1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-12-2019 19:52

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Εθνικού και Πανιωνίου για το μεταξύ τους επεισοδιακό παιχνίδι σε Κ-20 (Νεανίδων)

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ του Εθνικού και του Πανιωνίου με αφορμή τον επεισοδιακό ματς των δύο συλλόγων, την Κυριακή 15/12, σε παιχνίδι Ακαδημιών Κ-20 (πρώην Νεανίδων) ΕΣΠΕΔΑ, στο βοηθητικό γήπεδο Π.Σαλπέας, που έληξε με νίκη των γηπεδούχων με 3-2, ύστερα από ανατροπή.

Η ανακοίνωση του Εθνικού Πειραιώς

Αρχικά η διοίκηση των Πειραιωτών εξέδωσε μακροσκελέστατη ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε «τους γονείς, τους φίλους και ορισμένες αθλήτριες του Πανιωνίου, για την συμπεριφορά και την αλαζονεία τους» όπως αναφέρει, η οποία «ήταν και η αιτία να εκτροχιαστούν και οι δύο πάγκοι των ομάδων από την ένταση» ενώ να σημειώσουμε οτι χρειάστηκε οι διαιτητές να αποβάλουν τους εφόρους των δύο ομάδων, να καλέσουν την Αστυνομία και να ζητήσουν εκκένωση της εξέδρας απο γονείς και φίλους των δύο σωματείων, ωστε να ολοκληρωθεί το παιχνίδι.

 Η ανακοίνωση του Εθνικού αναφέρει αναλυτικά:

.«Τα πρώτα 3 χρόνια είναι δύσκολα...Από φέτος θα καταλάβουν σιγά-σιγά ότι ο Εθνικός Πειραιά ήρθε για να μείνει στο γυναικείο βόλεϊ !Απίθανες νεανιδες με ανατροπη στο tie break 3-2 σετ τον Πανιώνιο σε επεισοδιακό παιχνίδι !!!!Τι να πει κανείς για αυτές τις αθλήτριές μας!

Συνεχίζουν να καταθέτουν την ψυχή τους στο παρκέ, έχοντας στο τιμόνι τους έναν καπετάνιο που ότι φουρτούνα και να συναντήσει βρίσκει τον τρόπο να ξεπερνάει όλα τα εμπόδια, είτε αγωνιστικά είτε εξωαγωνιστικά, και να φτάνει στο λιμάνι νικητής!

Σήμερα είχαν να αντιμετωπίσουν μια πάρα πολύ καλοδουλεμένη ομάδα, όπως είναι αυτή του Πανιωνίου, και παρουσίασαν στο 3ο συνεχόμενο παιχνίδι για αυτήν την εβδομάδα ένα σύνολο που παρόλο που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο πάρα πολλές φορές, απέδειξαν ότι για να νικήσει κάποια ομάδα τον Εθνικό θα πρέπει να δείξει έργο στον αγωνιστικό χώρο και όχι λόγια!!

Μην ξεχνάμε ότι ο Πανιώνιος με τον Ολυμπιακό στον όμιλό του και νικώντας τον μεγάλο συμπολίτη μας, τερμάτισε πρώτος και προκρίθηκε στη φάση των 16.Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι για μία ομάδα που είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης να χάνει από τον Εθνικό των 3 ετών, και είναι απόλυτα σεβαστό από εμάς.

Δεν καταλαβαίνουμε όμως τη σιγουριά και τον ξεσηκωμό που υπήρξε από τους γονείς και κάποιους ανθρώπους του Πανιωνίου που βρέθηκαν στο «Π. Σαλπέας», εναντίον του πάγκου της ομάδας μας που αγωνιζόταν στην έδρα της και υπερασπιζόταν σε κάθε φάση τις προσπάθειες των κοριτσιών της.

Την έδρα του κάθε σωματείου και την υπεράσπιση αυτής θα πρέπει να τη σέβονται όλοι ανεξαρτήτως αποτελέσματος !!!!Στον αθλητισμό κανένας και ποτέ δεν έχει δεδομένη τη νίκη στο τσεπάκι του.Ειδικά όταν παίζουν μεταξύ τους δύο από τα ιστορικότερα σωματεία της Ελλάδος, σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν είναι αυτό !!!

Ο Εθνικός έχει πολλά παράπονα από τους γονείς, τους φίλους και ορισμένες αθλήτριες του Πανιωνίου, από την συμπεριφορά τους και την αλαζονεία τους, η οποία ήταν και η αιτία να εκτροχιαστούν και οι δύο πάγκοι των ομάδων από την ένταση και τα παράπονα που με απαράδεκτο τρόπο εξέφραζαν συνεχώς προς τον Α' διαιτητή κ Μπολοβίνο και τις απειλές που δεχόταν ο πάγκος του Εθνικού με άκομψες εκφράσεις και χειρονομίες...

Η συνέπεια όλων αυτών ήταν η ένταση να μεταφερθεί στους δύο πάγκους, να αποβληθούν οριστικά οι έφοροι των δύο ομάδων και να εκκενωθεί το γήπεδο με απόφαση του Α' διαιτητή για να ολοκληρωθεί ο αγώνας παίζοντας το tie break.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, ο Εθνικός έκανε ένα πολύ κακό πρώτο σετ χάνοντας με 16-25, πήρε έπειτα από μεγάλη μάχη το δεύτερο σετ με 25-23, έχασε το τρίτο σετ μετά από υψηλού επιπέδου βόλεϊ με 23-25 και εκεί που πίστευαν όλοι ότι "πού ν' αντέξει η ομάδα του Εθνικού μετά από 3 συνεχόμενα ματς" λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο!!

Κάνοντας ένα εκπληκτικό τέταρτο σετ ισοφαρίσαμε κερδίζοντας με 25-21 και έπειτα από πολλές διαπραγματεύσεις και συζητήσεις για την πλήρη εκκένωση του γηπέδου και με την παρότρυνση "γνωστού και μη εξαιρετέου" μέλους της ΕΣΠΕΔΑ προς τους διαιτητές εκλήθη και η αστυνομία, με το πρόσχημα ότι ενώ περιτριγύριζε όλος ο κόσμος μέσα στο παρκέ, ο δικός μας έφορος δεν έβγαινε εντελώς από το γήπεδο, όπως και ανέφερε στο φύλλο αγώνος ο Α' διαιτητής.

Στο σημείο αυτό, χωρίς να έχουμε σκοπό να θίξουμε τη Β' διαιτήτρια, και μιλώντας γενικότερα για το άθλημα και την βελτίωσή του, η γνώμη μας ως Εθνικός, είναι ότι θα πρέπει οι ορισμοί σε αγώνες σαν αυτόν ο Β' διαιτητής να έχει μια κάποια περισσότερη εμπειρία για να μπορεί να βοηθάει το πολύ δύσκολο έργο που έχει ο Α' διαιτητής.

Τέλος η διαιτησία, με την τροπή που πήρε το παιχνίδι και με τη δυσκολία που είχε, ήταν καλή.Επειδή ο Α' διαιτητής δεν μπορούσε να αποβάλλει τους εκτροχιασμένους γονείς του Πανιωνίου, την πλήρωσαν και οι γονείς του Εθνικού κι έτσι ορθώς πήρε την απόφαση να εκκενώσει το γήπεδο, για να συνεχιστεί και να τελειώσει το παιχνίδι.

Το παράπονο του Εθνικού προς τους διαιτητές αφορά την ανοχή τους ως προς τις προκλήσεις που δέχτηκε ο πάγκος του Εθνικού μέσα στην έδρα του, μην κάνοντας ούτε μία παρατήρηση μέχρι και την στιγμή της εκκένωσης στους ανθρώπους του Πανιωνίου !!!Οφείλουμε μια συγγνώμη προς τους γονείς της ομάδας μας και τους φιλάθλους μας που δεν μπόρεσαν να δουν το νικηφόρο tie break που το πήραμε με 15-12.

Ο ιστορικός σύλλογός μας είναι μέσα στους 5 πρώτους συλλόγους που ίδρυσαν την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης !!Την έδρα της ομάδας μας, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή, θα πρέπει να τη σέβονται όλοι όσοι παρευρίσκονται στους αγώνες μας.Και αυτό είναι μια αρχή που πρέπει ο οποιοσδήποτε σύλλογος να την υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια !!!Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της μεγάλης νίκης !!!

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Κατωπόδης) Κουτούβαλη, Σταμπολίου, Μηλιανού, Σάσσαλου (λίμπερο), Καλογεροπούλου, Καγιαλή, Μπούτσιου, Ασλάνη, Ζούπα, Μαντάκη, Αλαφούζου (λίμπερο), Καράμπελα, Πρίφτη.»

Η ανακοίνωση-απάντηση του Πανιωνίου για το συγκεκριμένο ματς:

Ανακοίνωση- απάντηση για όσα διαδραματίστηκαν στο «Σαλπέας», εξέδωσε και η διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανιωνίου που καταγγέλει την συμπεριφορά των ανθρώπων του Εθνικού αλλά και την ανοχή των διαιτητών στα όσα διαδρματίστηκαν κατά την διάρκεια του ματς αλλά και μετά την εκκένωση της εξέδρας:

.«Την Κυριακή 15/12, σε παιχνίδι Ακαδημιών Κ-20 (πρώην Νεανίδων) ΕΣΠΕΔΑ στο βοηθητικό γήπεδο Π.Σαλπέας με γηπεδούχο την ομάδα του Εθνικού, ζήσαμε δυσάρεστα γεγονότα και συμπεριφορές τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε.

Ο πρόεδρος/έφορος της ομάδας του Εθνικού, υπό την ανοχή των διαιτητών, αποφασίζει πως στα πλαίσια υπεράσπισης και προστασίας της ομάδας του έχει το δικαίωμα να επιτίθεται φραστικά σε φίλους και γονείς της ομάδας του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ προκειμένου να επιβάλλει το σεβασμό της έδρας (όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ομάδας του).

Από τους πρώτους πόντους του αγώνα έως και λίγο πριν το τέλος του 4ου σετ, ο κ. Σ. Κουτούβαλης με ιδιαίτερο ύφος προσβάλλει, χειρονομεί και χυδαιολογεί από τον πάγκο του Εθνικού. Σε όλα τα παραπάνω ο άρχων του αγώνα, κ. Μπολοβίνος αλλά και η β’ διαιτητής κα Καρκατζούλη που είναι δίπλα του, θεωρούν πως δεν συντρέχει λόγος ούτε καν παρατήρησης.Όταν δε, ο έφορος της ομάδας μας, κάνει ο ίδιος συστάσεις στον αντίπαλο πάγκο, ο Α’ διαιτητής αποβάλλει και τους 2 εφόρους κινούμενος με 2 μέτρα και 2 σταθμά.

Η συνέχεια εξελίχθηκε σε σόου για έναν. Μετά την επιβαλλόμενη εκκένωση του γηπέδου, ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά, αλλά ο κ. Κουτούβαλης με το έτσι θέλω παρέμεινε στο γήπεδο μέχρι το τέλος, για να συνεχίσει το σόου με φωνές, απειλές και χτυπήματα στο τραπέζι των διαιτητών μετά το τέλος του αγώνα.

Εμείς ως μία από τις μεγαλύτερες Ακαδημίες Πετοσφαίρισης της χώρας οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια για τη νίκη στην ομάδα του Εθνικού, αλλά και επιπλέον συγχαρητήρια στις αθλήτριες και των δύο ομάδων για το υψηλού επιπέδου βόλεϊ που απέδωσαν αλλά και για το ότι έμειναν ανεπηρέαστες από όσα συνέβησαν.

Επίσης εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους φίλους και γονείς της γηπεδούχου ομάδας, για τη συμπαράσταση που παρείχαν στους αναστατωμένους και θιγμένους ανθρώπους της ομάδας μας, κατά τη διάρκεια της διακοπής και της εκκένωσης. Από τη στάση τους και τα λεγόμενά τους, καταλάβαμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι προσβεβλημένοι.

Περιμένουμε από τις αρμόδιες αρχές, να προστατέψουν ομάδες, αθλητές και γενικότερα το άθλημα από ανάλογα φαινόμενα.

ΥΓ1: Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον, κατά τα άλλα συμπαθή, coach του Εθνικού πως και οι αντίπαλες αθλήτριες είναι Ελληνίδες υπήκοοι. Εμείς του ευχόμαστε ολόψυχα να έλθει η στιγμή να κοουτσάρει Ελληνική ομάδα στο εξωτερικό, αλλά δεν ήρθε ακόμα.

ΥΓ2 : Για όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια, τη διακοπή αλλά και μετά το τέλος του αγώνα, αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα video τα οποία είναι στη διάθεση των αρχών

.ΓΣ Πανιώνιος
Τμήμα Πετοσφαίρισης.»

 

 

Σχετικά άρθρα

  • Νέα ενίσχυση για τον Εθνικό Πειραιώς με Τόνια Μουχτούρη
    Μία ακόμη μεταγραφή για τον Εθνικό Πειραιώς , ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση της 18 χρονης διαγώνιας , Τόνιας Μουχτούρη, η οποία την σεζόν που έληξε αγωνίστηκε με τον Πανιώνιο στην Πρι Λιγκ.
  • Μπαμ Εθνικού με... «μαέστρο» Συμέλα Παπαγεωργίου
    Εντυπωσιακή μεταγραφική κίνηση από τον Εθνικό Πειραιώς που «ταράζει τα νερά» και αλλάζει με τη σειρά του τις ισορροπίες στην τοπική κατηγορία γυναικών ΕΣΠΕΔΑ, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση της Συμέλας Παπαγεωργίου.
  • Ρεπορτάζ και δηλώσεις απο τον τελικό Κ20 Μαρκόπουλου-Απόλλων Αγ. Δημητρίου (vd)
    Δείτε τι δήλωσαν μετά το τέλος του τελικού Κ20 κοριτσιών της ΕΣΠΑΑΑ, ο Ιταλός προπονητής του Μαρκόπουλου,Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο, η Βίκυ Παπαδοπούλου απο την ομάδα των Μεσογείων και η MVP της αναμέτρησης, Μαντώ Ζαρκάδα του Απόλλωνα Αγ.Δημητρίου αλλα και ενα τρίλεπτο με highlights του τελικού στο κλεστό της Κυψέλης.
  • Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α: Προσ-Πέρα-σε το ντέρμπι ο Εθνικός με τρίποντο
    Περίπατο έκανε ο Εθνικός Πειραιώς στο ντέρμπι κορυφής κόντρα στο ΑΣ Πέρα, για την 18η αγωνιστική της τοπικής 2 γυναικών Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. Η ομάδα του Βασίλη Κατωπόδη επικράτησε 0-3 (14-25, 18-25, 10-25), και με το τρίποντο αυτό έφτασε τους 44 βαθμούς και πλησίασε στον πόντο, τον πρωτοπόρο Ιωνικό Νίκαιας που έχει 45 και κέρδισε 3-0 τον Ίκαρο ενώ το Πέρα έμεινε τρίτο με 41. Επίσης να σημειωθεί οτι ο Εθνικός εχει κανει και ενα ρεπό αφου η κατηγορία έχει 13 ομάδες.
  • Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α Στον τελικό του Final-4 K20 κοριτσιών προκρίθηκαν Μίλωνας και Ολυμπιακός
    Ο γηπεδούχος Μίλωνας και ο Ολυμπιακός είναι το ζευγάρι του τελικού του Final-4 Κ20 κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ, το οποίο θα αναμετρηθεί το βράδυ του Σαββάτου 22/2 (20.30) στο κλειστο του Μίλωνα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Αντίθετα στον μικρό τελικό, θα παίξουν οι δύο ηττημένοι των χθεσινών ημιτελικών, Πανιώνιος και Αιγάλεω.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ