Εκτυπώστε τη σελίδα
21-01-2020 04:48

Ανώτερο το ΠΑΚ επικράτησε και της Νίκης Αμαρουσίου στο ντέρμπι της αγωνιστικής

Το καλύτερο δώρο για την ονομαστική γιορτή της προπονήτριας τους, Εφη Μαρτσουκάκη, έκαναν χθες οι παίκτριες του ΠΑΚ, οι οποίες για την 14η αγωνιστική της της Β΄εθνικής γυναικών ΕΣΠΑΑΑ, επιβλήθηκαν 3-0 (25-23, 25-15, 25-16) της Νίκης Αμαρουσίου, στο ντέρμπι της τετράδας.

Η Κυπελλούχος 2020 της ΕΣΠΑΑΑ, αν και αγωνίστηκε χωρίς την βασική της διαγώνια, Στεφανία Μαυράκου που ήταν τραυματισμένη και χωρίς να πιάσει εντυπωσιακή απόδοση, ηταν ανώτερη αγωνιστικά, πίεσε πολύ στο σερβίς, είχε πλουραλισμό στην επίθεση και έφτασε δίκαια στην 14η σερί νίκη της, με μοναδική απώλεια δύο σετ ενω πήρε προβαδισμα 2-0 νίκες ενόψει πλέι οφ, σε περίπτωση που συναντηθει και πάλι με την Νίκη.

Από την άλλη η ομάδα του Αμαρουσίου, πάλεψε μόνο στο πρώτο σετ ενώ στη συνέχεια στα δύο επόμενα, δεν άντεξε στην πίεση του ΠΑΚ και ηττήθηκε φυσιολογικά.

Αγωνιστικά η Νίκη Αμαρουσίου μπήκε δυνατά στο πρώτο σετ και πήρε προβάδισμα 9-13 με την Χολέβα. Το ΠΑΚ αντέδρασε και με σερί 10-2 από επιθέσεις των Ιμπραχήμ και Γρηγοράτου, κατάφερε να προηγηθεί με 19-15.

Στην εξέλιξη του σετ, οι γηπεδούχες ξέφυγαν με +5 (22-17) από χαμένο σερβίς των παικτριών του Χρ. Χόνδρου. Οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν με την σειρά τους, και απάντησαν με ένα γρήγορο 5-0 από λάθη του ΠΑΚ και δύο άσσους της Ούτσα,έφεραν το σκορ στο 22-22 ενώ ακολούθησε και δεύτερη ισοπαλία με 23-23. Με δύο καθοριστικούς πόντους της εξαιρετικής Γρηγοράτου, οι κυπελλούχες κατάφεραν να κατακτήσουν στο σετ με 25-23 και έκαναν το 1-0

. Στο δεύτερο σετ, η ομάδα της Έφης Μαρτσουκάκη μεταμορφώθηκε, βρήκε ρυθμό στο σερβίς και με «βομβαρδισμό» άσσων από Βελισσάρη, Παπαθανάση, Γρηγοράτου και επιθέσεις της Ιμπραχήμ, ξέφυγε με 21-8. Το Πρότυπο κάπου εκεί χαλάρωσε και η Νίκη μπόρεσε να μαζέψει την διαφορά για να λήξει το σετ με 25-16.

Στο τρίτο σετ μετά το αρχικό 1-5 για τις φιλοξενούμενες, οι γηπεδούχες ανέβασαν την απόδοση τους και προσπέρασαν με 17-12. Σε εκείνο το σημείο η Δορμπαράκη πήγε στο σερβίς και βοήθησε το ΠΑΚ να ξεφύγει με +9 (21-12) ενώ στη εξέλιξη Ιμπραχήμ, Αρμάου και πρώτο χρόνο της Παπαθανάση, «καθάρισε» το σετ με 25-16 και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Απο το ΠΑΚ που είναι ασταμάτητο με 14-0 νίκες, ξεχώρισε η τετράδα των Ιμπραχήμ με 14 πόντους, Παπαθανάση με 10, Γρηγοράτου με 9 και Αρμάου με 7 ενώ από τη Νίκη, φάνηκαν κάπως Ούτσα και Γιαννέλου.

Τα σετ 3-0 (25-23, 25-15, 25-16)

Διαιτητές: Χρηστίδης,Μαυρικίδου

ΠΑΚ (Μαρτσουκάκη): Ιμπραχήμ, Γρηγοράτου, Στεβάνοβιτς, Αρμάου, Παπαθανάση, Βελισσάρη, Πασιαλή (λ), Δορμπαράκη.

Νίκη Αμαρουσίου (Χόνδρος): Παπαδοπούλου, Ούτσα, Χολέβα, Χατζηαγγελή, Μάγγελ, Γιαννέλου, Κρανεστάϊ (λ), Ηλιοπούλου (λ), Παππά

Δηλώσεις προπονητών

Έφη Μαρτσουκάκη (ΠΑΚ): « Στόχος μας ήταν να πάρουμε του τρεις βαθμούς και να διπλασιάσουμε τις νίκες μας ενόψει πλέι όφ, κόντρα σε ένα αντίπαλο που είναι στην τέτράδα. Στο πρώτο σετ κάναμε λάθη από έλλειψη συγκέντρωσης και κούρασης και δώσαμε την ευκαιρία στη Νίκη να διεκδικήσει το σετ μέχρι το τέλος. Το ευχάριστο είναι ότι τελικά καταφέραμε να το πάρουμε ενώ στα επόμενα δύο ανεβάσαμε την απόδοση μας, πιέσαμε στο σερβίς και «κλειδώσαμε» το τρίποντο.»

Χρήστος Χόνδρος (Νίκη Αμαρουσίου): «Στο πρώτο σετ οι δυο ομάδες ήταν ισοδύναμες και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στα επόμενα δύο σετ, το ΠΑΚ μας πίεσε πολύ στο σερβίς, δεν μπορούσαμε να βγάλουμε υποδοχή και να έχουμε επιθετική ανάπτυξη. Η νίκη της ομάδας του Χαλανδρίου ήταν δίκαιη και σίγουρα ειναι το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Από την πλευρά μας κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θέλουμε να παραμείνουμε στην τετράδα. » 

 

 

Σχετικά άρθρα