1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-04-2020 14:07

Η ανακοίνωση-θέση του Ιωνικού Νίκαιας για την τηλεδιάσκεψη της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Μετά τον Εθνικό Πειραιώς, θέση για την χτεσινή τηλεδιάσκεψη της ΕΣΠΕΔΑ με τα 13 σωματεία της τοπικής 2 γυναικών για την μελλοντική πιθανή έκβαση του συγκεκριμένου ιδιόμορφου πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, πήρε και ο Ιωνικός Νίκαιας που είναι η μία από τις δύο ομάδες που έχουν δικαίωμα ανόδου στην Τοπική 1.

Συγκεκριμένα η διοίκηση του πρωτοπόρου Ιωνικού αναφέρει με ανακοίνωση της:

«Ενημερωθήκαμε από σημερινά δημοσιεύματα ότι σε ανακοίνωση αθλητικού σωματείου υπήρξε αναφορά στο τμήμα volley του Ιωνικού Νίκαιας σχετικά με τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της ΕΣΠΕΔΑ για την πρόταση / έκβαση του πρωταθλήματος της Τοπικής κατηγορίας.

Δεδομένης της συγκεκριμένης αναφοράς και για να είναι εντελώς κατανοητή και ξεκάθαρη η θέση του Ιωνικού Νίκαιας, παραθέτουμε τη θέση αλλά και τα γεγονότα που την υποστηρίζουν.

  1. Η πρωτοφανής κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αλλά και όλες οι χώρες, δυστυχώς θα αφήσει το αποτύπωμά της στον Ελληνικό αθλητισμό για τον οποίο τα επόμενα δύο χρόνια (τουλάχιστον), αναμένονται να είναι πάρα πολύ δύσκολα.
  2. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ερασιτεχνών αθλητριών ΟΛΩΝ των σωματείων, εργάζεται ενώ πολλές από τις αθλήτριες διατηρούν απογευματινή ή βραδινή απασχόληση. Την εν λόγω χρονική περίοδο λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είτε έχει διακοπεί ολοσχερώς η απασχόλησή τους είτε υποαπασχολούνται. Τυχόν έναρξη του πρωταθλήματος, πρακτικά θα επιφέρει είναι μην είναι εφικτή η παρουσία των αθλητριών πολλές ημέρες σε προπονήσεις και αγώνες ιδιαίτερα δε, όταν οι επιχειρήσεις καλούνται να κάνουν μια προσπάθεια επανεκκίνησης μετά από μια πολύμηνη επιχειρηματική διακοπή των δραστηριοτήτων τους.
  3. Ένας επίσης σημαντικός αριθμός αθλητριών ΟΛΩΝ των σωματείων, είναι μαθήτριες πολλές εκ των οποίων διαγωνίζονται στις Πανελλήνιες εξετάσεις οι οποίες σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις του Υπουργείου Παιδείας, θα μετατεθούν χρονικά μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων με το τέλος του σχολικού έτους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, σε περίπτωση επανέναρξης του πρωταθλήματος (όχι νωρίτερα από τις 15 Ιουνίου 2020), να μην είναι σε θέση να συμμετέχουν κανονικά ούτε στις προπονήσεις ούτε στους αγώνες.
  4. Το πιο σημαντικό γεγονός όμως που λειτουργεί αποτρεπτικά στην εκ νέου έναρξη του πρωταθλήματος είναι το θέμα της υγείας των αθλητριών. Απευθυνθήκαμε σε ειδικούς επιστήμονες, καταξιωμένους συνεργάτες μας στο χώρο του volley οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι η πολύμηνη αποχή των αθλητριών (τουλάχιστον 3 μήνες) σε συνδυασμό με τη μη παρακολούθηση τακτικών προπονήσεων για τους λόγους που προαναφέραμε και του αυξημένου αριθμού αγώνων (δύο ανά εβδομάδα), αυξάνει σημαντικά το βαθμό επικινδυνότητας και της πιθανότητας τραυματισμού των αθλητριών. Η προστασία της υγείας των αθλητριών του Ιωνικού Νίκαιας, ήταν, είναι και θα παραμείνει η κυρίαρχη προτεραιότητα της Διοίκησης του τμήματος volley.
Για όλους αυτούς τους λόγους και λαμβάνοντας υπ όψιν το «καλύτερο δυνατόν σενάριο» για ΟΛΕΣ τις αθλήτριες ΟΛΩΝ των συλλόγων προτείνουμε με αίσθημα ευθύνης :
  1. Την άμεση διακοπή πρωταθλήματος και την άνοδο των δύο πρωτοπόρων ομάδων (όπως άλλωστε έχει ομόφωνα προτείνει το σύνολο των σωματείων σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες – πρωταθλήματα ΕΣΠΕΔΑ).
  2. Δεδομένων των συνθηκών και των προτεραιοτήτων, δεν έχει καμία σημασία η ανακήρυξη πρωταθλητή τη φετινή χρονιά για την εν λόγω κατηγορία. Ο Ιωνικός Νίκαιας πιστεύει ότι ο πρωταθλητής ανακηρύσσεται στους αγωνιστικούς χώρους με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων.
  3. Σε κάθε περίπτωση, ο Ιωνικός Νίκαιας ως υπεύθυνη δύναμη στο χώρο του αθλητισμού και με αίσθηση ευθύνης προς τα μέλη του, τις αθλήτριες και τους συνεργάτες του και τους αρμόδιους φορείς, δηλώνει ότι θα υποστηρίξει τις προτάσεις της Ομοσπονδίας (ΕΟΠΕ) και θα ακολουθήσει τις αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με σκοπό στο μέτρο των δυνάμεών του, να συνεισφέρει στη σταδιακή επιστροφή προς την κανονικότητα και να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς και σωματεία για την προετοιμασία της επόμενης αθλητικής περιόδου καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.
  4. Τέλος, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό οι ενάρξεις των πρωταθλημάτων της επόμενης αθλητικής περιόδου, να είναι απαλλαγμένες από τις ιδιαιτερότητες και τις τυχόν παθογένειες που προκύπτουν από διαχείριση αυτής της περιόδου.»

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ