Εκτυπώστε τη σελίδα
10-03-2020 05:13

ΠΑΚ-ετάρισε 20 νίκες και 60 βαθμούς με 3-1 κόντρα στο μαχητικό Αστέρα

Ένα δύσκολο βράδυ πέρασε το πρωτοπόρο και αήττητο ΠΑΚ Χαλανδρίου, μέχρι να λυγίσει με ανατροπή από 0-1 σετ, την αντίσταση του μαχητικού Αστέρα Αγ. Δημητρίου με 3-1 (21-25, 25-14, 25-18, 25-23) στο έρημο κλειστό "Μάρκος Παπαδάκης" λόγω της απαγόρευσης για τον κορωνοϊό, ώστε να φτάσει στο φανταστικό σερί των 20 νικών, των 60 βαθμών και των 54-3 σετ.

Η ομάδα του Χαλανδρίου που πραγματοποιεί την κορυφαία πορεία της σύντομης ιστορίας της , ιδρύθηκε το 2004 από τους κ.κ.Λεβαντή και Μαυρίδη, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και σε περίπτωση που επικρατήσει και στα δύο επόμενα ντέρμπι, με Παπάγου εκτός και Κορωπί εντός, θα έχει ολοκληρώσει την τέλειότερη κανονική περίοδο στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β΄εθνικής ΕΣΠΑΑΑ, γεγονός που πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί στο μέλλον από άλλη ομάδα.

Για να φτάσει στην 20η νίκη της η ομάδα του Χαλανδρίου, χρειάστηκε να δώσει μέγαλη μάχη, με την αντίστοιχη του Αστέρα που σε συνδυασμό με το σπουδαίο διπλό του Φοίβου στο Μαρούσι, υποχώρησε τελικά στην πέμπτη θέση ενώ την επόμενη αγωνιστική δίνει ένα ακόμη ντέρμπι εκτός, με το δεύτερο Κορωπί.

Το παιχνίδι κρίθηκε στα λιγότερα λάθη που εκανε το ΠΑΚ αλλα και στην ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα που επέδειξε στους καθοριστικούς πόντους των σετ έναντι του ενθουσιώδη Αστέρα και κυρίως στο φινάλε του τέταρτου..

Αγωνιστικά το ΠΑΚ ξεκίνησε καλύτερα και πήρε προβάδισμα με 7-3 αλλά στη συνέχεια οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν και με όπλο το μπλοκ και σε συνδυασμό με την αργή και προβλέψιμη ανάπτυξη του συλλόγου του Χαλανδρίου, έκανε σερί 4-13 και έφτασε στο 11-16 με μπλοκ της Παναγιωτοπούλου. Οι γηπεδούχες αντέδρασαν με τη σειρά τους και ισοφάρισαν 18-18 με άσσο της Ιμπραχήμ, αλλα οι παίκτριες του Τουρνάκη κατάφεραν να ξεφύγουν με 19-22 από προσπάθεια της Γκότση. Στην εξέλιξη του σετ, Θεοδωράκη, Μονάντερα και Τουρνάκη διαμόρφωσαν το 22-25 και 0-1.

Ανατροπή σκηνικού είχαμε στο δεύτερο σετ. Το ΠΑΚ ανέβασε την απόδοση του, βελτίωσε την υποδοχή, κυριάρχησε στην επίθεση με τις Αρμάου, Μαυράκου, βρήκε λύσεις από πρώτους χρόνους από την Παπαθανάση και της επίσης κεντρικής Δορμπαράκη που η είσοδος της, έδωσε ενέργεια και πάθος στην ομάδα της κ. Μαρτσουκάκη, και πήρε άνετα το προβάδισμα στο σκορ από τον Αστέρα που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Αποτέλεσμα οι πρωτοπόρες να ξεκινήσουν με 14-9, 18-12, 20-13 και 25-14 με μπλοκ της Παπαθανάση η οποία έφερε το ματς στα ίσα με 1-1.

Ισορροπημένα ξεκίνησε το τρίτο σετ με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ μέχρι το 10-9. Το ΠΑΚ με αποφασιστικότητα και πολυφωνία στην επίθεση από το 10-9 εκτόξευσε την διαφορά του σκορ στο 17-10 με μπλοκ της Δορμπαράκη. Ο Αστέρας επέστρεψε στη διεκδίκηση του σετ, καθώς μείωσε με την εξαιρετική Θεοδωράκη σε 19-16. Η εξέλιξη του σετ έγινε αμφίρροπη αλλα οι γηπεδούχες άντεξαν στην πίεση της ομάδα του Αγ. Δημητρίου.

Η Μαυράκου με κρίσιμο άσσο ανέβασε το σκορ σε 22-16, η Παπαθανάση με πρώτο χρόνο πέτυχε το 23-17, η Γρηγοράτου έφερε το ΠΑΚ σε σετ μπολ με 24-17, η έμπειρη Γκότση μείωσε σε 24-18 αλλά από λάθος του Αστέρα, το ΠΑΚ επικράτησε με 25-18 και πήρε προβάδισμα με 2-1 σετ.

Ντέρμπι είχαμε στο τέταρτο σετ καθώς η ομάδα του Μπραχαμίου έπαιξε με πολύ πάθος και έφτασε πολύ κοντά να οδηγήσει τις πρωτοπόρες, στο πρώτο φετινό τους τάι μπρέικ. Η ομάδα του Γιώργου Τουρνάκη ξεκίνησε δυνατά για την ισοφάριση και με τις Γκότση, Θεοδωράκη και την κόρη του προπονητή, Ζωή Τουρνάκη, πήρε κεφάλι στο σκορ με 9-15.

Το ΠΑΚ πέρασε στην αντεπίθεση, η είσοδος της δεύτερης πασαδόρου Νίκα αντί της Βελισσάρη στα μέσα του σετ, η πίεση από το σερβις της Γρηγοράτου και το ξέσπασμα της Δορμπαράκη, βοήθησαν την ομάδα του Χαλανδρίου να κάνει 6-0 σερί και να ισοφαρίσει σε 15-15.

Ο πεισματάρης Αστέρας ξέφυγε με 15-18 με την Θεοδωράκη , το ΠΑΚ απάντησε με νέα ισοφάριση σε 18-18 με την Μαυράκου, η Παπαγεωργίου με άσσο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 19-22 αλλα δεν μπόρεσε να τελειώσει το σετ.

Οι γηπεδούχες έβγαλαν… μέταλλο στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, αφού μπόρεσαν και ισοφάρισαν σε 22-22 με τη Γρηγοράτου, έφτασαν σε ματς μπολ 24-22 από κρίσιμο πλασέ της Νίκα , η Θεοδωράκη μείωσε σε 24-23 αλλά η Παπαθανάση με ατομικό μπλοκ λύτρωσε το ΠΑΚ με 25-23 και υπέγραψε το τελικό 3-1. Οι πρωτοπόρες ουσιαστικά έκαναν εκπληκτικό σερί 6-1 από το 19-22 του Αστέρα.

Από τις νικήτριες ξεχώρισαν η παθιασμένη κεντρική Παπαθανάση, η καταλυτική Δορμπαράκη που μπήκε αλλαγή στο δεύτερο σετ, η σταθερή Γρηγοράτου, η Αρμάου που έβγαλε υψηλά ποσοστά υποδοχής αλλά βοήθησε και επιθετικά, και η αναπληρωματική πασαδόρος Νίκα που άλλαξε το ρυθμό στα μέσα του τέταρτου σετ.

Από τον Αστέρα δικριθηκαν, η Θεοδωράκη που σκόραρε με ευκολία, η έμπειρη Γκότση, η κεντρική Παναγιωτοπούλου και η πασαδόρος Παπαγεωργίου.

Διαιτητές Ράντσιου, Κουρπανίδης

 Τα σετ 3-1 (21-25, 25-14, 25-18, 25-23)

ΠΑΚ Χαλανδρίου( Μαρτσουκάκη): Παπαθανάση, Στεβάνοβιτς, Βελισσάρη, Αρμάου, Γρηγοράτου, Μαυράκου, Πασιαλή (λ), Δορμπαράκη, Νίκα, Ιμπραχήμ

Αστέρας Αγ. Δημητρίου (Τουρνάκης): Μονάντερα, Γκότση, Παναγιωτοπούλου, Τουρνάκη, Θεοδωράκη, Παπαγεωργίου, Παπαδημητρίου (λ), Κοκοροπούλου

Δηλώσεις προπονητών

Γιώργος Τουρνάκης ( Αστερα): « Χάσαμε το παιχνίδι από δικά μας λάθη»

Ο έφορος της ομάδας,,Λάμπρος Παπαδημητρίου σχολίασε: « Σήμερα (χθες) έπρεπε να πάρουμε αυτό που μας ανήκει, δηλαδή τη νίκη από μία ομάδα που της αξίζει να είναι πρώτη.»

Έφη Μαρτσουκάκη(ΠΑΚ): «Ήταν σημαντική νίκη απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο. Στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, είχαμε καθαρό μυαλό και συγκέντρωση. Συνεχίζουμε έχουμε δύο ακόμη ντέρμπι που χρειάζεται να παίξουμε με την ίδια σοβαρότητα για να τελειώσουμε την κανονική περίοδο όπως έχουμε βάλει στόχο.»

 

Σχετικά άρθρα