Εκτυπώστε τη σελίδα
20-12-2021 18:20

ΕΣΠΑΑΑ F4 Κυπέλλου-Α.Ε. Αγίας Παρασκευής: «Ανανεωμένη και αισιόδοξη για δύο στόχους»

Η ΑΕ Αγίας Παρασκευής έχει ένα ανανεωμένο και νεανικό ρόστερ και έχει βάλει από νωρίς υψηλούς στόχους. Τόσο ο προπονητής, Χρήστος Κατσιγιάννης, όσο και οι παίκτες της ομάδας Παύλος Παπασπύρου και Κώστας Κογκαλίδης είναι αισιόδοξοι για όσα έρχονται στη φετινή σεζόν. Αφού οι τραυματισμοί φαίνεται να έμειναν πίσω, ο στόχος του F4 του Κυπέλλου είναι ο πρώτος χρονικά (22-23/12 στον Αγ. Θωμά) και η ομάδα μοιάζει έτοιμη να τον διεκδικήσει.

Όταν φτάνει μια ομάδα στο Final 4 το μυαλό είναι μόνο στην κατάκτηση;

(Χρήστος Κατσιγιάννης) Είναι αλήθεια πως για την ομάδα μας ήταν από την αρχή ως στόχος το να πάμε στο Final 4 του Κυπέλλου και να κάνουμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα, να περάσουμε στην επόμενη φάση και να διεκδικήσουμε τα αναμενόμενα. Όσον αφορά το Κύπελλο ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Θα θέλαμε να βρεθούμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές και βάση πιθανοτήτων κάθε ομάδα δικαιούται το 25%. Όλα θα κριθούν μέσα στις γραμμές αλλά το βασικό είναι να το ευχαριστηθούν τα παιδιά, να δούμε ωραίο βόλεϊ με βάση την κατηγορία μας και για όσους έρθουν στο γήπεδο να δουν μια ωραία διοργάνωση.

Τα πρώτα δύο παιχνίδια του Κυπέλλου ήρθαν μετά από μεγάλη αποχή για τις ομάδες. Υπήρχε φόβος από την πλευρά των παικτών αλλά και του προπονητή για τραυματισμούς; Και πόσο αυτό βοήθησε στο να βρείτε ρυθμό;

(Χρήστος Κατσιγιάννης) "Η αποχή ήταν μεγάλη. Από τη διακοπή που έγινε στην πρώτη φάση της πανδημίας, που σταματήσαμε Μάρτιο, και μετά με τη νέα διακοπή που χάσαμε όλη την περσυνή σεζόν το κενό ήταν μεγάλο. Αυτό έφερε ένα ερωτηματικό αν και βέβαια πολλά από τα παιδιά ασχολούνται με το beach volley και έτσι μπήκαν πιο νωρίς στις προπονήσεις και ετοίμασαν τη σωματική τους κατάσταση και την επαφή του με τη μπάλα. Εμείς προσαρμόσαμε την προετοιμασία μας και τα φιλικά ώστε να είμαστε έτοιμοι στους αγώνες του Κυπέλλου που ήταν στην αρχή.

Αυτό ήταν ένα θεματάκι αλλά τα πρώτα παιχνίδια του Κυπέλλου τα είδαμε σαν φιλικά, είχαμε και σχετικά ευνοϊκή κλήρωση, κερδίσαμε τα παιχνίδια και αυτό μας βοήθησε να βρούμε ρυθμό για το πρωτάθλημα. Μπόρεσαν με αυτό τον τρόπο να γνωριστούν καλύτερα αγωνιστικά οι παίκτες μεταξύ τους και να πάρουν χρόνο συμμετοχής όλοι οι παίκτες μας.

(Κώστας Κογκαλίδης) Η διαδρομή ήταν σύντομη, μόλις δύο παιχνίδια. Έτσι ήταν η διοργάνωση και εμείς ανταπεξήλθαμε στις απαιτήσεις της. Είχαμε κάνει φιλικά και ήμασταν έτοιμοι. Κερδίσαμε δύο παιχνίδια με 3-0 και για αυτό το λόγο είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε τον πρώτο στόχο της χρονιάς."

Σε μια σύντομη διαδρομή δύο αγώνων μέχρι το Final 4 προλάβατε να συνειδητοποιήσετε ότι φτάνετε κοντά στη διεκδίκηση ενός τίτλου;(Παύλος Παπασπύρου) Πιστεύω ότι από την αρχή της χρονιάς η ομάδα παίζει καλά και υπάρχει οργάνωση από πίσω. Δεν κοιτάμε αν είναι πρωτάθλημα ή Κύπελλο, μπαίνουμε και παίζουμε όσο καλύτερα γίνεται.

Μπόρεσαν να βγουν κάποια πρώτα συμπεράσματα στους αγώνες του Κυπέλλου;

(Χρήστος Κατσιγιάννης) Όχι όχι. Ήταν πάρα πολύ νωρίς και ήταν κυρίως αναγνωριστικά παιχνίδια για τους παίκτες μας. Προσπάθησα να δω τις δυνατότητες μας, να βρω τις αδυναμίες και να φτιάξουμε πράγματα καθώς ήταν πολύ νωρίς.

Στο πρωτάθλημα η ομάδα έχει καλή πορεία μέχρι στιγμής. Υπάρχουν κάποια στραβοπατήματα βέβαια αλλά είναι λίγο πολύ όπως το περιμένατε;

(Χρήστος Κατσιγιάννης) περίπου ναι. Κάναμε δύο ήττες τις οποίες δεν τις περιμέναμε. Είχαμε βέβαια και κάποιους τραυματισμούς και απουσίες. Για ένα μεγάλο διάστημα μας έλλειπε ο ένας μας πασαδόρος, ήταν εκτός προπονήσεις για ένα μήνα αλλά επέστρεψε και σιγά σιγά θα βρούμε τη συνοχή μας και όταν θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι θα είμαστε.

(Κώστας Κογκαλίδης) Αρχικά περάσαμε στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος που ήταν το βασικό. Υπήρξαν κάποιοι τραυματισμοί που μας κράτησαν πίσω και από θέμα προπόνησης και από θέμα απόδοσης στους αγώνες. Υπήρξαν δύο ήττες αλλά ο στόχος και έτσι επετεύχθη και ουσιαστικά τώρα ξεκινάνε όλα.

(Παύλος Παπασπύρου) Η ομάδα έχει ανοδική τάση. Υπήρξαν κάποια άσχημα αποτελέσματα αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει ώστε να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Από όλες τις ήττες έχεις να μάθεις κάτι. Όσο το πρωτάθλημα προχωράει πιστεύω ότι θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

Παύλο, ήσουν από αυτούς που πέρασαν τραυματισμό μετά από τη μεγάλη διακοπή.

(Παύλος Παπασπύρου) Είχα έναν τραυματισμό που με κράτησε για κάποιες εβδομάδες εκτός προπονήσεων. Θεωρώ πως όλες οι ομάδες έχουν λίγο ή πολύ τραυματισμούς. Σημασία έχει να τους ξεπερνάμε και να κάνουμε όλα αυτά που μας λένε οι γιατροί ώστε να ξαναμπούμε να παίξουμε.

Σε ένα πρωτάθλημα που πολλές αξιόλογες ομάδες διεκδικούν λίγες θέσεις που θα κριθεί η άνοδος;

(Χρήστος Κατσιγιάννης) Η δεύτερη φάση είναι μια τελείως διαφορετική διοργάνωση με οκτώ ομάδες ενώ πριν σταματήσουμε για την πανδημία γινόταν Final 4. Είναι ένα πολύ μακρύ πρωτάθλημα με πολλά παιχνίδια και επιπλέον τα παιχνίδια του Κυπέλλου. Πιστεύω πως όποιος δουλέψει στην περίοδο των γιορτών και είναι υγιής θα έχει προβάδισμα. Έτσι και εμείς αν είμαστε υγιείς θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο πικ τη στιγμή που πρέπει γιατί οι ομάδες θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικές στη δεύτερη φάση.

Το που θα κριθεί το πρωτάθλημα έχει να κάνει με τη συνοχή, με το πόσο το θέλουν τα παιδιά αλλά και με αρκετά στοιχεία του βόλεϊ όπως το μπλοκ άμυνα, το σέρβις, η αποτελεσματικότητα. Όποια ομάδα είναι καλύτερη σε αυτά τα στοιχεία θα έχει τον πρώτο λόγο.

Πόσο δίνει πίεση στις ομάδες το ότι το πρωτάθλημα είναι τόσο ανταγωνιστικό;

(Παύλος Παπασπύρου) Άλλες φορές αυτό μπορεί να δώσει ένταση και κάποιες άλλες μπορεί να σε αγχώσει. Ο καθένας το βλέπει αλλιώς. Μου αρέσει που το πρωτάθλημα έχει ανταγωνιστικές ομάδες, δε θα μου άρεσε αν δε γινόταν αυτό γιατί δε θα μου έδινε κίνητρο για να παίξω όσο καλύτερα μπορώ και έτσι το βλέπουνε και οι συμπαίκτες μου.

Φαίνεται να υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα. Αυτό είναι το βασικότερο ώστε να χτιστεί μια καλή ομάδα;

(Παύλος Παπασπύρου) Ναι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει καλό κλίμα και να μπορείς να επικοινωνείς καλά με τους συμπαίκτες σου μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό. Έχω την τύχη με αρκετούς από αυτούς να ήμουν συμπαίκτης και παλιότερα σε άλλες ομάδες. Στην Αγία Παρασκευή είμαι από πέρυσι και έχω γνωρίσει καλά και τα υπόλοιπα παιδιά και μπορώ να πω ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα.

Ένα Final 4 Κυπέλλου συνήθως είναι μια γιορτή. Ωστόσο όλα αυτά πάνε στην άκρη όταν πατάτε αγωνιστικό χώρο και στόχος γίνεται μόνο η νίκη;

(Παύλος Παπασπύρου) Το Κύπελλο είναι μια διοργάνωση σημαντική. Όλες οι ομάδες θα παίξουμε δυνατά για να πάρουμε το τρόπαιο. Μπορεί να μην κρίνεται η άνοδος όπως στο πρωτάθλημα αλλά όλες οι ομάδες θέλουν να δείξουν ότι είναι δυνατές και γι’ αυτό και σε εμάς υπάρχει ένας ενθουσιασμός που θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

(Κώστας Κογκαλίδης) Σίγουρα όταν κρίνεται ένας τίτλος και παίζεται σε δύο αγώνες είναι κάτι πολύ κρίσιμο πόσο μάλλον όταν αυτό έχει τεθεί ως στόχος από τον Ιούλιο. Είχαμε βάλει στόχο και το Κύπελλο και το πρωτάθλημα, το Κύπελλο είναι χρονικά πρώτο, θα αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο στον ημιτελικό του Ίωνες και ελπίζω να είμαστε έτοιμοι από πλευρά προπόνησης και υγείας. Μακάρι να ανταπεξέρθουμε στις συνθήκες του αγώνα και να περάσουμε στον τελικό.

Το πρωτάθλημα της Β Εθνικής δεν είναι απόλυτα επαγγελματικό. Αρκετοί από εσάς είτε εργάζεστε παράλληλα είτε σπουδάζετε. Πόσο εφικτό είναι να ανταπεξέρθετε στις απαιτήσεις και πόσο σας φθείρει;

(Κώστας Κογκαλίδης) Δε νομίζω ότι μας φθείρει, όλοι εδώ στην Αγία Παρασκευή περνάμε καλά, είμαστε μια παρέα. Κάνουμε τρεις προπονήσεις την εβδομάδα και είναι εφικτό να βγει αυτό το πρόγραμμα για όλα τα παιδιά. Δε θα έλεγα ότι λειτουργούμε εντελώς ερασιτεχνικά, περισσότερο τείνει προς το επαγγελματικό.

Ισχύει ότι οι πασαδόροι είναι οι πιο έξυπνοι στην ομάδα;

(Παύλος Παπασπύρου) Δεν ξέρω. Το έχω ακούσει αλλά δεν μπορώ να το απαντήσω. Σίγουρα πρέπει να καταλαβαίνουν πως παίζεται το παιχνίδι γιατί συμμετέχουν πολύ συχνά στις φάσεις και για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να είναι ευφυής ένας πασαδόρος.

Το ιδανικότερο φινάλε της σεζόν θα ήταν η άνοδος;

(Χρήστος Κατσιγιάννης) Θα το θέλαμε πάρα πολύ. Με αυτό το στόχο χτίστηκε η ομάδα. Το ιδανικότερο θα ήταν να έρθει η άνοδος και η κατάκτηση του Κυπέλλου. Επιπλέον η ομάδα έχει κάνει ανανέωση και αποτελείτε από νεαρούς παίκτες κατά βάση κάτω των 25 και αυτό είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον.

(Κώστας Κογκαλίδης) Το ιδανικό θα ήταν το νταμπλ, πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ευελπιστούμε σε αυτό και είμαστε μέσα και στα δύο. Θέλει δουλειά και κυρίως να υπάρχει υγεία και πιστεύω θα τα καταφέρουμε.

Γίνεται συζήτηση για την άνοδο ή το αφήνετε ώστε να βγει σιγά σιγά;

(Παύλος Παπασπύρου) Εγώ προσωπικά έτσι θέλω να σκέφτομαι, πάω για την άνοδο οπότε και τώρα αυτό θα πω πως στοχεύουμε για την άνοδο."