Εκτυπώστε τη σελίδα
16-12-2021 14:23

ΕΣΠΑΑΑ Final-4 κύπελλο: Οδυσσέας: «Με όπλο την εμπειρία και το καλό κλίμα»

Ο ΑΟ Οδυσσέας κάνει μέχρι στιγμής μια πολύ καλή πορεία τόσο στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής όσο και στο Κύπελλο όπου θα δώσει το παρόν στο Final 4. Πρώτος στόχος, ωστόσο, είναι η υγεία αλλά και οι όμορφες στιγμές όπως μας είπε ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Δημητρίου.

Τόσο ο προπονητής όσο και ο αρχηγός, Γιάννης Παπαδόπουλος, κρατάνε χαμηλούς τόνους, κοιτάζουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και διατηρούν μια συγκρατημένη αισιοδοξία τόσο για το Final 4 όσο και για τη συνέχεια της σεζόν.

Για έναν προπονητή τί είναι το Κύπελλο και το Final 4; Μια πρόκληση, ένας παραπάνω τίτλος;

(Γιάννης Δημητρίου) "Μπορεί να είναι δεύτερο σε προτεραιότητα αλλά χρονικά έρχεται πρώτο. Δεν παύει να είναι ένας τίτλος που διεκδικούμε και πηγαίνουμε με όλη τη διάθεση και τη θέληση να πάρουμε ότι περισσότερο από αυτή τη διοργάνωση. Είναι η πρώτη φορά που εγώ ως προπονητής αλλά και αρκετά από τα παιδιά της ομάδας συμμετέχουμε σε ένα Final 4 και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Η «διαδρομή» μέχρι το Final 4 ήταν σχετικά σύντομη, μόλις δύο αγώνες. Ήταν ένα πρώτο τεστ;

(Γιάννης Δημητρίου) Ήταν ένα πρώτο σετ για την ομάδα, κυρίως ψυχολογικό, και τα παιδιά και όλους μας μετά από έναν χρόνο αποχής. Δεν ξέραμε πως θα πάει όλο αυτό αλλά πήγε πολύ καλά και είμαστε εκεί που έπρεπε να είμαστε βάση των δυνατοτήτων της ομάδας.

Στο Final 4 υπάρχουν τέσσερις σχεδόν ισάξιες ομάδες. Υπάρχει κάποιο φαβορί έστω και θεωρητικά;

(Γιάννης Δημητρίου) Σε ένα Final 4 που γίνεται μεσοβδόμαδα, όπως και τα παιχνίδια του πρωταθλήματος άλλωστε, και σε μια μέρα που κρίνονται όλα σε μονά παιχνίδια δεν ξέρεις πως θα κριθεί το παιχνίδι. Δεν υπάρχουν φαβορί. Η Αγία Παρασκευή έχει νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες, υπάρχουν οι Ίωνες που έχουν την εμπειρία, υπάρχει το Παγκράτι που είναι φιλόδοξοι και θέλουν να διεκδικήσουν κάτι. Υπάρχουμε και εμείς βέβαια που μπορούμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Η μέχρι τώρα πορεία στο πρωτάθλημα είναι καλή. Οι στόχοι είναι υψηλοί θεωρητικά;

(Γιάννης Δημητρίου) Ο αρχικός στόχος ήταν να μπούμε στο δεύτερο γύρο στον όμιλο των διεκδικητών. Από εκεί και πέρα ο δρόμος είναι μακρύς και το πρωτάθλημα μεγάλο. Μόνο ένας θα προχωρήσει και αυτό το κάνει πιο δύσκολο. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο τώρα. Η Αγία Παρασκευή έχασε ένα παιχνίδι που πιθανώς να ήταν εκτός πλάνων, η Κερατέα έχασε βαθμό από τον Τεύκρο, το Παγκράτι έχασε βαθμό εκτός προγράμματος, όλα είναι ανοιχτά.

Από την πλευρά του παίκτη τώρα, το Κύπελλο ήταν η πρώτη διοργάνωση μετά τη μεγάλη διακοπή. Αυτό φοβίζει έναν παίκτη;

(Γιάννης Παπαδόπουλος) Η θέληση υπήρχε από εμάς, σίγουρα υπάρχει και ο φόβος. Οι περισσότεροι παίκτες στην κατηγορία είναι μεγάλοι ηλικιακά και εγώ αντίστοιχα ήμουν τραυματίας στο Κύπελλο λόγο της αποχής. Υπάρχει μεγάλη θέληση, όμως, στο να παίξουμε και να διεκδικήσουμε έναν τίτλο και από εκεί και πέρα θα πάμε βήμα βήμα.

Το ότι η ομάδα είναι αρκετά ώριμη βοήθησε στο να μείνετε προσηλωμένοι και στους δύο στόχους, πρωτάθλημα και κύπελλο;

(Γιάννης Παπαδόπουλος) Θεωρώ ότι δεν μπορείς να αφήσεις κάτι στην άκρη, πάντα θέλεις να κερδίζεις. Σίγουρα και η ήττα είναι στο παιχνίδι αλλά πιστεύω ότι βάση της εμπειρία που υπάρχει στην ομάδα αλλά και των νέων παιδιών μπορούμε να μείνουμε και στους δύο στόχους. Είναι όλοι οι παίκτες έτοιμοι και δεν υπάρχει κάποιος που να μην έχει πάρει χρόνο συμμετοχής.

Στο πρωτάθλημα έχετε χάσει από την Αγία Παρασκευή μπορεί να είναι ένα παραπάνω κίνητρο εφόσον συναντηθείτε στο Final 4;

(Γιάννης Παπαδόπουλος) Σίγουρα θέλεις να κερδίσεις κάποιον από τον οποίο έχεις χάσει. Το παιχνίδι του πρωταθλήματος κρίθηκε στις λεπτομέρειες και όλα τα σετ, εκτός από το πρώτο, ήταν γεμάτα. Δεν κοιτάμε να πάρουμε κάποια ρεβάνς αλλά σίγουρα αν παίξουμε αντίπαλοι θέλουμε να κερδίσουμε, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος.

Οι πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος είναι πολύ κοντά στη βαθμολογία. Αυτό δίνει ώθηση ή άγχος στην ομάδα και το staff;

(Γιάννης Παπαδόπουλος) Δε θεωρώ ότι αγχωνόμαστε. Είναι ακόμα αρχή και βλέπουμε ότι οι ομάδες χάνουν βαθμούς εκεί που δεν το περιμένεις. Στο κύπελλο μπορεί να κερδίσαμε λίγο πιο εύκολα από όσο περιμέναμε αλλά το πρωτάθλημα είναι αλλιώς. Πίεση υπάρχει αλλά υπάρχει και από την πλευρά των αντιπάλων γιατί είμαστε τέσσερις ομάδες που διεκδικούμε δύο θέσεις.

Αν ακολουθούμε το πλάνο του προπονητή και είμαστε στο παιχνίδι μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα. Αυτή τη στιγμή νιώθω ότι η πίεση είναι παραπάνω στους αντιπάλους γιατί έχουμε κάποιους βαθμούς που μας βάζουν από πάνω τους.

(Γιάννης Δημητρίου) Από την πλευρά του προπονητή βλέπω ότι αυτό δίνει παραπάνω κίνητρο στα παιδιά. Όταν πηγαίνουμε να παίξουμε ένα ματς που πρέπει να το κερδίσουμε για να εξασφαλίσουμε την τετράδα βλέπω ότι και στην προπόνηση και στην ψυχολογία των παιδιών είναι ανεβασμένοι. Δεν το έχω εκλάβει ως άγχος ή πίεση παρά μόνο ως πείσμα

.Αν πάμε θεωρητικά στο Μάιο ποιο θα ήταν το ιδανικό σενάριο;

(Γιάννης Παπαδόπουλος) Πρώτα από όλα να είμαστε υγιής γιατί η χρονιά είναι δύσκολη και με βάση την περσυνή σεζόν πολλοί αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα. Αυτό που είπε και ο κόουτς, ο στόχος είναι να μπούμε αρχικά στην τετράδα. Από εκεί και μετά στοχεύουμε όσο πιο ψηλά και τόσο πιο ωραίο βόλεϊ. Δεν μπορώ να πω για το πρωτάθλημα γιατί έχει πολύ δρόμο και, αν είμαστε στο δεύτερο γύρο, θα έχει πολύ ωραία παιχνίδια και πολλά διαφορετικά σκορ με τόσες καλές ομάδες.

(Γιάννης Δημητρίου) Όντας μια αμιγώς ερασιτεχνική ομάδα, καθώς είμαστε μια ομάδα που κανένας παίκτης δεν αμείβεται αντίθετα με άλλες ομάδες, αυτό που εγώ θέλω να πετύχω είναι να έχουμε ωραίες αναμνήσεις, να περάσουμε ωραία, γιατί γι’ αυτό έρχονται στην προπόνηση οι παίκτες μας. Έρχονται για δύο ώρες που θέλουν να είναι δημιουργικές και να κάνουν καλή παρέα και αυτό είναι το κέρδος μας και αν αυτό το κρατήσουμε μέχρι το Μάιο όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν."