Εκτυπώστε τη σελίδα
14-02-2020 18:16

Καταγγελία Τελαμώνα στο ντέρμπι με τον Κρόνο: «Δεχτήκαμε επίθεση από χούλιγκαν και κακοποιά στοιχεία»

Επεισοδιακό ήταν το φινάλε του ντέρμπι μεταξύ του Κρόνου και του Τελαμώνα για την τοπική κατηγορία 1 "Ευα Πετροχειλου" της ΕΣΠΕΔΑ.

Ο Κρόνος νίκησε 3-2 σε αγώνα που έγινε στο γυμναστήριο του Λυκείου Ζεφυρίου αλλά η διοίκηση του Τελεμώνα εξέδωσε ανακοίνωση για επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος και άλλα μέλη της αποστολής από οπαδό των γηπεδούχων που γρονθοκόπησε τον πρόεδρο του Τελαμώνα. Μάλιστα και οι διαιτητές (Γεωργιάδης, Γεωργιάδη και η γραμματέας Καστάνη) αναφέρουν το επεισόδιο στο φ.α. ωστόσο τονίζουν πως ο προπονητής του Κρόνου και οι αθλήτριες των δύο ομάδων επενέβησαν για να σταματήσει η επίθεση.

Κλήθηκε η αστυνομία η οποία αναζήτησε τον δράστη οποίος όμως είχε εξαφανιστεί. Με τη συνοδεία αστυνομίας αποχώρησε ο Ταλαμώνας ενώ υπήρε ένταση με τον προπονητή τον γηπεδούχων και άλλους οπαδούς της ομάδας των Αγίων Αναργύρων. 

Η διοίκηση του Τελαμώνα αναφέρει πως έχει στη διάθεση της και βίντεο από τα επεισόδια.

 

Η ανακοίνωση του Τελεμώνα που εξιστορεί τα γεγονότα:

 

 

Πρωτοφανή επεισόδια ζήσαμε χθες 13/2/2020 στον αγώνα ΑΣΦΠ Κρόνος - ΑΟΣ Τελαμών!

Μόλις τελείωσε ο αγώνας, ο οποίος παρουσίαζε ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες και διεξήχθη σε άριστο κλίμα από πλευράς αθλητριών, και ενώ οι αθλήτριες προσέρχονταν στο φιλέ για τον καθιερωμένο χαιρετισμό, οι «φίλαθλοι» της ομάδας του Κρόνου επιτέθηκαν φραστικά, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, στον πρόεδρο της ομάδας του Τελαμώνα, ο οποίος όμως τους γύρισε την πλάτη και πήγε να συγχαρεί τις αθλήτριες της αντίπαλης ομάδας.

Στο σημείο αυτό και εντελώς απρόκλητα ο προπονητής της ομάδας του Κρόνου του επιτέθηκε βίαια και τον έσπρωξε με δύναμη.

Τότε νεαρός σωματώδης οπαδός του Κρόνου, ο οποίος μάλιστα είχε προσέλθει στο γήπεδο σε προχωρημένο σημείο του αγώνα, όπως και ασπρομάλλης «κύριος», γνωστός για την εριστικότητά του από προηγούμενες αποστολές, οι οποίοι ήταν μεταξύ αυτών που είχαν επιχειρήσει να δημιουργήσουν επεισόδιο προηγουμένως, επανήλθαν μαινόμενοι και τραυμάτισαν τον πρόεδρο.

Σε αυτούς προστέθηκαν και άλλοι φίλαθλοι της ομάδας του Κρόνου τους οποίους μάταια προσπαθούσαν να συγκρατήσουν έντρομες οι αθλήτριες.

Όταν ο φροντιστής της ομάδας του Τελαμώνα επιχείρησε να παρέμβει κατευναστικά και να προστατέψει τον πρόεδρο που πλέον αιμορραγούσε, του επιτέθηκαν με μένος, τον έριξαν στο έδαφος, τον έσυραν, τον ποδοπάτησαν και τον γρονθοκόπησαν, σώθηκε δε χάρη στην παρέμβαση αθλητριών και των 2 ομάδων, οι οποίες προσπάθησαν να τον προστατέψουν και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, καθώς και αυτός αιμορραγούσε.

Την ίδια στιγμή ο προπονητής εξακολουθούσε να σπρώχνει τον πρόεδρο, ενώ οι έξαλλοι «φίλαθλοί» της ομάδας του πέταξαν με δύναμη στο έδαφος και κλώτσησαν την προπονήτρια της ομάδας του Τελαμώνα, η οποία είχε σπεύσει σε βοήθεια. Γενικά επικράτησε ένα πανδαιμόνιο, όπου αθλήτριες του Κρόνου προσπαθούσαν να μαζέψουν τους δικούς τους ανθρώπους που ήταν εκτός εαυτού ( πράγμα που αποδεικνύει καταφανώς ότι οι πρωτεργάτες των επεισοδίων είναι συγγενείς και φίλοι των αθλητριών του Κρόνου), οι αθλήτριες του Τελαμώνα έντρομες δέχονταν επιθέσεις σωματικές και λεκτικές στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους παράγοντες της ομάδας τους που μειοψηφούσαν αριθμητικά, καθώς οι άνανδροι δε δίστασαν να τα βάλουν και με ανήλικα κορίτσια, και οι διαιτητές καλούσαν την αστυνομία προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα!

Τότε μόνο ο προπονητής της ομάδας του Κρόνου παρενέβη για να απομακρύνει τους «φιλάθλους» του, καθώς προφανώς έπρεπε να «καθαρίσει» το γήπεδο πριν φτάσει η Άμεση Δράση.

Όταν μάλιστα αντελήφθη ότι φίλαθλος βιντεοσκοπούσε τα επεισόδια κινήθηκε με ορμή εναντίον της προκειμένου να σταματήσει η βιντεοσκόπηση ( το συγκεκριμένο βίντεο που καταγράφει τα επεισόδια και επαληθεύει πλήρως την αναφορά μας βρίσκεται στη διάθεσή μας και θα χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο).

Αυτό τον ενδιέφερε προφανώς περισσότερο από την ακεραιότητα των παρευρισκομένων! Όταν κατέφτασε στο γήπεδο η Άμεση Δράση μέσα σε λίγα λεπτά, στο γήπεδο δεν υπήρχε κανένας φίλαθλος της ομάδας του Κρόνου, οι οποίοι εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού γνωρίζοντας προφανώς πολύ καλά τις διαδικασίες του αυτοφώρου!

Δεν υπήρξε κανένας τραυματίας από την πλευρά του Κρόνου και κανένας μάρτυρας υπεράσπισής τους.

Η Άμεση Δράση παρέμεινε στο χώρο για 1 και πλέον ώρα και μάταια αναζητούσε κάποιους από τους πρωτεργάτες των επεισοδίων, ενώ ο προπονητής δήλωνε επίμονα ότι δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα, πράγμα το οποίο αποδεικνύει καταφανώς τη διάθεσή του να συγκαλύψει τα γεγονότα και τους δράστες.

Τελικά η ομάδα της Άμεσης Δράσης και αφού είδε την τραγική ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα μέλη της αποστολής ( η οποία αποτελούνταν από 8 αθλήτριες, εκ των οποίων 4 ανήλικες, την προπονήτρια, την στατιστικολόγο, το φροντιστή, τον πρόεδρο της ομάδας και τρεις γονείς, σύνολο 12 γυναίκες και 3 άνδρες, εκ των οποίων 2 τραυματίες) και αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο, συνόδευσε την αποστολή με δύο περιπολικά οχήματα προκειμένου να φύγει με ασφάλεια!

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι νιώθουμε απίστευτα τυχεροί που φύγαμε από κει μέσα μόνο με δύο τραυματίες παράγοντες, μια αθλήτρια με κρίση άσθματος και τις υπόλοιπες αθλήτριές μας να βιώνουν στιγμές τρόμου που θα τις συνοδεύουν για μια ζωή! Το ότι δε θρηνήσαμε περαιτέρω απώλειες ήταν πραγματικό θαύμα!

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία της ομάδας του Κρόνου και ιδιαιτέρως του προπονητή της ομάδας, ο οποίος όχι μόνο ήταν εριστικός καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και γι΄ αυτό δέχτηκε και τις ανάλογες ποινές από το διαιτητή, αλλά και πυροδότησε την έκρηξη των επεισοδίων επιτιθέμενος, και ζητούμε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευθούν οι ομάδες του πρωταθλήματος από ανάλογες συμπεριφορές!

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα σε αγώνες τοπικού πρωταθλήματος ερασιτεχνικού βόλεϊ γυναικών, τα οποία όχι μόνο πλήττουν το άθλημα, αλλά και δημιουργούν κακό προηγούμενο δίνοντας χώρο ώστε να παρεισφρήσουν στο χώρο χούλιγκαν και κακοποιά στοιχεία που καμία θέση δεν έχουν στα γήπεδα.

 

Φωτογραφία αρχείου από αγώνα του Τελαμώνα με τον ΟΑΝ Αργυρούπολης.

Σχετικά άρθρα