Εκτυπώστε τη σελίδα
23-01-2020 05:04

Ο Μίλωνας τη νίκη και το σερί, η Ίριδα τις εντυπώσεις και το σετ

Την κορυφή και το φετινό του αήττητο διατήρησε ο ασταμάτητος Μίλωνας, ο οποίος στο τοπικό ντέρμπι της Ν. Σμύρνης για την Β΄εθνική γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ, αλλά και κόντρα πρωτοπόρων, επικράτησε δύσκολα με 1-3 της Ίριδας και ξέφυγε με +9 από τον Αστέρα Νίκαιας που επέστρεψε στην δεύτερη θέση.

Ήταν η 14η σερί νίκη για την ομάδα του Γιώργου Δεναξά που βρέθηκε χθες στο βοηθητικό του ΣΕΦ, σε μέτρια βραδιά, έκανε αρκετά λάθη και στηρίχτηκε περισσότερο στο πάθος και την προσωπικότητα των σπουδαίων παικτριών που διαθέτει, και οι οποίες «καθάρισαν» στα κρίσιμα σημεία.

Από την άλλη η αποδεκατισμένη αλλά ψυχωμένη Ίριδα του Βασίλη Ξεροβάσιλα, η οποία χάνει για το υπόλοιπο της σεζόν και τη Λακασά που αναχωρεί για σπουδές στην Ισπανία, έβαλε δύσκολα στο συμπολίτης της Μίλωνα, στα τρία από τα τέσσερα σετ του ματς, και μάλιστα τον υποχρέωσε στην δεύτερη απώλεια σετ στο φετινό πρωτάθλημα, μετά την πρώτη αντίστοιχη που είχε συμβεί στην 4η αγωνιστική, κόντρα στον Θρίαμβο Χαϊδαρίου

.Η ήττα αυτή έφερε την Ίριδα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ενώ της διέκοψε παράλληλα και το θετικό σερί των 9 αγωνιστικών που είχε ξεκινήσει από την 4η αγωνιστική (29/10, 2-3 από τον Αστέρα Νίκαιας).

Αγωνιστικά, το ματς ξεκίνησε ισορροπημένα με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες μέχρι το 12-12, αλλα ο Μίλωνας με σερί 8-1 εκτόξευσε την διαφορά στο 13-20 με μπλοκ των Λουζιώτη Κυπαρίσση. Η Ίριδα μείωσε σε 16-23 αλλά ο Μίλωνας με δύο διαδοχικές παραβάσεις για φιλέ, πήρε το σετ με 17-25.

Ένα πολύ μεγάλο θρίλερ είχαμε στο δεύτερο σετ το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες μέχρι το 22-22, ο Θεοδωρακέα με μπλοκ άουτ έκανε το 22-24 και έφερε το Μίλωνα σε ματς μπόλ, αλλα εκεί είχαμε ανατροπή. Η Ίριδα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 24-24 και από λάθος της Κυπαρίσση, έφτασε αυτή σε σετ μπολ με 25-24.

Η Μπιτσάκου όμως στην επόμενη φάση, δεν μπόρεσε να τελειώσει το σετ αφού κάρφωσε άουτ και έδωσε την ευκαιρία στο Μίλωνα να φέρει το σετ στα ίσια με 25-25. Στην εξέλιξη πάλι οι παίκτριες της Ίριδας αστόχησαν ο Μίλωνας έκανε το 25-26 και με μπλοκ των φιλοξενούμενων σε καρφί της Καράκου, ο Μίλωνας επικράτησε με 25-27 και έκανε το 0-2.Αλλαγή σκηνικού είχαμε στο τρίτο σετ.

Αν και ο Μίλωνας είχε το προβάδισμα με 11-13, η Ίριδα με ξέσπασμα της Καράκου και βοήθειες από Μπιτσάκου και Γρίσπου, έτρεξε σερί 12-3 και πέρασε μπροστά με 23-16, αιφνιδιάζοντας πλήρως το Μίλωνα. Οι «πράσινες» του Δεναξά, προσπάθησαν να μειώσουν την διαφορά αλλα δύο άουτ επιθέσεις της Γκιούρδα, έδωσαν την δυνατότητα στην ομάδα του Βασίλη Ξεροβάσιλα να επικρατήσει με 25-18 και να μειώσει σε 1-2.

Μεγάλη κόντρα είχαμε και στο τέταρτο σετ. Ο Μίλωνας πήρε από την αρχή προβάδισμα με 9-14 αλλα η Ίριδα κατάφερε να το μειώσει και να βρίσκεται συνεχώς σε απόσταση δύο πόντων ενώ από λάθος της Βυθούλκα έφτασε στον πόντο δύο φορές με 20-21 και 21-22 αλλα δεν μπόρεσε να περάσει μπροστά. Η Γκιούρδα με δύο καθοριστικούς πόντους «κλείδωσε» το σετ με 21-25 και διαμόρφωσε το τελικό 1-3 που τον διατήρησε μόνο πρώτο στην κορυφή με 42 βαθμούς

.Από τον Μίλωνα ξεχώρισε η αρχηγός Λουζιώτη μαζί με Γκιούρδα, Βυθούλκα από την Ίριδα κορυφαία ήταν η κεντρική Γρίσπου, βοήθησε η λίμπερο Μανώλη και η έμπειρη Καράκου κατά διαστήματα

.Τα σετ 1-3 (17-25, 25-27, 25-18, 21-25

Ίριδα ( Ξεροβάσιλας): Φούσκα,Λακασά, Κούστα, Καράκου, Γρίσπου, Μπιτσάκου, Μανώλη (λ), Θεοδωρακοπούλου, Τσακουμάκου

Μιλωνας( Δεναξάς): Γκιούρδα, Θεοδωρακέα, Μαριάτου, Βυθούλκα, Κυπαρίσση, Λουζιώτη, Βελιανίτη (λ) Παπαγεωργίου, Παπαχατζή.

 

Φωτο Δημητρης Αντωνακης

Σχετικά άρθρα