Εκτυπώστε τη σελίδα
17-11-2021 15:22

Ιωνικός Ν.Φ: «Με αισιοδοξία και διάθεση για το βήμα παραπάνω»

Ο Ιωνικός ήταν η έκπληξη του Κυπέλλου Γυναικών ΕΣΠΑΑΑ. Όπως αποδείχθηκε στο γήπεδο, παρότι η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας αγωνίζεται στην Τοπική 3 Γυναικών αποδείχθηκε πως η ποιότητά της είναι μεγαλύτερη και δε θα είναι εύκολος αντίπαλος στο Final 4. Στην πορεία μέχρι την τετράδα απέκλεισε κατά σειρά τον ΑΟ Λαγονησίου, τον ΑΟ Διονύσου, πέρασε άνευ αγώνα τον τρίτο γύρο και τέλος απέκλεισε τον ΓΣ Γλυκών Νερών στον προημιτελικό.

Ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Ζιάβρας, καθώς και οι αθλήτριες Εύη Ξουρή και Αθηνά Κυριαζή μίλησαν για την πορεία προς το Final 4 αλλά και για τη σεζόν που διανύουν.

Ήσασταν η έκπληξη του Κυπέλλου καθώς παρότι παίζεται σε χαμηλότερη φτάσατε μέχρι το Final 4. Ήταν ένας από τους στόχους σας;

(Δημήτρης Ζιάβρας) Όχι δεν ήταν μέσα στους στόχους μας αλλά τρώγοντας ανοίγει η όρεξη.

Νιώσατε να σας υποτιμάνε οι αντίπαλοι;

(Δημήτρης Ζιάβρας) Δε νομίζω να υπάρχει αυτό στις κατηγορίες μας. Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο όπως προσπαθήσαμε και εμείς

.Στο πρωτάθλημα η ομάδα έχει ξεκινήσει δυναμικά.

(Δημήτρης Ζιάβρας) Ουσιαστικά το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει. Αυτό που κάνουμε μέχρι στιγμής είναι να παίζουμε έναν γύρο που δίνει πρόκριση. Είναι σαν να λέμε ότι προκριθήκαμε στο ευρωπαϊκό αλλά δεν πήραμε το ευρωπαϊκό. Είναι διαφορετικά πράγματα. Είναι μια προετοιμασία που μέσα από αυτή κάποιοι θα καταφέρουν να προκριθούν και κάποιοι όχι. Δεν αποδεικνύει κάτι ο πρώτος γύρος σε σχέση με τον επόμενο, είναι διαφορετικά πράγματα.

Όπως είπε κόουτς «τρώγοντας έρχεται η όρεξη». Αυτό σας δίνει μια παραπάνω ώθηση για το Final 4;

(Εύη Ξουρή) Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Εννοείται πως σε κάθε παιχνίδι δίνουμε το 100% που μπορούμε και το θέλαμε πολύ. Έχουμε πολλές απουσίες και ελπίζουμε τα κορίτσια να είναι καλά στο δεύτερο γύρο και να είναι η ομάδα ενωμένη. Στο final 4 θα κάνουμε ότι καλύτερο, το θέλουμε πολύ και πιστεύουμε πως θα είναι μια ωραία διοργάνωση.

(Αθηνά Κυριαζή) Εγώ πιστεύω ότι είναι η ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει τόσο καιρό. Δουλεύουμε πάρα πολύ, κάνουμε πέντε φορές την εβδομάδα προπόνηση και στην προετοιμασία και μέσα στη χρονιά οπότε πιστεύω ότι μας άξιζε. Τα δώσαμε όλα και είχαμε πάθος, ψυχή και αγωνιστικότητα. Δεν πιστεύω ότι μας υποτίμησε κανένας απλά τα δώσαμε όλα.

Υπήρχε κάποιο παιχνίδι που ήταν πιο δύσκολο;

(Εύη Ξουρή) Νομίζω ότι το πιο δύσκολο παιχνίδι ήταν το τελευταίο με τα Γλυκά Νερά. Ήταν διαφορετικό από τα προηγούμενα παιχνίδια αλλά εμείς που το βιώσαμε από μέσα σίγουρα το νιώσαμε πιο δυνατά. Ήταν μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο αλλά πιστεύω ότι αυτό ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι μέχρι το final 4

.(Αθηνά Κυριαζή) Δεν έχει πάντα σημασία το σκορ. Μπορεί να έρθει ένα παιχνίδι 3-0 αλλά τα σετ να είναι 30-28. Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε το σκορ.

Το γεγονός ότι παίζετε στην Τοπική 3 μπορεί κάποιες φορές να είναι πλασματικό καθώς έχει να κάνει και με τα επαγγελματικά και με εξωαγωνιστικές υποχρεώσεις. Το νιώθετε καθόλου αυτό;

(Αθηνά Κυριαζή) Αν κάτι μας πάει πίσω, που μέχρι στιγμής δεν μας πάει, είναι οι τραυματισμοί γιατί έχουμε αρκετούς τραυματισμούς, γύρω στους 7. Προσπαθούμε να το παλέψουμε και δεν υπάρχει βασική και μη βασική αθλήτρια στην ομάδα. Αν κάτι μας δυσκολεύει πιστεύω ότι είναι αυτό, οι απουσίες.

(Εύη Ξουρή) Θα συμφωνήσω σε αυτό. Ελπίζω τα κορίτσια να γυρίσουν σύντομα και να είμαστε όλες μαζί.

Πόσο εύκολο ήταν να προσαρμοστούν οι αθλήτριες μετά από τόσο μεγάλη αγωνιστική αδράνεια;

(Δημήτρης Ζιάβρας) Δεν είναι μόνο η προσαρμογή του μυαλού αλλά και του σώματος. Δε μιλάμε για έναν τραυματισμό, μιλάμε για χέρι, ωμοπλάτη, μέση, γόνατο και δεν έχει να κάνει με τον όγκο των προπονήσεων. Είναι διάφοροι τραυματισμοί που βγαίνουν στο ενδιάμεσο και δε συμβαίνει μόνο στη δική μας ομάδα. Η τόσο μεγάλη αδράνεια ήταν καταστροφική και για το άθλημά μας αλλά και για κάθε άθλημα.

(Αθηνά Κυριαζή) Η επιστροφή μας στις προπονήσεις έγινε από την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα γήπεδα και με βάρη και με τρεξίματα και με όλα όσα περιλαμβάνει η προετοιμασία.

(Εύη Ξουρή) Νομίζω ότι έχει φανεί αυτό που είπε ο κόουτς, ότι όχι μόνο σε εμάς αλλά σε όλες τις ομάδες έχουν φανεί θέματα με τους τραυματισμούς. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, βάζουμε βάρη στις προπονήσεις ώστε το σώμα να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα και θεωρώ ότι μας βοηθάει ότι κάνουμε πολλές προπονήσεις γιατί δε μένουμε σε μεγάλη αδράνεια και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε πιο εύκολα στις απαιτήσεις. Ελπίζω τα κορίτσια να επιστρέψουν γρήγορα γιατί η υγεία είναι πάνω από όλα και θέλουμε όλες τις αθλήτριες στο γήπεδο.

Υπάρχουν στόχοι για το τέλος της σεζόν ή είναι ακόμα νωρίς;

(Δημήτρης Ζιάβρας) Όταν συνεργάστηκα με τον κύριο Σύλλα ο στόχος ήταν ένας. Θέλαμε να μπαίνουν τα κορίτσια στο γήπεδο και να χαμογελάνε. Προς το παρόν βλέπω ότι καλά τα πάμε. Πρέπει να είναι χαρούμενες και όταν είναι χαρούμενες και είμαστε μια οικογένεια όλα δουλεύουν άψογα. Οι υπόλοιποι στόχοι δεν υπάρχουν. Παίζουμε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο μας και έτσι χτίζουμε. Πάντα υπάρχει στόχος αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Το σημαντικό είναι να είμαστε μια ομάδα.

(Αθηνά Κυριαζή) Προφανώς όταν όλη σου τη μέρα ασχολείσαι με διαφορετικά πράγματα, γιατί δεν είμαστε επαγγελματίες αθλήτριες βόλεϊ, κάποιες έχουν δουλειά, σχολή ακόμα και σχολείο, γιατί έχουμε και μικρά κορίτσια στην ομάδα, έρχεσαι στην προπόνηση πέντε φορές την εβδομάδα και θέλεις να περάσεις καλά. Μπορεί να έρθει η άνοδος αλλά οκ, θα είμαστε χαρούμενες από αυτό μόνο; Όταν βλέπεις τα ίδια άτομα τόσες φορές την εβδομάδα θα πρέπει να μπαίνεις μέσα και να ξεχνάς όλη σου τη μέρα και να περνάς καλά.

(Εύη Ξουρή) Συμφωνώ απόλυτα. Ερχόμαστε για να περάσουμε καλά και βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ότι είναι να έρθει ας έρθει."

Σχετικά άρθρα