία με 16-16 και αμέσως μετά πήρε και το προβάδισμα.

Η ομάδα του Παναγιώτη Μιχαλόπουλου έψαχνε τον τρόπο να βρει και πάλι ρυθμό και ένα μπλοκ του Τζανουδάκη ήταν η αρχή της αντεπίθεσης. Ο Σαλίτ, ο πασαδόρος των Αμπελοκήπων, όχι μόνο αξιοποίησε τον κεντρικό της ομάδας αλλά εκτέλεσε όταν του δόθηκε η ευκαιρία δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 18-21. Κάπου εκεί το πρώτο σετ άρχισε να γέρνει προς την ομάδα των Αμπελοκήπων που το κατέκτησε με 22-25.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με νευρικότητα και για τις δύο πλευρές. Αρκετά εύκολα λάθη και χαλασμένες υποδοχές δεν επέτρεψαν σε κάποια από τις δύο ομάδες να κάνει σερί πόντων και να χτίσει διαφορά μέχρι τη στιγμή που το μπλοκ της Αθηνάς Μαγκουφάνας έκανε τη διαφορά και οδήγησε στο 6-9 για την ομάδα του Δημήτρη Σούμπαση. Εκείνο ήταν το σημείο που η ΑΕ Αμπελοκήπων ανέκαμψε, αξιοποίησε τα σερβίς του Τζανουδάκη και με τον Παντελούκα και τον Λεοντίου να δίνουν πολύτιμους πόντους γύρισε το παιχνίδι και προηγήθηκε με 11-9. Ο τελικός «άναψε» και οι ανατροπές διαδέχονταν η μία την άλλη. Οι δύο προπονητές έψαξαν λύσεις από τους πάγκους τους, κυρίως για να πιέσουν περισσότερο από το σερβίς.

Ο Τοκάνης και εν συνεχεία ο Παντελούκας πήραν δύο πολύ σημαντικούς πόντους με μπλοκ και το 20-20, έγινε 20-22 ενώ ακολούθησαν  λάθη από πλευράς Μαγκουφάνας και το σκορ έγιν 22-24.  Στην εξέλιξη η ομάδα της Πεύκης μείωσε σε 23-24 αλλα οι Αμπελόκηπο ηταν αυτοί που πήραν το σετ με 23-25 και ΄έκαναν το 0-2

.Η Αθηνά Μαγκουφάνας ξεκίνησε καλύτερα στο τρίτο σετ με μόνο στόχο την ανατροπή. Το καλό σερβίς έδωσε προβάδισμα στη Μαγκουφάνα και ανάγκασε σε λάθη την ομάδα των Αμπελοκήπων. Παρόλα αυτά ένα μεγάλο σερί των Αμπελοκήπων όχι απλά έσβησε τη διαφορά των τριών πόντων αλλά έδωσε προβάδισμα τριών κάτι που ανάγκασε τον κόουτς Σούμπαση να καλέσει τάιμ άουτ για να σπάσει το ρυθμό της αντίπαλης ομάδας. Ένα μεγάλο ράλι που τελείωσε με δύσκολο πόντο του Μπαλούγια και ένα μπλοκ του Σεβδαλή έφεραν το παιχνίδι στο 13-13 και ο τελικός ξαναέγινε ντέρμπι. Οι ομάδες μπήκαν στην τελική ευθεία του τρίτου σετ με ισοπαλία και εκεί δύο πολύ ωραία πλασέ, ένα του Σεβδαλή και ένα του Μπαλούγια έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στη Μαγκουφάνα κάτι που «εξαργυρώθηκε» με το 25-23 που χάρισε το σετ στην ομάδα του κόουτς Σούμπαση.

Το ξεκίνημα του τέταρτου σετ είχε πολύ θέαμα με τις δύο ομάδες να πραγματοποιούν ένα ατελείωτο ράλι που εν τέλει κρίθηκε υπέρ των Αμπελοκήπων. Η ομάδα του κόουτς Μιχαλόπουλου κέρδισε δεύτερες ευκαιρίες από το καλό μπλοκ και την καλή άμυνα και αυτό έδωσε προβάδισμα με 4-11, κάτι που οδήγησε στο πρώτο τάιμ άουτ του τέταρτου σετ. Με τη διαφορά να είναι σε επίπεδα ασφαλείας για τους Αμπελόκηπους η λειτουργία σε μπλοκ και επίθεση έγινε όλο και καλύτερη συντηρώντας την απόσταση των δύο ομάδων στο σετ.

Το μονό μπλοκ του Τοκάνης έκανε στο 12-18 και ανάγκασε σε τάιμ άουτ τον προπονητή της Μαγκουφάνας αλλά κυρίως έδωσε μεγάλη ώθηση στην ομάδα του για την κατάκτηση του σετ. Η Αθηνά Μαγκουφάνας έδειξε να μένει από δυνάμεις και να μην έχει την απαιτούμενη ηρεμία σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού και έτσι δεν άλλαξε τίποτα με αποτέλεσμα να γίνει το 16-25. Με 3-1 η Αμπελόκηποι πήραν τη νίκη και αναδείχθηκαν Κυπελλούχοι ΕΣΠΑΑΑ 2022-2023.

  Τα σετ 1-3 (22-25, 23-25, 25-23, 16-25)

 Αθηνά Μαγκουφάνας (Σούμπασης) Σεβδαλής, Μανιάτης, Μπαλούγιας, Κωστόπουλος Γ, Κωστόπουλος Αλ. Χρηστίσης, Σχίζας (λ) Μαργαρίτης, Κουτρούλης, Μανουσάκης, Μιχαλάτος (λ)

 ΑΕ Αμπελοκήπων (Μιχαλόπουλος) Τζανουδάκης, Μιχαλόπουλος, Τοκάνης, Σαλίτ, Παντελούκας, Λεοντίου, Σαραμαντάς (λ), Πανδής, Σαβρνιάς , Παναγιωτίδης

Οι απονομές των μεραλλίων και του κυπέλλου

Οι απονομή του τροπαίου έγινε από τον Υπουργό και Βουλευτή Νοτίου Τομέα Χάρη Θεοχάρη και τον πρόεδρο της ΕΣΠΑΑΑ Κωνσταντίνο Αλλαγιάννη. Απονομές μεταλλίων πραγματοποίησαν επίσης ο ταμίας της ΕΣΠΑΑΑ Δημήτρης Γεωργίου καθώς και τα μέλη της Ένωσης Ανδρέας Σωνάκης και Παντελής Παναγιώτης. Οι δύο ομάδες σε ένδειξη fair play φωτογραφήθηκαν μαζί με το τρόπαιο μετά την απονομή.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος (Προπονητής ΑΕ Αμπελοκήπων):Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, ήταν ένας πολύ ωραίος τελικός και νομίζω ότι τα παιδιά που έπαιξαν τον χάρηκαν. Ο αγώνας πιστεύω ότι κρίθηκε στο σερβίς και την υποδοχή. Στα σετ που κερδίσαμε αντέξαμε στα μεγάλα ράλι και πήραμε σημαντικούς πόντους και πιθανώς στο τέταρτο σετ η Μαγκουφάνα ξέμεινε από δυνάμεις και αυτό μας έδωσε περισσότερες επιλογές.Γιάννης Τοκάνης (Ακραίος ΑΕ Αμπελοκήπων):Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στην Αθηνά Μαγκουφάνας και στην Αγία Παρασκευή και πιστεύω πως έγινε ένα ωραίο Final 4. Σήμερα είμασταν καλοί στην υποδοχή και στο μπλοκ άμυνα κόντρα σε μια ομάδα που είναι πολύ καλή στην κόντρα μπάλα. Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στην ΑΕ Αμπελοκήπων και χαιρόμαστε όλοι να παίζουμε για αυτή την ομάδα. Αφιερώνω τον τίτλο του MVP σε όλη την ομάδα.

Δημήτρης Σούμπασης (Προπονητής Αθηνάς Μαγκουφάνας):Όλα τα παιχνίδια ήταν πολύ ωραία μέχρι τον τελικό. Ο τελικός πιστεύω ότι κρίθηκε στο δεύτερο σετ. Αν κάναμε το 1-1 θα ήταν διαφορετική η συνέχεια. Δυστυχώς το χάσαμε. Παλέψαμε και πήραμε το τρίτο σετ αλλά στη συνέχεια μείναμε από ψυχικά αποθέματα. Δεν πήγε καλά η υποδοχή μας, δεν τελειώσαμε κάποιες σημαντικές μπάλες και έτσι τελείωσε ο αγώνας πιο εύκολα από ότι θα έπρεπε.

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ