Εκτυπώστε τη σελίδα
18-10-2020 13:07

ΕΣΠΕΔΑ κύπελλο: Πρόκριση-υπέρβαση του Ιωνικού Νίκαιας με 3-0 κόντρα στον Α.Σ.Ηλιούπολης

Ο Ιωνικός Νίκαιας ήταν συνεπής στο ιστορικό ραντεβού του με την πρόκριση στον ημιτελικό του κυπέλλου γυναικών ΕΣΠΕΔΑ, καθώς μετά από εξαιρετική εμφάνιση, επικράτησε 3-0 (25-20,25-18, 25-15) του ΑΣ Ηλιούπολης που αγωνίζεται μια κατηγορία παραπάνω, στην Β’ εθνική γυναικών, και πήρε πανηγυρικά το τελευταίο εισιτήριο για την τετράδα του θεσμού,εκει όπου θα αντιμετωπίσει το Π. Φάληρο.

Στο άλλο ζευγάρι θα αναμετρηθούν Εθνικός που απέκλεισε τον Αστέρα Νίκαιας και Ένωση Ιλίου που ξεπέρασε τη Δραπετσώνα.

Η ομάδα του Παναγιώτη Μαρούλη που αγωνίζεται στην τοπική κατηγορία ήταν καλύτερη και στα τρία σετ, έπαιξε με φοβερό πάθος και θέληση για τη νίκη, κυνήγησε κάθε φάση, και έδειξε ότι είναι μια ομάδα «κτισμένη» για να διεκδικήσει το φετινό ντάμπλ (άνοδο στην Β εθνική και κύπελλο.)

Από την άλλη η ομάδα της Ηλιούπολης έδειξε ότι δεν «πατάει καλά», ήταν εκτός ρυθμού, είχε μεγάλα προβλήματα υποδοχής και ανάπτυξης, και μόνο από ατομικές ενέργειες και ξεσπάσματα καποιων έμπειρων μονάδων της, προσπάθησε να κοντράρει τον παθιασμένο Ιωνικό.

Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι ο έμπειρος προπονητής της ομάδας, Γιώργος Κερκινές δοκίμασε τρεις πασαδόρους (Περάκη, Λάπα, Λιαρομάτη) και δεν μπόρεσε να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του.

Νευρικά και με πολλά λάθη ξεκίνησαν το πρώτο σετ οι δυο ομάδες οι οποίες αρχικά ήταν κοντά στο σκορ.Σταδιακά το 7-6 του Ιωνικού έγινε 12-7, 15-10,και 17-11 με την Σιδηροπούλου να τελειώνει τις επιθέσεις που έπαιρνε. Η φιλοξενούμενη Ηλιούπολη μείωσε με την Ξοφάκη σε 17-14 αλλά στη συνέχεια οι «μπλέ» ξέφυγαν με Μπελεγρίνη, Σιδηροπούλου, Μολδοβανίδη με 23-18 και κατέκτησαν το σετ με 25-20.

Στο δεύτερο σετ ο ΑΣΗ προηγήθηκε με 6-7 αλλά ως εκεί. Ο Ιωνικός πάτησε «γκάζι» με Σιδηροπούλου, Μπελεγρίνη, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και η Μολδοβανίδη, και ο Ιωνικός εκτίναξε την διαφορά στο +8 (19-11) με άσσο της Μπελεγρίνη. Στη συνέχεια η Μολδοβανίδη πήρε την κατάσταση στα χέρια της ολοκλήρωσε το σετ με 25-18, και έδωσε προβάδισμα 2-0 σετ.

Στο τρίτο σετ ο Ιωνικός ήταν καταιγιστικός με την είσοδο της Δασκάλου. Το αρχικό 7-4 του Ιωνικού έγινε 8-6 από το ΑΣΗ με το Γιώργο Κερκινέ να περνάει την Καλαϊτζίεβα διαγώνια αλλά και πάλι δεν βρήκε λύσεις.

Οι γηπεδούχες με την ταλαντούχα Δασκάλου να πιέζει στο σερβίς, τις Μολδοβανίδη, Μπελεγρίνη να «πυροβολούν» συνέχεια, τις Διονυσοπούλου-Βούλγαρη να κυριαρχούν στο φιλε, ξέφυγαν στο σκορ με 14-7, 16-8, 18-10, 21-12 από έμπνευση της πασαδόρου Κοντούδη, η οποία ήταν πραγματικός μαέστρος και ολοκλήρωσαν το σετ με 25-15 και 3-0.

Ένα αποτέλεσμα που σφράγισε μιας ιστορική πρόκριση, η οποία πανηγυρίστηκε έντονα στο φινάλε από αθλήτριες και διοίκηση.

Τα σετ 3-0 (25-20,25-18, 25-15)

Διαιτητές Παπαστάμος, Μαλκοπούλου

   Από τον Ιωνικό όλες οι αθλήτριες ήταν εξαιρετικές και πάλεψαν πολύ για την νίκη-πρόκριση, από το ΑΣΗ ξεχώρισαν κατά διαστήματα, Μαυρογένη, Ξοφάκη και Λιαρούτσου.  

Ιωνικός Νίκαιας(Μαρούλης): Βούλγαρη, Διονυσοπούλου, Κοντούδη, Μολδοβανίδη, Μπελεγρίνη, Σιδηροπούλου, Παπαζιάν (λ) Δασκάλου, Καμπούρη

ΑΣ Ηλιούπολης (Κερκινές): Καλαϊτζίεβα, Λιαρούτσου, Ξοφάκη, Μαυρογένη, Κωτούλα, Περάκη, Μπογιατζή (λ), Βήχου, Λάππα, Λιαρομάτη, Χειλαδάκη

Τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου

Εθνικός Πειραιώς- Αστέρας Νίκαιας 3-0

Δραπετσώνα-Ένωση Ιλίου 0-3

Ιωνικός Νίκαιας-ΑΣ Ηλιούπολης 3-0

Π. Φάληρο-Αίολος Ταύρου 3-1

Ημιτελικοί

Εθνικός Πειραιώς- Ένωση Ιλίου

Ιωνικός Νίκαιας- Π. Φάληρο