Εκτυπώστε τη σελίδα
13-10-2020 04:32

Τρίποντο-θρίλερ για τον Φοίβο κόντρα στον μαχητικό Παπάγου

Πολύ σκληρός για να χάσει αποδείχτηκε ο Φοίβος Μελισσίων , ο οποίος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β΄εθνικής γυναικών της ΕΣΠΑΑΑ, επικράτησε δύσκολα του μαχητικού Παπάγου με 3-1 (25-14, 25-21, 24-26, 25-23).

Το παιχνίδι ήταν μια διαφήμιση του βόλεϊ, στα τρία από τα τέσσερα σετ, με τις αθλήτριες να παλεύουν με πολύ διάθεση και πάθος κάθε φάση, αν και μεσολάβησαν επτά ολόκληροι μήνες από την τελευταία φορά που αγωνίστηκαν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Η νεανική ομάδα του Σπύρου Νικολάκη, έφτασε στη νίκη γιατί ήταν καλύτερος επιθετικά, έκανε λιγότερα λάθη, είχε καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία των σετ αλλά και αποτελεσματικό μπλοκ, όπως αυτό που έκανε η πανύψηλη πασαδόρος, Νεφέλη Σούλη στην τελευταία φάση του αγώνα, κόντρα στην αντίπαλο της και διαμόρφωσε το 25-23 αλλα και το τελικό 3-1 του αγώνα.

Από την άλλη η ομάδα του Παπάγου που είναι από τα μεγάλα φαβορί ανόδου, κοντράρισε τις γηπεδούχες με πάθος και πείσμα, και αν και έκανε περισσότερα λάθη, μπόρεσε να πάρει ένα απίθανο τρίτο σετ, έφτασε κοντά στο να επικρατήσει στο τέταρτο αλλά «λύγισε» στις λεπτομέρειες.

Αγωνιστικά ο Φοίβος μπήκε δυνατά από την αρχή στον αγώνα και με αιχμή την Μέγγου πήρε εύκολα μεγάλη διαφορά από τον «μουδιασμένο» Παπάγου και επικράτησε εύκολα στο πρώτο σετ με 25-14.

Μεγάλη μάχη είχαμε στο δεύτερο σετ με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ μέχρι τα μέσα του σετ. Εκεί ο Φοίβος με πίεση στο σερβίς κατάφερε να προηγηθεί με 19-15, ο Παπάγου μείωσε σε 19-18, ο Φοίβος με νέο σερί και άσσο της Γεωργακοπούλου ξέφυγε με +4 (22-18). Η αρχηγός του Παπάγου η Κατσίκα η οποία είχε ανεβάσει την απόδοση της έφερε τις φιλοξενούμενες στο 23-21 αλλα στην επόμενη φάση, υπέστη διάστρεμμα, και αποχώρησε από το γήπεδο. Ο τραυματισμός της αρχηγού αποδιοργάνωσε τον Παπάγου, και η ομάδα των Μελισσίων από λάθος των φιλοξενούμενων και πρώτο χρόνο της Λαμέ, πήρε το σετ με 25-21 και το ξεκάθαρο προβάδισμα με 2-0

Το απόλυτο θρίλερ είχαμε στο τρίτο σετ με διπλή ανατροπή και χιτσκοκικό φινάλε. Οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι το 12-12 . Εκεί η ομάδα του Παπάγου με διαδοχικούς πόντους από Μπουντούρογλου, Μωραϊτίδη, Καραντζοπούλου και πρώτους χρόνους από την Παπαγιαννοπούλου, έκανε σερί 5-9 και ξέφυγε με 16-21.

Αντί να τελειώσει το σετ η ομάδα του Αντώνη Πούμπουρα, έχασε την συγκέντρωση της, έκανε αβίαστα λάθη και ο Φοίβος με την Τριανταφυλλίδη, και την εξαιρετική Κομίνη εκανε την ανατροπή και με επιμέρους σερί 8-1, έφτασε σε ματς μπολ με 24-22. Οι παίκτριες του Φοίβου πάρα το πλεονέκτημα που είχαν δεν τα κατάφεραν να τελειώσουν το παιχνίδι, ο «εφτάψυχος» Παπάγου αντέδρασε ισοφάρισε σε 24-24, πέρασε μπροστά με 24-25 με την Μωραϊτίδη, και η Καπάτου με ατομικό μπλοκ «σφράγισε» την ανατροπή των «Στρατηγών» με 24-26 και 2-1 σετ.

Πολλές συγκινήσεις έκρυβε και το τέταρτο σετ στο οποίο κρίθηκε το ματς. Οι δύο ομάδες πάλεψαν με πάθος και πείσμα, ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ μέχρι το 22-22. Η Τριανταφυλλίδη έκανε το 23-22, η Παπαγιαννοπουλου ισοφάρισε σε 23-23, από λαθος συνεννόηση των παικτριών του Παπάγου, ο σύλλογος των Μελισσίων πέρασε μπροστά με 24-23 και η Σούλη στο χαϊ λάϊτ του ματς, με ατομικό μπλοκ «καθάρισε» το σετ με 25-23, και βοήθησε την ομάδα της να «κλειδώσει» το πρώτο τρίποντο της σεζόν.

Τα σετ 3-1 (25-14, 25-21, 24-26, 25-23).

Από τις νικήτριες ξεχώρισαν η Σούλη, η Μέγγου στα δύο πρώτα σετ, η Τριανταφυλλίδη η οποία στα κρίσιμα σημεία τελείωσε φάσεις, η Κομίνη που ήρθε από τον πάγκο και έδωσε λύσεις, ενώ και οι υπόλοιπες έδωσαν ότι μπορούσαν για να φτάσει ο Φοίβος στο θετικό αποτέλεσμα.

Από τον Παπάγου που έχασε μια μάχη αλλα το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη, η Μωραϊτίδη η οποία έβγαλε και αρκετή υποδοχή, Παπαγιαννοπούλου, και κατά διαστήματα η Λινοξυλάκη.

Διαιτητές Κυργιαλάνη-Μάλφας

Φοίβος Μελισσιων( Νικολάκης): Τατούλη, Μέγγου, Τριανταφυλλίδου, Γεωργακοπούλου, Λαϊου, Λαμέ, Μολδοβανίδη (λ) Μήλιου, Κομίνη, Σκανδάλη, Σούλη.

Παπάγου (Πούμπουρας): Μανώλαινα, Καραντζόπούλου, Καπάτου, Μπουντούρογλου, Μωραϊτίδη, Παπαγιαννοπούλου, Γούλα (λ), Βονόρτα, Κατσίκα, Ρόουζ, Καϊμάκη, Μαραγκού, Λινοξυλάκη.

ΦΩΤΌ: Life channel

 

Media