Εκτυπώστε τη σελίδα
20-12-2021 23:04

ΕΣΠΑΑΑ F4 κυπέλλου: ΑΟ Παγκρατίου- «Με πάθος και πίστη για να πετύχει τους στόχους του»

Ο ΑΟ Παγκρατίου πέρασε αρκετές δυσκολίες τη φετινή σεζόν μέχρι να περάσει στο Final 4 του Κυπέλλου αλλά και στη Β φάση του πρωταθλήματος LIFE Β’ Εθνικής. Και στις δύο διοργανώσει έδειξε οτι ειναι σύνολο πολύ δεμένο εντός και εκτός γηπέδου και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Ο προπονητής της ομάδας Αντώνης Ξυδερός και ο Αλέξανδρος Αργυρόπουλος, μίλησαν για τη φετινή πορεία αλλά και για το στόχο του συλλόγου στο κύπελλο.

Ένα Final 4 είναι γιορτή. Όταν οι ομάδες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, όμως, σταματάει η γιορτή και αρχίζει ο ανταγωνισμός;

(Αντώνης Ξυδερός) Για μας δεν παύει να είναι γιορτή και έτσι θα το αντιμετωπίσουμε. Σίγουρα υπάρχει ανταγωνισμός και σίγουρα θέλουμε να περάσουμε από τον ημιτελικό και να παίξουμε στον τελικό. Ο στόχος μας από την αρχή της σεζόν είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και τίποτα παραπάνω. Να έχουμε καλή εμφάνιση και αν είναι δυνατόν νίκες

.Οι παίκτες πως αντιμετωπίζουν το Κύπελλο; Ήταν η πρώτη διοργάνωση που παίξατε μετά την επιστροφή σας στα γήπεδα.

(Αλέξανδρος Αργυρόπουλος) Τα πρώτα παιχνίδια ήταν διερευνητικά. Τα βλέπαμε ως φιλικά και για να δούμε που βρίσκονται οι αντίπαλοί μας. Στη φάση που είμαστε, όμως, δεν είναι διερευνητικό, μπαίνουμε μέσα για να κερδίσουμε. Αλλά αυτό θα φανεί στο γήπεδο.

Πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να διαχειριστεί όλη αυτή τη συνθήκη της απουσίας από τα γήπεδα και να ξαναβάλει τους παίκτες σε αγωνιστικό επίπεδο;

(Αντώνης Ξυδερός) Είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς ήταν πρωτόγνωρα όλα όσα ζήσαμε πέρυσι και πρόπερσι. Ήταν δύσκολο αλλά κάναμε την προσπάθειά μας, σιγά σιγά και βήμα βήμα μπήκαμε στους αγώνες με πολύ προσοχή και προσεκτική προετοιμασία.

Ένας παίκτης φοβάται να μπει στους αγώνες 100% δυνατά μετά από αυτή την αποχή;

(Αλέξανδρος Αργυρόπουλος) Σίγουρα το σκέφτεται δύο φορές. Ο φόβος δεν μπορεί να φύγει, είναι η καθημερινότητά μας. Παρόλα αυτά για μερικούς από εμάς αυτό που κάνουμε εδώ, το να μπαίνουμε στο γήπεδο και να παίζουμε, είναι η διέξοδός μας από την καθημερινότητα. Αυτό δε σημαίνει ότι δε φοβόμαστε και δεν το σκεφτόμαστε διπλά. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια όπου ανά πάσα στιγμή ο καθένας μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημα του διπλανού του.

Η διαδρομή μέχρι το Final 4 ήταν σύντομη, μόλις δύο παιχνίδια. Πόσο προλαβαίνει ένας αθλητής να σκεφτεί ότι μπορεί να διεκδικήσει έναν τίτλο;

(Αλέξανδρος Αργυρόπουλος) Οι δύο πρώτοι αγώνες ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν. Ακόμα και εμείς που φτάσαμε στο Final 4 δεν μπορέσαμε να σκεφτούμε ποιος είναι το φαβορί γιατί ήταν πολύ διερευνητικοί οι αγώνες και ήταν σαν προετοιμασία. Βλέποντας παιχνίδι με το παιχνίδι μπορείς να φτάσεις και στο στόχο σου. Δεν μπορείς να διαφοροποιήσεις ότι σήμερα παίζουμε αγώνα πρωταθλήματος και σε λίγες μέρες παίζεις για το Κύπελλο. Πρέπει να κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι με τη σειρά του.

Σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολλές καλές ομάδες πόσο μπορεί να δώσει κίνητρα και πόσο να φθείρει ψυχολογικά μια ομάδα;

(Αντώνης Ξυδερός) Το κίνητρο είναι μεγάλο. Είναι ευχάριστο το ότι θα παίξουν όλες οι καλές ομάδες παιχνίδια μεταξύ τους. Είναι απαραίτητο το κίνητρο για τις ομάδες.(Αλέξανδρος Αργυρόπουλος) Είναι μεγάλο πρωτάθλημα και με τις δύο φάσεις.

Οι εκπλήξεις δε λείπουν και αυτό σημαίνει ότι από εκεί που είσαι φαβορί μπορείς να βρεθείς εκτός στόχων και από εκεί που είσαι εκτός στόχων ξαφνικά να βρεθεί να τους διεκδικείς. Δεν το βλέπω σαν φθορά αλλά παιχνίδι με παιχνίδι. Σαν έναν προορισμό που έχει πολλά στάδια και στάσεις μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου.

Η ομάδα φαίνεται να έχει εμπειρία αλλά και ενθουσιασμό. Υπάρχει ισορροπία σε αυτό το κομμάτι;

(Αντώνης Ξυδερός) Προσπαθούμε να έχουμε ισορροπία σε αυτό. Υπάρχουν έμπειροι παίκτες που έχουν κάνει τη δική τους πορεία και ακολουθούν και νέα παιδιά. Είναι πολύ καλοί παίκτες που έχουν τις δικές τους παραστάσεις. Γίνεται μια προσπάθεια να συνυπάρχουν και να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη μίξη.(Αλέξανδρος Αργυρόπουλος) Τα δικά μας μικρά κίνητρα είναι ένας έμπειρος να κερδίσει την αθλητικότητα και τον ενθουσιασμό ενός νέου και ένας νέος να κερδίσει την εμπειρία, το πλασέ και την αντίληψη ενός μεγαλύτερου. Και εμπειρία έχουμε και ταλέντο, δουλειά θέλουμε όπως όλοι. Θα δουλέψουμε και θα φτάσουμε στους στόχους μας.

Ήταν εφικτό το καλοκαίρι να θέσετε στόχους όπως η άνοδος ή κάποια καλή θέση;

(Αντώνης Ξυδερός) Στόχος της ομάδας ήταν να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε με απαραίτητη προϋπόθεση να βλέπουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Ο μοναδικός στόχος ήταν να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αν έρθει ότι καλύτερο τότε είναι μεγάλη μας χαρά.

(Αλέξανδρος Αργυρόπουλος) Είναι πολύ ρευστό. Μπορεί να τύχει θέμα covid και να αλλάξουν τα πάντα. Αμέσως αλλάζουν οι στόχοι, αναπροσαρμόζονται. Είναι περίεργες εποχές και δεν μπορείς να βάλεις στόχους. Πριν από τρία χρόνια θα μιλούσαμε διαφορετικά από αυτά που λέμε τώρα.

Η ομάδα σας ξεπερνάει τα όρια του γηπέδου και κινητοποιείται και έξω από αυτό όμως, σωστά;

(Αλέξανδρος Αργυρόπουλος) Κάνουμε σκέψεις, κάνουμε δράσεις, οι χορηγοί μας είναι και υποστηρικτές μας οπότε κάνουμε δράσεις από κοινού. Σκεφτόμαστε αρκετά το κομμάτι της γειτονιάς μας και είμαστε σε συνεννόηση με διάφορους φορείς ώστε να συνεισφέρουμε στην ανάγκη του καθενός και να βοηθήσουμε. Οφείλουμε ως αθλητές να δείξουμε ποιος είναι ο δρόμος και για τα νέα παιδιά και για τις υπόλοιπες ομάδες.

Σχετικά άρθρα