1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-12-2021 01:01

ΕΣΠΑΑΑ Κύπελλο: ΑΣ Παπάγου: «Με πίστη και πάθος για κύπελλο και πρωτάθλημα»

Ο ΑΣ Παπάγου θα δώσει το παρόν στο Final 4 του Κυπέλλου και με πολύ όρεξη και πάθος θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Ο μεγάλος στόχος παραμένει η καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής αλλά η πρόκληση μιας ακόμα διάκρισης δεν αφήνει ασυγκίνητο ούτε τον προπονητή ούτε τις αθλήτριες. Ο προπονητής της ομάδας, Αντώνης Πούμπουρας, και η νεαρή πασαδόρος Γεωργία Μανώλαινα μίλησαν για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και για την πρόκληση του Κυπέλλου.

Με το Κύπελλο ξεκίνησε και η φετινή σεζόν. Πως ήταν για εσάς αυτή η σειρά αγώνων και πόσο σας βοήθησε να βρείτε ρυθμό;

(Γεωργία Μανώλαινα "Η αλήθεια είναι πως ήταν ακόμα αρχή όταν δώσαμε τα πρώτα παιχνίδια του Κυπέλλου. Θεωρητικά ξεκινάμε με πιο εύκολα παιχνίδια καθώς παίζουμε συνήθως με ομάδες από πιο χαμηλές κατηγορίες οπότε μπορούμε να πούμε ότι είναι σαν να παίζουμε φιλικό. Από την άλλη μπορεί να είσαι άτυχος και να παίξεις με ομάδα της ίδιας κατηγορίες όπου καμία από τις δύο ομάδες δεν είναι έτοιμη. Η πορεία στο πρωτάθλημα, όμως, μπορεί να είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με αυτό το παιχνίδι."

Η εικόνα σας ωστόσο ήταν πολύ καλή στα πρώτα παιχνίδια του Κυπέλλου.

(Γεωργία Μανώλαινα) " Το ότι κερδίσαμε με 0-3 τα πρώτα παιχνίδια δε σημαίνει απαραίτητα ότι παίξαμε τέλεια. Παίξαμε με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας αντίθετα με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Αθηνά Μαγκουφάνας, που ήταν ένα παιχνίδι με πολύ ένταση αλλά τελικά το κερδίσαμε."

Ήταν στο μυαλό σας η καλή πορεία στο Κύπελλο ή αυτό ήρθε στην πορεία;

(Γεωργία Μανώλαινα) Πάντα ξεκινάμε με το Κύπελλο και είναι ένας στόχος που μπαίνει στο μυαλό μας. Ωστόσο πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδια και δεν προετοιμαζόμαστε αποκλειστικά για την κατάκτησή του.

Στο πρωτάθλημα υπάρχουν κάποια σκαμπανεβάσματα αλλά έχετε δείξει και καλά στοιχεία που πρέπει να κρατήσετε.

(Γεωργία Μανώλαινα) Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε δείξει τον καλό μας εαυτό σε όλα τα παιχνίδια και σίγουρα σε αυτά που χρειάστηκαν, όπως με τον Αστέρα, το Φοίβο και τον Απόλλωνα. Έχουμε κάποιους τραυματισμούς που μας έχουν πάει πίσω, όλοι τα έχουν βέβαια αυτά τα προβλήματα, θα αντιμετωπιστούν και θα δουλέψουμε ώστε να δείξουμε τον καλό μας εαυτό στο γήπεδο.

Οι περισσότερες από εσάς είστε και εργαζόμενες και επιπλέον προέρχεστε από ένα μεγάλο κενό διάστημα χωρίς αγώνες. Πως το ζείτε όλο αυτό;

(Γεωργία Μανώλαινα) "Μπορώ να πω ότι στην ομάδα μας έχουμε πάντα συμμετοχή στην προπόνηση και μάλιστα ακόμα και τη μέρα μετά τον αγώνα έχουμε προπόνηση παρότι συνήθως είναι πιο χαλαρή μέρα. Είμαστε προσηλωμένες στο στόχο, ανεξάρτητα αν έχουν έρθει κάποια άσχημα αποτελέσματα, και μένουμε στο στόχο."

Το Κύπελλο είναι μια ιδιαίτερη διοργάνωση ειδικά για τους προπονητές που σκέφτονται λίγο περισσότερο το πρωτάθλημα. Ωστόσο παιχνίδι με παιχνίδι μεγάλωνε και αυτός ο στόχος;

(Αντώνης Πούμπουρας) "Είναι ακριβώς έτσι. Είναι αλήθεια ότι εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει έτοιμη ομάδα καθώς ξεκινάει νωρίς το Κύπελλο και η πρώτη και η δεύτερη αγωνιστική μπορούν να θεωρηθούν καλά φιλικά ενόψει του πρωταθλήματος. Στα παιχνίδια αυτά στόχος ήταν να δοκιμάσουμε σχήματα και αλλαγές ώστε να παίξουμε κάποια δυνατά φιλικά.

Το Κύπελλο δεν μπορεί να είναι στόχος μας όταν ξεκινάει η σεζόν, αν, όμως, πάνε καλά τα πράγματα και λειτουργήσει καλά το ροτέισον και καταφέρουμε να μείνουμε στη διοργάνωση το παιχνίδι που οδηγεί στο Final 4 όπως και να ‘χει θα το παίξεις ανταγωνιστικά."

Στην περίπτωσή σας ο προημιτελικός με την Αθηνά Μαγκουφάνας ήταν ένα καλό τεστ ετοιμότητας και δυναμικότητας.

(Αντώνης Πούμπουρας) "Σαφέστατα, γιατί η Αθηνά Μαγκουφάνας είναι μια ομάδα που έχει ίδιους στόχους με εμάς, δηλαδή να μπει στην τετράδα, είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο καθώς είναι ένας αντίπαλος που θα βρούμε ξανά μπροστά μας. Και φυσικά το αυτονόητο, ότι ήταν ένα παιχνίδι που οδηγούσε στο Final 4 οπότε θέλει πολύ να το κερδίσεις".

Στο πρωτάθλημα η ομάδα είναι κοντά στην τετράδα και οι στόχοι είναι ακόμα ανοιχτοί.

(Αντώνης Πούμπουρας) "Η αλήθεια είναι ότι ακόμα ψάχνουμε τα πατήματά μας και δεν είναι πολύ καλό αυτό γιατί έχει περάσει το 1/3 του πρωταθλήματος. Σε ένα βαθμό είναι, βέβαια, φυσιολογικό γιατί σε σχέση με πέρυσι δεν έχουμε τις τρεις ακραίες που είχαμε, οι μία είναι εκτός λόγω τραυματισμού, η Σοφία Κατσίκα έχει πάει στην Κόρινθο και παίζει στην Pre League και η Βάσια Καρατζοπούλου, η αρχηγός μας, δεν μπορεί να ακολουθήσει για επαγγελματικούς λόγους. Οπότε ενώ η ομάδα είναι φαινομενικά ίδια με την περσυνή χρονιά, η απουσία των ακραίων και η έλλειψη των αυτοματισμών που είχαμε για χρόνια μας δημιούργησε αυτή την αστάθεια."

Τα παιχνίδια που έχετε παίξει μέχρι τώρα ήταν με ομάδες που είναι πρώτες στη βαθμολογία. Είναι αλήθεια πως ίσως τα παιχνίδια με τις ομάδες που είναι πιο χαμηλά από εσάς θα είναι και τα πιο κομβικά;

(Αντώνης Πούμπουρας) "Ναι γιατί πρώτα πρέπει να μπεις στην τετράδα και μετά να δεις πως θα διατηρηθείς εκεί. Για μένα όποιος μπει στην τετράδα έχει 25% πιθανότητες να ξεχωρίσει. Αυτή η ομάδα έχει ανεβεί στην Α2 τερματίζοντας 4η με 6 νίκες στο πρωτάθλημα και μετά πέρασε από τα πλέι οφ αήττητη. Από την άλλη έχουμε βρεθεί στα πλέι οφ με πλεονέκτημα, στο παρελθόν, και το έχουμε χάσει. Θέλω να πω ότι όλοι αγώνες στα πλέι οφ είναι απρόβλεπτοι. Το θέμα είναι να μπεις στα πλέι οφ".

Επιπλέον έχετε μια πολύ δυνατή ομάδα Κ18 που δεν ξέρω αν είναι έτοιμες αυτές οι παίκτριες να μπουν άμεσα στη γυναικεία ομάδα αλλά φαίνεται πως υπάρχει πολύ μέλλον.

(Αντώνης Πούμπουρας)" Ήδη τέσσερις αθλήτριες από αυτή την ομάδα προπονούνται μαζί με τη γυναικεία ομάδα. Οι δύο από αυτές, η Κατερίνα Κατέρη και η Αγγελική Κοντακιώτη που είναι γεννημένες το 2006, είναι ενεργά στελέχη της γυναικείας ομάδας και έχουν ξεκάθαρο ρόλο. Το ότι μπορούν δύο κοπέλες στα 15 τους να είναι ενεργά μέλη στη γυναικεία ομάδα είναι απόλυτα ικανοποιητικό."

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ