1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-10-2020 03:45

Η Ίριδα το τρίποντο, ο Αστέρας Νίκαιας τις εντυπώσεις

Αγχώδη πρεμιέρα στην Β΄εθνική ΕΣΠΕΔΑ για την Ίριδα Ν. Σμύρνης, η οποία χρειάστηκε να ιδρώσει πολύ για να λυγίσει με 3-0 (25-19, 25-22, 25-16) τον νεανικό Αστέρα Νίκαιας.

Τα «μωρά» του Νίκου Μαρμαρινού (δύο ηταν νεάνιδες και οι υπόλοιπες κορασίδες), παρουσιάστηκαν με πολύ πάθος και δίψα για τη νίκη, έβαλαν δύσκολα στα δύο πρώτα σετ στην ομάδα της Ν. Σμύρνης και χρειάστηκε η εξαιρετική εμφάνιση της Ζωής Τουρνάκη για να ξεπεράσει το εμπόδιο των φιλοξενούμενων, και να φτάσει στο πρώτο τρίποντο της σεζόν.

Η 29 χρόνη ακραία της Ίριδας που έχει περάσει από Άλιμο, Θέτιδα Βούλας, Πανιώνιο, Αστέρα Αγ. Δημητρίου, ήταν η MVP της συνάντησης, καθώς με το επιθετικό ρεσιτάλ που έδωσε, κράτησε όρθια την Ίριδα στις κρίσιμες στιγμές του ματς.Αγωνιστικά ο Αστέρας μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, αιφνιδίασε την χαλαρή Ίριδα και με την εκπληκτική Γρέτου να «πυροβολεί» συνέχεια, πήρε το προβάδισμα του σκορ με 13-18.

Στη συνέχεια οι φωνές του Βασίλη Ξεροβάσιλα, «ξύπνησαν» τις γηπεδούχες που μείωσαν στο 17-19. Εκεί φάνηκε η απειρία των νεαρών παικτριών του Αστέρα, οι οποίες «κόλλησαν» σε μια περιστροφή, δέχτηκαν 3 άσσους από την κεντρική Κούστα που ήταν στο σερβίς και με ένα ατομικό μπλοκ της Γρίσπου, η Ίριδα ξέφυγε με 23-19. Ένα καρφί της Μπιτσάκου, και μια άουτ επίθεση του Αστέρα, ολοκλήρωσαν ένα σερί 8-0 για τις νικήτριες που πήραν το σετ με 25-19.

Στο δεύτερο η Ίριδα ξεκίνησε καλύτερα, είχε τον έλεγχο του σετ και προηγήθηκε 20-14 με την Τουρνάκη. Στη συνέχεια οι παίκτριες του συλλόγου χαλάρωσαν, έκαναν εύκολα λάθη και ο μαχητικός Αστέρας με σερί 7-2, έφτασε το ματς στον πόντο (22-21) και απείλησε με ανατροπή.

Εκεί η διαγώνια Αφροδίτη Ορφανέα με μια πολύ κρίσιμη επίθεση έφερε την Ίριδα σε σετ μπολ με 24-21 και με δεύτερη καθοριστική προσπάθεια, διαμόρφωσε το 25-22 και έδωσε «αέρα» δύο σετ στην ομάδα της.

Το τρίτο φάνηκε να είναι διαδικαστικό καθώς το αρχικό 10-10 έγινε με πόντους της Μπιτσάκου, της Γρίσπου και της Τουρνάκη 19-13. Ο Αστέρας μείωσε σε 19-16 και άρχισε να κάνει δεύτερες σκέψεις για ισοφάριση, αλλά και πάλι η Τουρνάκη ήταν εκεί και οδήγησε την ομάδα της στο 25-16 και στο τελικό 3-0.

Από την μέτρια Ίριδα που πήρε ουσιαστικά μια επαγελματική νίκη, έδωσαν λύσεις εκτός από την Τουρνάκη, Ορφανέα και Μπιτσάκου ενώ από τον σφριγηλό και μαχητικό Αστέρα πρώτη με διαφορά η Γρέτου ενώ πολύ θετικές ήταν και οι Μανδηλάκη, Δελλή, Καγιαλή.

Τα σετ: 3-0 (25-19, 25-22, 25-16)

Ίριδα (Ξεροβάσιλας): Φούσκα, Μπιτσάκου, Γρίσπου, Κούστα, Ορφανέα, Τουρνάκη, Μανώλη (λ), Νίκα, Καρκατζούλη, Τσακουμάκου, Ιωσηφίδη, Λειβαδάρη

.Αστέρας Νίκαιας (Μαρμαρινός): Βακιρτζίδη, Δελλή, Γρέτου, Μανδηλάκη, Καγιαλή, Αλεξάνδρου, Φιλιππίδη (λ) Μπουλούμπαση, Γεωργέλη, Βενέτη.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ