1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-05-2022 14:45

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στον τελικό στα Κ17 Αγοριών της ΕΣΠΑΑΑ

Το Κλειστό Νέας Ερυθραίας «Στέλιος Καλαϊτζής» υποδέχτηκε το Final 4 των αγοριών Κ17 της ΕΣΠΑΑΑ με τους ημιτελικούς να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παναθηναϊκός-Νέοι Βύρωνος και ΑΕΚ-Πανερυθραϊκός έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για μια θέση στον τελικό, με το ζευγάρι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ να είναι οι μονομάχοι του μεγάλου τελικού (21.00).

Παναθηναϊκός-Νέοι Βύρωνος 3-0

Στον πρώτο, χρονικά, ημιτελικό οι Νέοι Βύρωνος του Κωνσταντίνου Αθανασόπουλου και του Μάριου Παπαδούρη άντεξαν μέχρι τα μισά του πρώτου σετ την πίεση του Παναθηναϊκού. Από εκεί και μετά οι πράσινοι ανέβασαν την πίεση από το σέρβις και το μπλοκ και κατάφεραν να μεγαλώσουν τη διαφορά που τελικά τους οδήγησε στο 25-14. Στο δεύτερο σετ οι Νέοι Βύρωνος βελτιώθηκαν και στην υποδοχή αλλά και στην επίθεση. Με πιο ορθή λειτουργία στην επίθεση κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στον Παναθηναϊκό και να προηγηθούν μέχρι και με 18-20.

Ωστόσο το σερβίς του Παναθηναϊκού έδωσε και πάλι τη λύση και με σωστές επιλογές στην επίθεση ήρθε το 25-21 που έδινε μεγάλο προβάδισμα στους πράσινους.Το τρίτο σετ θύμισε αρκετά το πρώτο. Μετά το 12-12 οι παίκτες των Άλκη και Χρήστου Μπέλλου «πάτησαν» γκάζι και ήταν πιο αποτελεσματικοί. Το σετ ολοκληρώθηκε 25-15 και έτσι με 3-0 ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

ΑΕΚ-Πανερυθραϊκός 3-1

Στον δεύτερο ημιτελικό ΑΕΚ και Πανερυθραϊκός έδωσαν μια μεγάλη μάχη. Ο Πανερυθραϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στα μέσα του πρώτου σετ κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με 4 πόντους. η ΑΕΚ δεν τα παράτησε και με υπομονή στην άμυνα, σωστές επιθέσεις αλλά και λάθη του Πανερυθραϊκού πέρασε μπροστά μέχρι και με 22-19.

Το παιχνίδι άναψε για τα καλά και καμία ομάδα δεν ήταν διατεθειμένη να τα παρατήσει. Τελικά με 30-28 η ΑΕΚ πήρε το σετ και προηγήθηκε με 1-0.Το κερδισμένο πρώτο σετ ανέβασε την ψυχολογία των κιτρινόμαυρων και οι παίκτες του Ζαν Πιέρ Σαγιά και του Γιώργου Μάτζιου έβγαλαν σιγουριά ακόμα και όταν δέχτηκαν πίεση από τον Πανερυθραϊκό.

Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας ήταν κοντά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου σετ αλλά στο τέλος η ΑΕΚ είχε περισσότερες λύσεις και έκανε το 2-0 στα σετ με 25-19. Παρόλα αυτά τίποτα δεν είχε κριθεί. Ο Πανερυθραϊκός βελτιώθηκε στην υποδοχή και γενικότερο στο αμυντικό κομμάτι, έγινε πιο αποτελεσματικός πάνω στο φιλέ και φυσικά αξιοποίησε τα λάθη της ΑΕΚ.

Οι παίκτες του Παναγιώτη Μιχαλόπουλου ανέκαμψαν και με 19-25 ξαναμπήκαν στο παιχνίδι.Η ΑΕΚ, όμως, αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη στο τέταρτο σετ. Μετά το 11-11 ο Πανερυθραϊκός έχασε την επαφή με το σκορ ενώ η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα όσο το παιχνίδι εξελίσσονταν. Το 25-18 έδωσε το καθοριστικό σετ στην ΑΕΚ που με 3-1 πήρε την πρόκριση για τον τελικό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ημιτελικοί 28/5

Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΟ Νέοι Βύρωνος  3-0 (25-14,25-21,25-15)

ΑΕΚ - Πανερυθραϊκός ΑΣ  3-1 (30-28,25-19,19-25,25-18)

Τελικοί 29/5

Μικρός τελικός (19.00) Νέοι Βύρωνος-Πανερυθραϊκός

Τελικός: (21.00) Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ