1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-01-2020 04:10

Final-4 κυπέλλου γυναικών ΕΣΠΑΑΑ: Μάχη Γκράβας -ΠΑΚ Χαλανδρίου για την κατάκτηση του τροπαίου

Οι ομάδες του ΠΑΚ Χαλανδρίου και της Γκράβας, είναι το ζευγάρι του μεγάλου τελικού του Final-4 κυπέλλου γυναικών ΕΣΠΑΑΑ που θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής (20.00) στο κλειστό των Γλυκών Νερών.

Μαγκουφάνα-Γκράβα 1-3 (25-20, 23-25, 18-25, 15-25)

Πρόκριση ψυχής είχαμε από την ομάδα της Γκράβας, η οποια αν και αγωνίζεται στην τοπική κατηγορία και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 σετ από την Μαγκουφάνα που είναι ομάδα Β΄εθνικής, έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 1-3 και στον τελικό θα πάει να παιξει χωρίς άγχος κόντρα στο ΠΑΚ και ότι προκύψει.

Αγωνιστικά στο πρώτο σετ η Μαγκουφάνα με όπλο το σερβίς και τους πρώτους χρόνους της πασαδόρου Μεσαρετζίδη με την Τομαρά, πήρε προβάδισμα με 20-14, η Γκράβα δεν παράτησε το ματς και με τις Παυλοπούλου, Μυρίλα, Σαριδάκη πλησίασε στο 20-18 και απείλησε με ανατροπή.Οι παίκτριες του Σούμπαση, άντεξαν στην πίεση των φιλοξενούμενων και με τις Κυριαζή και Τομαρά να τελειώνουν κρίσιμες επιθέσεις πήραν το σετ με 25-20.

Θρίλερ ήταν το δεύτερο σετ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες μέχρι το 14-14, η Μαγκουφάνα στη συνέχεια αποσπάστηκε με 20-17, η Γκράβα με σερί 2-6 πέρασε μπροστά με 22-23, η Γιαννιτσοπούλου ισοφάρισε σε 23-23 , η Χρηστίδου έκανε το 23-24 και από πλασέ άουτ της Γιαννιτσοπούλου η Γκράβα πήρε το σετ στις λεπτομέρειες με 23-25 και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ η Γκράβα με ψυχολογία , μπήκε δυνατά πήρε μεγάλο προβάδισμα με 11-18, η Μαγκουφάνα μείωσε σε 18-20, με Παυλοπούλου, Μυρίλλα, Χαλεπάκη, κατάφερε να τελειώσει το σετ με 18-25 και να πάρει το προβάδισμα με 1-2.

Στο τέταρτο σετ η ομάδα του Στάθη Μαύρου, ηταν πολύ καλύτερη, κυριάρχησε εύκολα στην επίθεση και με αποτελεσματικό μπλοκ και επίθεση πήρε το σετ με 15-25 απέναντι στην ομάδα της Πεύκης που δεν είχε ρυθμό, ψυχολογία αλλά και υποδοχή.

Από τις νικήτριες ξεχώρισαν Παυλοπούλου, Μύριλλα, Χαλεπάκη, Χρηστίδου από την Μαγκουφάνα Τομαρά, Γιαννιτσοπούλου ενώ συγκινητική ηταν η προσπάθεια της ακραίας Σοφίας Κοκλανάκη που αν και εχει υποστεί ρήξη μηνίσκου και χιαστού και θα χειρουργηθεί σε 15 μέρες, αγωνίστηκε ως πασαδόρος, όπως κάνει και στο πρωτάθλημα σε ορισμενα μάτς, ώστε να βοηθήσει την ομάδα της Πεύκης να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς για την παραμονή στην Β΄εθνική.

Τα σετ 1-3 (25-20, 23-25, 18-25, 15-25)

Διαιτητές : Μάλφας, Μαύρος

Μαγκουφάνα (Σούμπασης): Μεσαρετζίδη, Τομαρά, Σταματίου, Λεκατσά, Δημητροπούλου, Κυριαζή, Βασιλοπούλου (λ), Γιαννιτσοπούλου, Κοκλανάκη, Σανιώτη, Σαμουρίδη, Κυριακοπούλου,

Α Ε Γκράβα (Μαύρος): Χαλεπάκη, Χρηστίδου, Σακελαρίδη, Μυρίλα , Παυλοπούλου, Σαριδάκη, Μπιτσοπούλου (λ)

Γλυκά Νερά-ΠΑΚ Χαλανδρίου 1-3 (14-25, 25-19, 17-25, 12-25)

Στον δεύτερο ημιτελικό το ΠΑΚ Χαλανδρίου, έκανε μια επαγγελματική νίκη, κόντρα στην ενθουσιώδη και πεισματάρα ομάδα των Γλυκών Νερών, παίρνοντας το δεύτερο εισιτήριο του τελικού. Οι περυσινές κυπελλούχες εμφανίστηκαν κατώτερες του αναμενομένου, αρκετά αγχωμένες από τον τίτλο του φαβορί ενώ αν και πήραν το πρώτο σετ εύκολα, ζορίστηκαν στην συνέχεια από τις γηπεδούχες, οι οποίες με την βοήθεια του κόσμου τους κατάφεραν να ισοφαρίσουν τα σετ και στη συνέχεια έβαλαν προβλήματα στο σύλλογο του Χαλανδρίου..

Αγωνιστικά το ΠΑΚ μπήκε με πατημένο «το πόδι στο γκάζι» ξέφυγαν με αιχμή τη Γρηγοράτου με 7-14, στη συνέχεια η Δορμπαράκη με ατομικό μπλοκ εκτίναξε την την διαφορά στο +8 (13-21). Η συνέχεια ανήκε στην πασαδόρο Βελισσάρη, η οποία με ρεσιτάλ από την γραμμή του σερβίς, πήρε τρεις διαδοχικούς άσσους και έφερε την ομάδα της, σε σετ μπόλ με 13-24 ενω με χαμένο σερβίς της Φαράκου, η ομάδα του Χαλανδρίου πήρε το σετ με 14-25.

Ανατροπή σκηνικού είχαμε στο δεύτερο σετ, καθώς με την βοήθεια των φιλάθλων τους, τα Γλυκά Νερά ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους, πίεσαν στο σερβίς το ΠΑΚ που έδειξε μεγάλη αστάθεια, αρκετό άγχος και έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Τα Γλυκα Νερά την κεντρική Μάρκο στο σερβίς να πιέζει συνέχεια και να παίρνει τρεις άσσους, έκαναν ιδανικό ξεκίνημα καθώς προηγήθηκαν με 9-2. Το ΠΑΚ αντέδρασε και με Αρμάου-Γρηγοράτου, έτρεξε σερί 5-12 και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 14-14.

Και πάλι όμως οι παίκτριες του Στάμου ήταν αυτές που όχι μόνο δεν απογοητεύτηκαν αλλα κατάφεραν με πολύ πάθος, με την ώθηση των φιλάθλων, αλλα καισε συνδυασμό με τα λάθη των φιλοξενούμενων, να κάνουν νέο σερί 10-3 από Καλύβα, Φαράκου, Ζαμπέλα, Ζαμπαντιώτη και να ξεφύγουν με 24-17 φτάνοντας σε σετ μπολ. Στη συνέχεια απο χαμένο σερβίς των περυσινών κυπελλούχων,οι γηπδούχες πήραν το σετ με 25-19 και ισοφάρισαν σε 1-1.

Αρκετές συγκινήσεις και μεγάλες διακυμάνσεις έκρυβε το τρίτο σετ, το οποίο αποδείχτηκε κομβικό για την εξέλιξη του αγώνα.Οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι το 13-13 αλλα στην εξέλιξη του σετ, οι δύο ακραίες της ομάδας της Έφης Μαρτσουκάκη, Γρηγοράτου και Αρμάου με καθοριστικούς πόντους, έδωσαν την ευκαιρία στην πρωτοπόρο της Β΄εθνικής να σταθεί όρθια, να «κτίσει» σπουδαίο σερί 3-11 και να πάρει σημαντικό προβάδισμα με 16-24 ενώ από χαμένο σερβίς της Κιούρκου, ο σύλλογος του Χαλανδρίου κατέκτησε το σετ με 17-25 και έκανε το 1-2.

Το τέταρτο σετ εξελίχθηκε σε περίπατο για τις φιλοξενούμενες , οι οποίες μπήκαν δυνατά, αποφασιστικά , πήραν μεγάλο προβάδισμα στο σκορ ενώ από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχες απογοητευμένες από την απώλεια του τρίτου σετ και χωρίς ψυχολογία, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.Το ΠΑΚ με συνοπτικές διαδικασίες επικράτησε με 12-25 και με συνολικό σκορ 1-3 πήρε την πρόκριση σε τρίτο τελικό final-4.

Από τις νικήτριες που δεν ενθουσίασαν ομαδικά όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, πολλές λύσεις έδωσαν η Αρμάου με 17 πόντους και Γρηγοράτου με 16 ενώ από τα Γλυκά Νερά ξεχώρισαν Φαράκου, Μάρκο, Ζαμπαντιώτη, Καλύβα.

Tα σετ 1-3 (14-25, 25-19, 17-25, 12-25)

Διαιτητές: Οικονομοπούλου, Νικάκης

Γλυκά Νερά (Στάμου): Φαράκου, Μάρκο, Ζαμπαντιώτη, Ζαμπέλα, Καλύβα, Κεσκινίδου, Κουσαθανά (λ), Κεχρή, Καραγιάννη, Κιούρκου Β, Κιούρκου Δ, Νεστάκου.

ΠΑΚ Χαλανδρίου (Μαρτσουκάκη):   Βελισσάρη, Δορμπαράκη, Αρμάου, Γρηγοράτου, Παπαθανάση, Μαυράκου, Πασιαλή (λ), Πετροπούλου (λ), Ιμπραχήμ

 Τα αποτελέσματα

Σάββατο 4/01/20 

Ημιτελικοί- 1ο Δημοτικό σχολείο Γλυκών Νερών

  ΑΕ "Αθηνά" Μαγκουφάνας 2004 - ΑΕ Γκράβας 1-3

   ΓΣ Γλυκών Νερών - ΠΑΚ Χαλανδρίου 1-3

Κυριακή 5/01/20   

  20:00   Τελικός

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ