Εκτυπώστε τη σελίδα
10-06-2020 13:30

Συγχωνεύτηκαν και επίσημα Ελπίδα και ΠΑΣ Γιάννινα

Σε συμφωνία «απορρόφησης» της Ελπίδας Ιωαννίνων από τον ΠΑΣ Γιάννινα ήρθαν επίσημα οι διοικήσεις των δύο ομάδων βόλεϊ, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια ομάδα γυναικών με υψηλές βλέψεις, όπως αναφέρει ο «Ηπειρωτικός Αγών». Να σημειωθεί οτι ο ΠΑΣ έχασε το τίτλο της πρωταθλητριας Β΄εθνικής γυναικών ΕΣΠΕΔΕ και την άνοδο στην Α2, μετά απο κλήρωση με τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας που έκανε η Ένωση Δυτικής Ελλάδος.

Πιο αναλυτικά το ρεπορτάζ αναφέρει:

«Η συμφωνία επισημοποιήθηκε με την υπογραφή των σχετικών εγγράφων το απόγευμα της Τρίτης (9/6) στα γραφεία του «Κέντρου Διαμεσολάβησης Ηπείρου», παρουσία των δικηγόρων Χάρη Λαζάνη και Μαρίας- Σοφίας Σπανού, που ανέλαβε τη νομική διαδικασία. Τα συμφωνητικά υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα WVC Γιώργος Μάστακας, και η πρόεδρος της Ελπίδας Ιωαννίνων Χρυσούλα Λαδά.

Δηλώσεις έκαναν αμέσως μετά ο Γ. Μάστακας, ο οποίος είπε πως οι στόχοι είναι ψηλοί και ανάλογοι με αυτούς της ομάδας μπάσκετ που βρίσκεται στην Α1, και η δημιουργός της Ελπίδας, Μαρία Μπράγια, η οποία δήλωσε συγκινημένη για την αλλαγή σελίδας και πρόσθεσε πως όλοι μαζί ανοίγουν νέους ορίζοντες για το γυναικείο βόλεϊ στην περιοχή.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί μετεξέλιξη της ομάδας του Ηρακλή Ιωαννίνων, ενώ και η Ελπίδα προήλθε ουσιαστικά από τον Ηρακλή, όταν αποχώρησε η Μαρία Μπράγια και αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα ομάδα.

Το ερώτημα που μένει πλέον να απαντηθεί, είναι σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται την επόμενη σαιζόν ο ΠΑΣ Γιάννινα WVC, που έχασε στην κλήρωση την άνοδο στην Α2 Γυναικών από τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας, αν και στη βαθμολογία πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ είχε έναν βαθμό περισσότερο.

Η διοίκηση της ομάδας συνεχίζει να παλεύει για αποκατάσταση της αδικίας, ωστόσο, ακόμη κι αν αυτό δε γίνει κατορθωτό, υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί σε ακόμη μεγαλύτερη κατηγορία, καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει wild card (κάρτα ελεύθερης συμμετοχής) σε ομάδες που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.»

Πηγη: www.agon.gr