Εκτυπώστε τη σελίδα
06-04-2020 23:17

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α: Τρίτη τηλεδιάσκεψη για την Τοπική γυναικών και εισήγηση ανόδου για όσες ομάδες έχουν δικαίωμα

Τρίτη τηλεδιάσκεψη (είχαν προηγηθεί Β΄εθνική ανδρών, γυναικών) έκανε την Δευτέρα (6/4) η Ένωση της Δυτικής Αττικής (ΕΣΠΕΔΑ), με τους εκπροσώπους των σωματείων της Τοπικής γυναικών, προκειμένου να έχει την άποψη των σωματείων για την συνέχιση η τον τρόπο λήξη της κατηγορίας.

Οι 12 ομάδες που πήραν μέρος, συμφώνησαν στην λήξη του πρωταθλήματος αν δε δοθεί η χρονική δυνατότητα συνέχισής του, στην κατοχύρωση της τωρινής βαθμολογίας και στην δρομολόγηση ανόδου στην Β΄ εθνική, των τριών ομάδων που έχουν δικαίωμα.

Αυτές είναι το πρωτοπόρο και αήττητο Φάληρο (φωτό) με 55 βαθμούς σε 19 αγώνες, το δεύτερο Περιστέρι με 51 και ο τρίτος ΜΕΛΑΣ Αγ. Ελευθέριος με 48, εφόσον ο πρωταθλητής της Β΄εθνικής Μίλωνας κερδίσει την άνοδο του στην Α2 γυναικών.

Επίσης συμφωνήθηκε σε ότι αφορά τον υποβιβασμό, να μην πέσει καμία ομάδα στην τοπική 2 κατηγορία. Το παραπάνω αποτέλεσμα της διάσκεψης θα εισηγηθεί η ΕΣΠΕΔΑ στην ΕΟΠΕ η οποία θα πάρει και την τελική απόφαση, όταν θα επιτραπεί και πάλι η άδεια διεξαγωγής των αγώνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΠΕΔΑ για την τοπική κατηγορία:

«Με την παρουσία και των 12 ομάδων της Τοπικής κατ. Γυναικών ''Εύα Πετροχείλου'', μέσω skype, πραγματοποιήθηκε στις 06/04 η τρίτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιεί η ΕΣΠΕΔΑ, προκειμένου να αντλήσει απόψεις των σωματείων σχετικά με τη συνέχιση ή τρόπο λήξης των πρωταθλημάτων μετά την αναστολή της απαγόρευσης.

Ομόφωνα και οι 12 ομάδες κατέληξαν στην άποψη της λήξης του πρωταθλήματος - αν δε δοθεί η χρονική δυνατότητα συνέχισής του - με κατοχύρωση της σημερινής βαθμολογίας και με το δικαίωμα ανόδου στη Β΄ Εθνική, σε όσες ομάδες το έχουν εξασφαλίσει, ενώ σε ό,τι αφορά τον υποβιβασμό, να μην υποβιβαστεί καμιά ομάδα.

Η ΕΣΠΕΔΑ, σε κάθε περίπτωση θα περιμένει την αναμενόμενη άδεια τροποποίησης των προκηρύξεων από τον Υφυπουργό κ. Λ. Αυγενάκη και τις κατευθύνσεις και οδηγίες που θα δοθούν από την ΕΟΠΕ.»

Σχετικά άρθρα