Εκτυπώστε τη σελίδα
18-02-2020 04:30

Βραδινός περίπατος για το ΠΑΚ κόντρα στους Ίωνες

Ένα εύκολο και ήσυχο βράδυ, πέρασε το πρωτοπόρο και αήττητο ΠΑΚ Χαλανδρίου, το οποίο επικράτησε 3-0 (25-19, 25-19, 25-12) της ομάδας των Ιώνων για την 18η αγωνιστική της Β΄ εθνικής γυναικών ΕΣΠΑΑΑ.

Η ομάδα της Έφης Μαρτσουκάκη σαν άλλο μονοθέσιο της φόρμουλας ένα, συνέχισε την φρενήρη πορεία της, σημειώνοντας την 18η σερί νίκη της, έφτασε ήδη τους 54 βαθμούς, με 54-2 σετ και μάλιστα ξεπέρασε το περυσινό όριο των 51 πόντων, με το οποίο είχε ολοκληρώσει την περυσινή κανονική περίοδο ενώ αύξησε στο +10, την διαφορά από το δεύτερο Κορωπί που έχασε βαθμό στο Μαρούσι.

Σημαντικά επιτεύγματα που δείχνουν ότι με διαφορά είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, και πλέον μετράει αντίστροφα για την κατάκτηση και τυπικά της πρώτης θέσης και του απόλυτου πλεονεκτήματος στα πλέι οφ, σε συνδυασμό με την κατάρριψη ιστορικών ρεκόρ για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα της Β΄εθνικής.

Στον αγωνιστικό τομέα, το ΠΑΚ ξεκίνησε με αθλήτριες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, με αποτέλεσμα οι Ίωνες που κατέβηκαν με οκτώ αθλήτριες να μπορέσουν να παίξουν δύο αξιοπρεπή σετ.

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 12-11, το ΠΑΚ στη συνέχεια έτρεξε ένα σερί 9-2 και προηγήθηκε με 21-13 με πλασέ της Βελισσάρη, οι Ίωνες μείωσαν με τη Σταθοπούλου σε 21-17 και η Αρμάου με καρφί σφράγισε το 25-19.

Στο δεύτερο σετ το σκορ από 11-10 εκτινάχτηκε στο 19-13 με την Γρηγοράτου, οι φιλοξενούμενες του Μακη Ξαγοράρη, πλησίασαν στο 20-17 από χαμένο σερβίς του ΠΑΚ ενώ στη συνέχεια Μαυράκου, Ιμπραχήμ και Γρηγοράτου τελείωσαν το σετ με 25-19.

Το τρίτο ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Το αρχικό 14-9 με την παρουσία της Δορμπαράκη στο σερβίς , η οποία πήρε δύο άσσους μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε 21-10 με επίθεηση της Μιχαηλίδη. Στην εξέλιξη ένα «τρίποντο» της Αρμάου και ένα πλασέ της Βελισσάρη έφεραν το 25-12 και το τελικό 3-0 σε 68΄.

Τα σετ: 3-0 (25-19, 25-19, 25-12)

Διαιτητες: Κυργιαλάνη, Σταματάκης

Π.ΑΚ. (Μαρτσουκάκη): Νίκα, Γρηγοράτου, Βαρότση, Παπαθανάση, Στεβάνοβιτς, Αρμάου , Πασιαλή (λ) Πετροπούλου (λ), Μαυράκου, Στεργάκου, Ιμπραχήμ, Βελισσάρη, Δορμπαράκη,Μιχαηλίδη

Α.Σ.Π Ίωνες (Ξαγοράρης): Αναγνωστοπούλου, Καποδίστρια, Κουντούρη, Μουράτη, Σταθακοπούλου, Κοντοπούλου, Χαβιάρα (λ)

Δηλώσεις προπονητών

‘Εφη Μαρτουκάκη (ΠΑΚ) « Ήταν ένα παιχνίδι από το οποίο κρατάμε του τρεις βαθμούς, ενω μπορέσαμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε αρκετά παιδιά και να δοκιμάσουμε πολλά σχήματα. Συνεχίζουμε με σοβαρότητα και συγκέντρωση.»

Από την άλλη ο πολύπειρος Μάκης Ξαγοράρης που οδήγησε τα Βριλήσσια σε σπουδαίο νταμπλ το 2004, κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους της εποχής, όπως ο Παναθηναϊκός και ο πανίσχυρος Πανελλήνιος του Γιάννη Νικολάκη, σχολίασε για τους Ιωνες: « Ήταν ένας διαδικαστικός αγώνας με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Παίξαμε καλύτερα απ’ότι περιμέναμε στο πλαίσιο μιας δύσκολης χρονιάς για το σύλλογο, ο οποίος ελπίζω να βρει το δρόμο του.»

Σχετικά άρθρα