1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
18-04-2022 16:08

ΕΣΠΑΑΑ: «Βάλσαμο» για το Φοίβο Μελισσίων η κατάκτηση του Life κυπέλλου Γυναικών

Κυπελλούχος Life ΕΣΠΑΑΑ αναδείχτηκε ο Φοίβος Μελισσίων με MVP την σκόρερ, Σπυριδούλα Κομίνη. Οι παίκτριες του Σπύρου Νικολάκη επικράτησαν στον τελικό του Final-4 που έγινε στην έδρα τους με 3-0 κόντρα στους Νέους Βύρωνος. Το τρόπαιο αυτό ήταν «βάλσαμο» για την ομάδα των βορείων προαστίων που είχε πρώτο στόχο την κατάκτηση του Life πρωταθλήματος της Β’ εθνικής αλλά αν και το κυνήγησε μέχρι το τέλος, δεν τα κατάφερε στη μονομαχία με τον Αστέρα Αγ. Δημητρίου.

Η εξέλιξη του τελικού

Ο τελικός είχε νευρικότητα και άγχος και από τις δύο πλευρές στο ξεκίνημά του. Ζαχαροπούλου, Κομίνη και Τριανταφυλλίδη άρχισαν να παίρνουν όλο και περισσότερες επιθέσεις από πλευράς Φοίβου. Μετά το 13-13 οι παίκτριες του κόουτς Νικολάκη βρήκαν λύσεις στην επίθεση και με ένα σερί 9-0, έκαναν το 13-22. Τελικά πήραν το σετ με 0-1 με δέκα πόντους διαφορά και 15-25.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε εντυπωσιακά για το Φοίβο. Με την πασαδόρο του, τη Μαρία Βελισσάρη, με δύσκολο σερβίς χάλασε η υποδοχή των Νέων Βύρωνος και το σκορ έφτασε μέχρι το 0-8. Τα αρκετά λάθη, όμως, δεν επέτρεψαν στους Νέους Βύρωνος να μειώσουν το σκορ. Στη συνέχεια οι κεντρικές του Φοίβου ανέβασαν την απόδοση τους, με αποτέλεσμα η ομάδα των Μελισσίων να εκτοξεύσει την διαφορά στο +11 (14-25), που ήταν και το σκορ του δεύτερου σετ.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με καλά σερβίς από τη Γιοβάνου και έτσι η ομάδα από το Βύρωνα έδειξε σημάδια ανάκαμψης. Κάλφα και Κιούση έδωσαν βοήθειες σε άμυνα και επίθεση αλλά η απάντηση από πλευράς Φοίβου ήταν η Κομίνη και η Ζαχαροπούλου. Η νεαρή ακραία της ομάδας των Μελισσίων πήρε καθοριστικούς πόντους και έβαλε την ομάδα της μπροστά στο σκορ.

Το 12-19 έδωσε «μαξιλάρι ασφαλείας» στο Φοίβο.Οι παίκτριες του Μάριου Παπαδούρη έκαναν προσπάθειες για να πλησιάσουν αλλά έδειξαν να χάνουν τις δυνάμεις τους. Με αρκετά αβίαστα λάθη το σετ οδηγήθηκε στο 18-25 και με το τελικό 0-3 ο Φοίβος Μελισσίων έφτασε στη νίκη και την κατάκτηση του Κυπέλλου.

  Οι απονομές του Κυπέλλου

Μετά τη λήξη του αγώνα έγινε μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα η απονομή του κυπέλλου και  μεταλλίων από τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης κ. Λουκά Μακρή, τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Σύλλα Χρήστο, το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης κ. Παντελή Παναγιώτη και τους κ.κ. Μπαντή Μιλτιάδη και Σωτηρόπουλο Αλέξη από τον Δήμο Βύρωνα.

Ο πρόεδρος του Φοίβου Μελισσίων, Βασίλης Γεωργακόπουλος, βράβευσε την Ελισσάβετ Τριανταφυλλίδη μετά το τέλος του αγώνα καθώς η νεαρή αθλήτρια δε θα συνεχίσει την καριέρα της στο βόλεϊ σάλας.

MVP του Final 4 ήταν η ακραία του Φοίβου Μελισσίων, Σπυριδούλα Κομίνη.

Το αποτελέσματα των αγώνων:

Final Four

Ημιτελικοί

Ιωνικός ΑΣ - ΑΟ Νέοι Βύρωνος  0-3  (9-25,21-25,14-25)

ΑΣ Παπάγου - ΣΦΑ Μελισσίων "Ο Φοίβος"   1-3  (16-25,12-25,26-24,22-25) 

Τελικός

ΑΟ Νέοι Βύρωνος - ΣΦΑ Μελισσίων "Ο Φοίβος"    0-3 (15-25,14-25,18-25)

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ