Εκτυπώστε τη σελίδα
13-12-2019 16:05

Ανακοίνωση-απάντηση του Αστέρα Νίκαιας στον προπονητή του Μίλωνα

Ανακοίνωση-απάντηση, εξέδωσε ο Αστέρας Νίκαιας με αφορμή τις δηλώσεις του προπονητή του Μίλωνα, Γιώργου Δεναξά, για το μεταξύ ντέρμπι των δύο συλλόγων αλλά και ένα περιστατικό που υπήρξε με τον τεχνικό σύμβουλο του Αστέρα, Παναγιώτη Μαρούλη, κατά τη διάρκεια αλλαγής πάγκων των αποστολών μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου σετ, στο κλειστό του Μίλωνα.

Αναλυτικά ο σύλλογος της Νίκαιας αναφέρει:

«Πληροφορηθήκαμε από τη συνέντευξη του προπονητή του Μίλωνα κ. Γιώργου Δεναξά στο επίσημο δικτυακό κανάλι του συλλόγου, η οποία δημοσιεύθηκε και στο δημοσιογραφικό μέσο volleynews.gr μια σειρά αναφορών του κ. Δεναξά προς το σύλλογο του Αστέρα Νίκαιας καθώς επίσης και προς τον Τεχνικό Σύμβουλο του Αστέρα Νίκαιας κ. Παναγιώτη Μαρούλη.

Σημείωση: Για όσους δεν είναι ενήμεροι για το περιεχόμενο της συνέντευξης του κ. Δεναξά και τις αναφορές του που αφορούν τον Αστέρα Νίκαιας, μπορείτε να το πληροφορηθείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: Γιωργος Δεναξάς:" Ο Μίλωνας κέρδισε εύκολα και καμία απόφαση δεν εκρινε το ντέρμπι"

Λόγω των αναφορών του κ. Δεναξά προς το σύλλογό μας αλλά και προς το συνεργάτη μας, είμαστε υποχρεωμένοι να σχολιάσουμε τα όσα ανακριβή αναφέρει ο κ. Δεναξάς σε σχέση με την πρόσφατη αγωνιστική αναμέτρηση των σωματείων Μίλωνα και Αστέρα Νίκαιας και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια στα προσωπικά σχόλια τα οποία δημόσια παρέθεσε.

Ο κ. Δεναξάς με το γνωστό σε όλους άγχος της αυτοπροβολής και της απέλπιδας έως γραφικής προσπάθειάς του να κερδίσει με κάθε τρόπο και μέσο τα «5 λεπτά δημοσιότητας ….που αναλογούν στον κάθε έναν», αναφέρεται σε ανακριβή γεγονότα και περιστατικά.Παρά το γεγονός όμως αυτό, δε θα διστάσουμε να συμφωνήσουμε μαζί του για τη δίκαιη νίκη της ομάδας του.

Άλλωστε αν ήταν πιο προσεκτικός και αφιέρωνε τον ίδιο χρόνο με αυτόν που αφιερώνει στην αυτοπροβολή του, για να διαβάσει το σύνολο των δηλώσεων που έγιναν από τον Αστέρα Νίκαιας, θα μπορούσε να κατανοήσει το προαναφερθέν το οποίο μάλιστα έγινε χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Προφανώς και διατηρούμε το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης για συγκεκριμένες φάσεις του αγώνα τις οποίες θεωρούμε διαιτητικά λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Όσον αφορά το προσωπικό γεγονός στο οποίο αναφέρεται ο κ. Δεναξάς και συγκεκριμένα οι αναφορές περί σπρωξίματος και άλλων τινών, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσουν σε ενήλικες πόσω μάλλον δε, σε επαγγελματίες του χώρου …

. Ο κ. Δεναξάς προφανώς επικαλείται ολική ανικανότητα των διαιτητών του αγώνα στο να εντοπίσουν ένα τόσο σοβαρό περιστατικό που συνέβη μπροστά τους σε λιγότερο από μισό μέτρο απόστασης (!) κατά τη διάρκεια αλλαγής πάγκων των αποστολών μετά την ολοκλήρωση του σετ, να ελέγξουν πειθαρχικά εκείνη τη χρονική στιγμή τους υπαίτιους αλλά και να το αναφέρουν το γεγονός ως άλλωστε όφειλαν, στο Φύλλο Αγώνα !

Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει αλλά επιβάλλεται ειδικά όταν τα φυσικά πρόσωπα εκτός της επαγγελματικής τους ιδιότητας, στο πλαίσιο του ρόλου τους λειτουργούν και ως εκπρόσωποι των σωματείων.

Όσον αφορά δε, τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο πανηγύρισε την κατάκτηση του σετ απέναντι στο συνάδελφό του προπονητή καθώς επίσης και προς τους φιλάθλους της άλλης ομάδας - και για τον οποίο αισθάνθηκε την ανάγκη να αναφερθεί ο ίδιος ο κ. Δεναξάς - έχουμε να αναφέρουμε ότι είναι εκτός του ρόλου και των καθηκόντων τα οποία έχουμε αναλάβει και στο μέτρο που δεν παράγει αποτελέσματα, αφορά αποκλειστικά τον ίδιο και τις προσωπικές επιλογές που κάνει στη συμπεριφορά του προς τρίτους και οι οποίες δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται γνωστές.

Τέλος, να επαναλάβουμε εκ νέου ότι δεν υπήρξε οποιοδήποτε πρόβλημα με το σωματείο του Μίλωνα με το οποίο θεωρούμε ότι διατηρούμε μια πολύ καλή σχέση αλλά και με εκπροσώπους του πολλοί από τους οποίους είναι παράγοντες πολλών δεκαετιών προσφοράς στο χώρο και το άθλημα και με τους οποίους διατηρούμε εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις.

Ο Αστέρας Νίκαιας στην πορεία του προς τη νέα εποχή ανάπτυξης και προόδου που στοχεύει, έχει να μάθει πολλά από τις καλές πρακτικές μεγάλων και ιστορικών σωματείων με δεκαετίες προσφοράς στο άθλημα και να τις αξιοποιήσει κατάλληλα αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα προσφοράς στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το άθλημα του volley.

Οποιαδήποτε γραφικότητα ή ιδιάζουσα συμπεριφορά όπως αυτή του κ. Δεναξά, δεν είναι δυνατόν να σταθεί εμπόδιο σε αυτή την προδιαγεγραμμένη πορεία.»

Σχετικά άρθρα