Εκτυπώστε τη σελίδα
24-11-2021 16:01

Νέοι Βύρωνος: Η σταθερή δύναμη βόλεϊ στο Final 4 κυπέλλου της ΕΣΠΑΑΑ

Οι Νέοι Βύρωνος ξεκίνησαν δυναμικά τη φετινή σεζόν. Με πάθος και όρεξη η ομάδα από το Βύρωνα απέκλεισε κατά σειρά Δεξαμενή Μεταμόρφωσης, ΑΟ Σταμάτας και ΑΟ Βάρης “Ο Αναργυρούς” και θα δώσει το παρόν στο Final 4 του Κυπέλλου. Οι Νέοι Βύρωνος είναι μια σταθερή δύναμη στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΑΑΑ με πολύ ταλαντούχα τμήματα υποδομών και αυτό την κάνει ιδιαίτερα υπολογίσιμη αντίπαλο στο επερχόμενο Final 4.

Ο προπονητής της ομάδας, Μάριος Παπαδούρης, και η έμπειρη κεντρικός Αλίκη Στεργίου μίλησαν για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και για την πρόκληση του Κυπέλλου.

Η σεζόν ξεκίνησε με τους αγώνες Κυπέλλου. Πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η πορεία μέχρι το Final 4; Σας βοήθησαν αυτά τα παιχνίδια να βρείτε ρυθμό ενόψει της έναρξης του Πρωταθλήματος;

(Αλίκη Στεργίου) Ήρθαμε από μια δύσκολη περίοδο που όλες οι ομάδες ήταν απροετοίμαστες μετά τη δεύτερη διακοπή λόγω κοροναϊού. Μας βοήθησαν αυτά τα παιχνίδια στο να επανενταχθούμε και να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό και ήμασταν έτσι λίγο πιο έτοιμες για το πρωτάθλημα. Οι αγώνες δεν ήταν και τόσο εύκολοι. Οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε ήταν ανταγωνιστικές αλλά κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και καταφέραμε να περάσουμε στο Final 4.

Το σκορ δε λέει πάντα την αλήθεια αλλά ισχύει ότι παιχνίδι με παιχνίδι νιώθατε καλύτερα και γινόσασταν πιο αποτελεσματικές;

(Αλίκη Στεργίου) Ισχύει αλλά το βόλεϊ, και ειδικά το γυναικείο, είναι ένα άθλημα ψυχολογίας αλλά στις δύσκολες στιγμές βρήκαμε τις αντοχές και ξεπεράσαμε τα εμπόδια και πήραμε τις νίκες.

Στο πρωτάθλημα έχετε δύσκολο έργο και δύσκολους αντιπάλους. Η πρόκριση στο Final 4 του Κυπέλλου έχει ανεβάσει την ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος;

(Αλίκη Στεργίου) Φυσικά, πρέπει να κοιτάμε ψηλά άλλωστε. Ήδη έχουμε παίξει με τις πρωτοπόρες ομάδες του πρωταθλήματος και έχουμε κερδίσει τον δεύτερο και τον τέταρτο (Απόλλων Αγίου Δημητρίου και ΑΕ "Αθηνά" Μαγκουφάνας 2004) και όσο περνάει ο καιρός θα πηγαίνουμε ακόμα καλύτερα.

Κόουτς, το Κύπελλο ξεκίνησε με τα κορίτσια να έχουν πολύ καιρό να παίξουν επίσημο παιχνίδι. Πως μπορούσατε να διαχειριστείτε αυτό το δεδομένο;

(Μάριος Παπαδούρης) Ξεκινήσαμε προοδευτικά. Βέβαια είχαμε δουλέψει αρκετά και Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο οπότε αυτό μας βοήθησε. Επίσης ήταν μεγάλη βοήθεια ότι ξεκινήσαμε με τα παιχνίδια Κυπέλλου τα οποία ήταν μια προσαρμογή και η ομάδα βρήκε αγωνιστικό ρυθμό.

Λέμε συνήθως ότι «τρώγοντας έργεται η όρεξη». Η συμμετοχή στο Final 4 έχει «ανοίξει την όρεξη» σε εσάς και τα κορίτσια καθώς διεκδικείτε έναν τίτλο;(Μάριος Παπαδούρης)

Σίγουρα το πρωτάθλημα είναι η προτεραιότητα αλλά θέλουμε να διεκδικήσουμε και το Κύπελλο. Θα κάνουμε την προσπάθεια μας, θα δώσουμε το μέγιστο και ότι προκύψει.

Στο πρωτάθλημα έγιναν κάποιες ήττες αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος. Ο στόχος της τετράδας είναι η μεγάλη πρόκληση;

(Μάριος Παπαδούρης) Παρόλο που έχουμε πολύ νεανική ομάδα, και αυτό σημαίνει πως ο κορονοϊός μας έχει επηρεάσει περισσότερο γιατί τα περισσότερα παιδιά είναι 18 χρονών οπότε έχουν μείνει έξω σχεδόν δύο χρόνια και αυτό σε σχέση με πιο έτοιμες και πιο μεγάλες σε ηλικία αθλήτριες είναι πρόβλημα, θα προσπαθήσουμε για το μεγάλο στόχο που είναι η τετράδα. Έχουμε μια σειρά έξι αγώνων που είναι βατά και θα προσπαθήσουμε να τα κερδίσουμε και τα έξι.

Η ομάδα έχει πολύ καλές υποδομές. Είναι ένας καλός τρόπος να προσαρμοστούν οι νεαρότερες αθλήτριες μέσα από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και τους αγώνες Κυπέλλου;

(Μάριος Παπαδούρης) Όλες αυτές οι αθλήτριες έχουν παίξει σε πανελλήνια πρωταθλήματα και Final 4 αναπτυξιακών πρωταθλημάτων και με την πρώτη κατάφεραν να μπουν στο επίπεδο της Β Εθνικής. Αυτό μας χαροποιεί πολύ και μας δίνει αισιοδοξία και κουράγιο για το μέλλον ώστε να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο, τον αναπτυξιακό. Ομάδες σαν και εμάς, συνοικιακές, μέσα από αυτό το δρόμο μπορούν να πάνε μπροστά, με την ανάδειξη νέων αθλητριών.

Οι εμπειρίες που έχουν λάβει όλες οι νεαρές αθλήτριες τις έχουν ωριμάσει;

(Μάριος Παπαδούρης) Νομίζω ότι όλες αυτές οι παραστάσεις και οι εμπειρίες που έχουν αποκτήσει από τον αθλητισμό είναι μεγάλης αξίας για τη μετέπειτα πορεία τους

Σχετικά άρθρα