1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-05-2022 17:53

ΕΣΠΑΑΑ: «Κιτρινόμαυρο» βάφτηκε το Κ17 Αγοριών

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 του Παναθηναϊκού στον τελικό Αγοριών Κ17 ΕΣΠΑΑΑ στο κλειστό της Νέας Ερυθραίας και πήρε τον τίτλο.

Αγωνιστικά το πρώτο σετ ήταν γεμάτο ανατροπές και πολύ δυναμικό παιχνίδι. Οι δύο ομάδες μπήκαν με όρεξη και έτοιμες να διεκδικήσουν το τρόπαιο μέχρι το τέλος. Οι άμυνες έπαιξαν μεγάλο ρόλο και η ΑΕΚ εκμεταλλευόμενη της κόντρα μπάλες κατάφερε να αντέξει την πίεση του Παναθηναϊκού και να προηγηθεί με 21-25.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να ανακάμψουν αλλά η ΑΕΚ κράτησε το προβάδισμα και στο δεύτερο σετ. Η ΑΕΚ προηγήθηκε ακόμα και με 5 πόντους (15-20) αλλά οι παίκτες των Άλκη και Χρήστου Μπέλλου μείωσαν στον έναν 22-23.

Τελικά η Ένωση επικράτησε στις λεπτομέρειες με 23-25 και πήρε προβάδισμα με 0-2 σετ.Αυτό «ταρακούνησε» τους πράσινους που ανέκαμψαν στο τρίτο σετ. Η ΑΕΚ παρουσίασε σημάδια κούρασης και ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του , ξέφυγε στο σκορ με τη διαφορά να αγγίζει σχεδόν το +10 πόντους.

Με 25-16 ο Παναθηναϊκός πήρε το σετ και μείωσε σε 1-2 σετ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον τελικό. Ανατροπή σκηνικού είχαμε στο τέταρτο σετ με την ΑΕΚ να ξεκινάει δυνατά και με προβάδισμα +5. Ο Παναθηναϊκός με φοβερό σερί πήρε προβάδισμα με 17-16 αλλα αυτό δεν κράτησε πολύ, καθώς η υπομονή και το καλό σερβίς της ΑΕΚ την βοήθησαν να ξαναπάρει το προβάδισμα. Σε ένα πολύ ωραίο τέταρτο σετ η ΑΕΚ έφτασε τελικά στο 23-25 και πήρε τη νίκη με 1-3 και μαζί το τρόπαιο.

 Τα σετ 1-3 (21-25,23-25,25-16,23-25)

Ο πασαδόρος της ΑΕΚ, Νικόλας Μάτζιος, αναδείχθηκε ο MVP της διοργάνωσης.

Τις  απονομές πραγματοποίησαν ο Αντιδήμαρχος Ν. Ερυθραίας κ. Καυγαλάκης Μιχαήλ,  το Μέλος της ΕΣΠΑΑΑ Ανδρέας Σωνάκης και  ο πρόεδρος του Πανερυθραϊκού Άγγελος Κυριακίδης .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ