Εκτυπώστε τη σελίδα
06-01-2020 06:03

Final-4 γυναικών: Κυπελλούχος ΕΣΠΑΑΑ το ΠΑΚ Χαλανδρίου με υπογραφή Ρόζα Αρμάου

Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, το ΠΑΚ κατάφερε να κατακτήσει στο κλειστό γήπεδο των Γλυκών Νερών, το κύπελλο του final-4 γυναικών της ΕΣΠΑΑΑ, καθώς επικράτησε της εκπληκτικής Γκράβας με 1-3 (25-23, 23-25, 26-28, 18-25) .

Η ομάδα του Χαλανδρίου που συνεχίζει να γράφει ιστορία, πήρε την τρίτη κούπα στην ιστορία της (2014, 2019, 2020) και την δεύτερη σερί, ενώ πλέον βάζει πλώρη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β΄εθνικής, στην οποία είναι πρώτη και αήττητη.

Μορφή του αγώνα η 18 χρονη ταλαντούχα ακραία του ΠΑΚ, Ρόζα Αρμάου η οποία στο συγκλονιστικότερο βράδυ της καριέρας της, τελείωσε το παιχνίδι με 27 πόντους, κάνοντας «πράματα και θάματα» ενώ κατέκτησε δικαιότατα τον τίτλο της MVP.

Μια Αρμάου που έβαλε φαρδιά –πλατιά την υπογραφή της, σε ένα παιχνίδι που ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά που υπήρχαν πριν την διεξαγωγή του, και εξελίχθηκε σε μια διαφήμιση του βόλεϊ. Από την άλλη η προπονήτρια του συλλόγου Έφη Μαρτσουκάκη, κοουτσάρισε σε 5ο φάιναλ φορ κυπέλλου, με τρίτη διαφορετική ομάδα (Ηρακλής Κηφισιάς, Νίκη Αμαρουσίου, ΠΑΚ) σε τέταρτο διαδοχικό τελικό και είναι το τρίτο τρόπαιο που πανηγύρισε, μετά τα αντίστοιχο με τη Νίκη Αμαρουσίου και τα δύο με το σύλλογο του Χαλανδρίου.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στην άλλη φιναλίστ και πρωτοπόρο της τοπικής γυναικών, Γκράβα, η οποία με φοβερό πάθος και ψυχή, κατάφερε να καλύψει την μια κατηγορία διαφορά που τη χώριζε από τον μεγάλο της αντίπαλο, τον οποίο αντιμετώπισε σαν ίσο προς ίσο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων που βρέθηκαν στα Γλυκά Νερά.

Αγωνιστικά στο πρώτο σετ,  η Γκράβα μπήκε πολύ δυνατά , χωρίς άγχος, κατάφερε με το σερβίς να πιέσει την υποδοχή του ΠΑΚ και από τα μισά του σετ να ξεφύγει με 19-16. Η ομάδα του Χαλανδρίου με σερί 1-7 από Γρηγοράτου,Παπαθνάση και Δορμπαράκη πήρε σημαντικό προβάδισμα με 20-23. Η Γκράβα που δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, έκανε την ανατροπή καθώς από τρία λάθη του ΠΑΚ και δύο πόντους από Σαριδακη και άσσο της Χαλεπάκη, πήρε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το σετ, με 25-23.

Η ανατροπή της ανατροπής έγινε και στο δεύτερο σετ. Με φόρα και ψυχολογία από την αρχική ανατροπή του πρωτου σετ, η Γκράβα «πάτησε γκάζι», βρήκε ρυθμό και προηγήθηκε με 12-4 από καρφί άουτ της Μαυράκου. Το ΠΑΚ μείωσε αρχικά σε 14-10, αλλά η Γκράβα αντέδρασε και με τις Μυρίλα, Παυλοπούλου, Σαριδάκη ξέφυγε με το απίθανο 19-12.

Η εξέλιξη του σετ, όμως έκρυβε μεγαλύτερες συγκινήσεις καθώς το ΠΑΚ με μπροστάρισα την εκπληκτική Αρμάου που ήταν φοβερά αποτελεσματική αλλα και την βοήθεια της εξαιρετικής Γρηγοράτου, έτρεξε ένα απίθανο σερί 1-10 και πέρασε μπροστά με 20-22 με επίθεση της Αρμάου. Η Γκραβα κατάφερε να ιοφαρίσει σε 22-22, το ΠΑΚ στη συνέχεια έφτασε σε σετ μπολ με 22-24, 23-24 μείωσε η Γκράβα και η Αρμάου ηταν αυτή που με καθοριστική επίθεση υπέγραψε το τελικό 23-25 και έκανε το 1-1 για το ΠΑΚ.

Ένα μεγάλο θρίλερ είχαμε και στο τρίτο σετ με το φινάλε να είναι Χιτσκοκικό και με συνεχείς ανατροπές. Με την Μυρίλα να είναι ασταμάτητη, η Γκράβα προηγήθηκε με 17-12, το ΠΑΚ ισοφάρισε σε 18-18 και πήρε κεφάλι στο σκορ με 21-23. Με ξέσπασμα των παικτριών του κ. Μαύρου, η Γκράβα έφτασε σε σετ μπόλ με 24-23 αλλα δεν κατάφερε να τελειώσει το σετ, το ΠΑΚ ισοφάρισε σε 24-24 με την Αρμάου, ακλούθησαν δύο ισοπαλίες με 25-25, 26-26 το ΠΑΚ και φτάσαμε στο high light του τελικού.

Με το σκορ να είναι στο 26-27, η Αρμάου με εκπληκτική βουτιά έβγαλε απίθανη άμυνα, και στην εξέλιξη η Γρηγοράτου με καρφί λύτρωσε την ομάδα του Χαλανδρίου και έγραψε το 26-28, δίνοντας προβάδισμα με 1-2. Στο τέταρτο σετ , το ΠΑΚ απελευθερωμένο ψυχολογικά πήρε διαφορά ασφαλείας με 8-16, στη συνέχεια χαλάρωσε εκανε μια σειρά λαθών και έδωσε το δικαίωμα στην Γκράβα να επιστρέψει στον τελικό, και να μειώσει σε 18-22.

Τελικά οι παίκτριες της Μαρτσουκάκη με συγκέντρωση και καθαρό μυαλό, κράτησαν την διαφορά και τελείωσαν το σετ με 18-25 και 1-3, πανηγυρίζοντας έξαλα την κατάκτηση του τροπαίου.

Από το ΠΑΚ εκτός από την Αρμάου, ολες οι παίκτριες που είχαν συμμετοχή στον αγώνα, έδωσαν οτι μπορούσαν για την νίκη και τα κατάφεραν, από την Γκράβα η Μυρίλα ήταν συγκλονιστική ενώ πολύ κοντά ηταν Παυλοπούλου, Σαριδάκη, Χαλεπάκη, Σακελαρίδη.

Τα σετ του τελικού 1-3 (25-23, 23-25, 26-28, 18-25 )

Διαιτητές Μαυρικίδου- Οικονόμου ΑΕ Γκράβα

(Μαύρος) : Χαλεπάκη, Χρηστίδου, Σακελαρίδη, Μυρίλλα, Παυλοπούλου, Σαριδάκη, Μπιτσοπούλου (λ), Αργυρίου (λ), Χρυσομαλλίδη, Μπόκου

ΠΑΚ Χαλανδρίου (Μαρτσουκάκη): Βελισσάρη, Παπαθανάση, Δορμπαράκη , Μαυράκου, Αρμάου, Γρηγοράτου, Πασιαλή (λ), Ιμπραχήμ

 Final-4  Τα αποτελέσματα

Σάββατο 4/01/20 

Ημιτελικοί- 1ο Δημοτικό σχολείο Γλυκών Νερών

  ΑΕ "Αθηνά" Μαγκουφάνας 2004 - ΑΕ Γκράβας 1-3

   ΓΣ Γλυκών Νερών - ΠΑΚ Χαλανδρίου 1-3

Κυριακή 5/01/20     

Τελικός: Γκράβα- ΠΑΚ Χαλανδρίου 1-3

Πριν την έναρξη του τελικού η Ένωση τίμησε την παράγοντα κ. Κάτια Ηλιοπούλου για την πολύχρονη προσφορά της στην Ένωση και το άθλημα. Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΚ Χαλανδρίου κος Ιγνατιάδης Γιάννης βράβευσε την Γενική Αρχηγό των Γλυκών Νερών κα. Πική Σοφία για την πολύχρονη προσφορά της στο Βόλλευ. Ο Γενικός Αρχηγός του ΠΑΚ Χαλανδρίου κος Καλατζής Βασίλης βράβευσε τον Πρόεδρο των Γλυκών Νερών κο Τάσχο Άγγελο για την συμπλήρωση 30 ετών ίδρυσης του σωματείου ΓΣ Γλυκών Νερών. Η Γενική αρχηγός των Γλυκών Νερών κα Πική Σοφία βράβευσε τους προπονητές κο Λεβαντή Κώστα και κοΠαπαϊωάννου Δημήτρη για την προσφορά τους στων Σωματείο των Γλυκών Νερών.

ΟΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΕΣΠΑΑΑ

2013 Παπάγου

2014 ΠΑΚ Χαλανδρίου

2015 Αμπελόκηποι

2016  Nέοι Βύρωνα

2017 Αμπελόκηποι

2018 Νίκη Αμαρουσίου

2019 ΠΑΚ Χαλανδρίου

2020 ΠΑΚ Χαλανδρίου

 

 

Σχετικά άρθρα