1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-05-2022 16:16

ΕΣΠΑΑΑ: Πρωταθλητής στα Κορίτσια Κ16 ο Φοίβος Μελισσίων

Με την κατάκτηση του τίτλου στα Κορίτσια Κ16 έκλεισε η σεζόν για το Φοίβο Μελισσίων να σηκώνει την κούπα, καθώς στον τελικό απέναντι στον Ηλυσιακό η ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ανώτερη και έφτασε στην επικράτηση με 3-0.

Οι παίκτριες της Μάρως Μπακράτσα μπήκαν πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι. Με πιεστικό σερβίς και αποτελεσματικό μπλοκ έχτισαν από νωρίς αξιοσημείωτη διαφορά. Η υποδοχή έδωσε σταθερότητα και αυτό έδωσε εύκολες λύσεις στην επίθεση. Με 15-25 ο Φοίβος κατέκτησε το πρώτο σετ και έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο σετ. Ο Φοίβος έπαιξε αρκετά με τις κεντρικές και εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στο αντίπαλο μπλοκ. Η διαφορά στα μέσα του σετ ξεπέρασε τους 10 πόντους αλλά τελικά με 15-25 έγινε το 2-0 στα σετ και βρέθηκε ένα σετ μακριά από τη νίκη. Οι παίκτριες του Αποστόλη Ταμπουρατζή έδειξαν σημάδια βελτίωσης στο τρίτο σετ. Μέχρι το 11-11 οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ και ο τελικός έμοιαζε για πρώτη φορά αμφίρροπος. Παρόλα αυτά το σερβίς του Φοίβου χάλασε αυτή την ισορροπία και έδωσε ξανά σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα της κόουτς Μπακράτσα. Ο Ηλυσιακός δεν κατάφερε να ανακάμψει και μάλιστα έχασε επαφή με το σκορ. Το σετ ολοκληρώθηκε 12-25 και ο Φοίβος Μελισσίων πήρε τη νίκη με εμφατικό τρόπο κατακτώντας το Πρωτάθλημα Κοριτσιών Κ16 της ΕΣΠΑΑΑ. Η Μαρία Χατζοπούλου του Φοίβου Μελισσίων ήταν η MVP της διοργάνωσης με τον πρόεδρο της ομάδας Βασίλη Γεωργακόπουλο να απονέμει το βραβείο στην αθλήτρια.

Τις υπόλοιπες απονομές πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της ΕΣΠΑΑΑ Αλλαγιάννης Κωνσταντίνος.  το μέλος της ΕΣΠΑΑΑ  και  Υπεύθυνος Ανάπτυξης  Παναγιώτης Παντελής και το μέλος της ΕΣΠΑΑΑ Ανδρέας Σωνάκης.   Στους αγώνες παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κ. Κεφαλογιάννη Λουκία και ο Σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου  Πεντέλης κ Μακρής Λουκάς. ΑΟ

Ηλυσιακός - ΣΦΑ Μελισσίων "Ο Φοίβος" 0-3 (15-25,15-25,12-25)

Χάλκινο μετάλλιο για τους Νέους Βύρωνος στα Κορίτσια Κ16

Με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου ολοκλήρωσαν τη σεζόν οι κοπέλες των Νέων Βύρωνος στο πρωτάθλημα Κ16. Στον μικρό τελικό απέναντι στη Θέτιδα ήταν ανώτερες και έφτασαν στη νίκη με 3-0.

Ο μικρός τελικός ξεκίνησε με ένα πρώτο σετ άκρως ανταγωνιστικό. Οι Νέοι Βύρωνος είχαν το προβάδισμα αλλά η ομάδα της Θέτιδας δεν άφηνε τη διαφορά να μεγαλώσει. Αρκετή νευρικότητα υπήρξε και από τις δύο πλευρές με τα λάθη να παίζουν το ρόλο τους αλλά τελικά η ομάδα του Μάριου Παπαδούρη έφτασε στο 25-19 και οιΝέοι Βύρωνος πήραν προβάδισμα.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Η Θέτιδα μπήκε με πολύ περισσότερο άγχος και ουσιαστικά δε βρήκε ποτέ ρυθμό. Από την άλλη, οι Νέοι Βύρωνος είχαν την απόλυτη κυριαρχία, τελείωσαν φάσεις με ευκολία και προβλημάτισαν την απέναντι υποδοχή. Το 25-6 έδωσε ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά και ψυχολογία στις μπλε που πλέον προηγούνταν με 2-0 στα σετ. Το τρίτο σετ έμοιαζε με ένα διαφορετικό παιχνίδι.

Οι παίκτριες της Θέτιδας ανέκαμψαν και άφησαν πίσω το προηγούμενο σετ. Όλα πλέον ήταν πιο ισορροπημένα και οι λεπτομέρειες έπαιξαν το ρόλο τους. Ωστόσο στην τελική ευθεία οι Νέοι Βύρωνος με καθαρότερο μυαλό, βοήθεια από το μπλοκ και σωστές επιθέσεις έφτασαν στο 25-23 και μαζί στο 3-0.

Η χρονιά για την ομάδα από το Βύρωνα έκλεισε θετικά καθώς το χάλκινο μετάλλιο άφησε χαμόγελα αλλά και υποσχέσεις για την επόμενη μέρα.

ΑΟ Νέοι Βύρωνος - ΑΣΠΕ "Θέτις" 3-0 (25-19,25-6,25-23

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ