1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-12-2021 22:49

Κυπελλούχος ΕΣΠΑΑΑ η Αγ. Παρασκευή με άνετο 3-0 κόντρα στο Παγκράτι

Μετά από έναν πολύ ωραίο τελικό ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες, η ΑΕ Αγίας Παρασκευής κατέκτησε το LIFE Κύπελλο ΕΣΠΑΑΑ με 3-0 (25-15, 25-15, 25-20) κόντρα στο Παγκράτι, έχοντας ως MVP τον κεντρικό Γιώργο Μανίκα.

Ο τελικός ξεκίνησε με τις ομάδες να κοντράρονται στα ίσια. Με πολλά μπλοκ και αρκετό παιχνίδι με τους κεντρικούς καμία ομάδα δεν κατάφερε να «ξεκολλήσει» και να αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα. Τα σερβίς του Φάκα προβλημάτισαν το Παγκράτι και η Αγία Παρασκευή προηγήθηκε με 9-6. Ο ΑΟ Παγκρατίου απάντησε με το ίδιο νόμισμα καθώς ο Παπανικολάου προβλημάτισε την αντίπαλη υποδοχή και έφερε ξανά ισορροπία στο παιχνίδι.

Η Αγία Παρασκευή αξιοποίησε την καλή αμυντική λειτουργία της και με τον Δραβόπουλο να ανεβάζει την απόδοσή του αλλά και την ομάδα του Παγκρατίου να κάνει εύκολα λάθη, το σκορ έφτασε στο 12-16 που ανάγκασε τον κόουτς Ξυδερό να καλέσει το πρώτο τάιμ άουτ του αγώνα.

Οι άστοχες επιθέσεις των κοκκινόμαυρων ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά ενώ με χτύπημα στη μεγάλη διαγώνιο από τον Παπαδάκο έγινε το 20-14 που έδωσε σαφές προβάδισμα στην Αγία Παρασκευή. Η ομάδα του Χρήστου Κατσιγιάννη αξιοποίησε το προβάδισμα αυτό και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 25-15.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με ένα σερί 5-0 για την Αγία Παρασκευή αφού τα καλά σερβίς του Παπαδάκου οδήγησαν είτε σε κερδισμένα μπλοκ για την ομάδα του είτε σε κερδισμένους πόντους πάνω στο φιλέ. Ο ΑΟ Παγκρατίου βρήκε απάντηση τόσο με τον άσσο του Παπανικολάου όσο και με επιθέσεις του Δαλέκου και έτσι η διαφορά μειώθηκε και το παιχνίδι απέκτησε εκ νέου ενδιαφέρον. Το μπλοκ άρχισε να δίνει όλο και περισσότερες λύσεις για την Αγία Παρασκευή και αυτό ανάγκασε το Παγκράτι να παίξει σε πολλές περιπτώσεις με τεχνικά πλασέ.

Ο Γιάννης Δραβόπουλος συνέχισε να επιτίθεται με επιτυχία ενώ η διαφορά μεγάλωσε ακόμα περισσότερο όταν ο Μανίκας άρχισε να δίνει όλο και περισσότερους πόντους από μπλοκ. Με το σκορ στο 16-8 ο ΑΟ Παγκρατίου επιχείρησε μία ακόμα αντεπίθεση. Κάποια εύκολα λάθη της Αγίας Παρασκευής μείωσαν για λίγο τη διαφορά αλλά οι πολύ καλές άμυνες του Αθανασιάδη έδωσαν δεύτερες ευκαιρίες και η διαφορά έγινε διψήφια.

Με τον άσσο του Δραβόπουλου έγινε το 21-11. Παρότι ο Στραγάλας έδωσε κάποιους πόντους ψυχολογίας στο Παγκράτι δεν άλλαξε κάτι και με 25-15 έγινε το 2-0 στα σετ για την Αγία Παρασκευή.

 Ανατροπή είχαμε στο τρίτο σετ.  Αρχικά τις ισορροπίες στο ξεκίνημα του τρίτου σετ χάλασε ο Γιάννης Δραβόπουλος. Ο νεαρός διαγώνιος πήρε δύο άσσους και χάλασε την υποδοχή του Παγκρατίου, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Την αστάθεια στην υποδοχή του Παγκρατίου εκμεταλλεύτηκε και ο Κώστας Κογκαλίδης με αποτέλεσμα η ομάδα των βορείων προαστίων να προηγηθεί μέχρι και με 10-5 μετά από ωραίο μπλοκ του Φάκα. Ο Μιχάλης Δαλέκος έδωσε «ανάσα» επιθετικά στο Παγκράτι καθώς με δικούς του πόντους η διαφορά μειώθηκε στους 3.(10-7)

Με ξέσπασμα του Στραγάλα  το Παγκράτι μείωσε την διαφορά στο 16-12 αλλα ο κεντρικός της Αγίας, Γιώργος Μανίκας, όχι μόνο σταμάτησε την αντεπίθεση αυτή αλλά και με άσσο έφερε το παιχνίδι στο 18-12.  Και παλι το Παγκράτι αντέδρασε και με τους Παπαθεοδοσίου και Παπαδόπουλος, έριξε την διαφορά στο -2, 18-16.

Η Αγία Παρασκευή ψύχραιμη στην εξελιξη του σετ, πήρε σε εκείνο το σημείο δύο πόντους μετά από μεγάλα ράλι, έφτασε στο 20-16 και ουσιαστικά αυτό της έδωσε μεγαλύτερη ώθηση για να κρατήσει το προβάδισμα.. Με το μπλοκ άμυνα να λειτουργεί άψογα στα κρίσιμα σημεία του σετ, η ομάδα της Αγίας Παρασκευής έφτασε στο 25-20 και μαζί στο τελικό 3-0 που έδωσε την πολυπόθητη κούπα.

Τα σετ 3-0 (3-0 (25-15, 25-15, 25-20)

 

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Χρήστος Κατσιγιάννης (Προπονητής ΑΕ Αγίας Παρασκευής):" Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ένωση, ήταν μια πολύ ωραία διοργάνωση και μια πραγματική γιορτή για το βόλεϊ. Ήταν ένας από τους στόχους μας και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για αυτό. Είναι μια προσπάθεια χρόνων γιατί έρχεται από δύο χρόνια πίσω όταν είχαμε αναλάβει τη διοργάνωση και δεν τα καταφέραμε εκεί τότε. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και τα καταφέραμε σήμερα. Πιέσαμε την αντίπαλη ομάδα από το σερβίς, πήγε καλά και το μπλοκ και ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε."

Γιώργος Μανίκας (Κεντρικός ΑΕ Αγίας Παρασκευής): "Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα του άλλου ομίλου που δεν την ξέραμε καθόλου. Έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς, να ανέβουν κατηγορία και είναι ένα από τα φαβορί. Δεν είχαμε εικόνα τους και δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Το μπλοκ και η άμυνα μας πήγαν πολύ καλά, παλέψαμε και για αυτό καταφέραμε να κερδίσουμε."

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ