Εκτυπώστε τη σελίδα
13-12-2019 01:59

Γ. Δεναξάς: «Ο Μίλωνας κέρδισε εύκολα και καμία απόφαση δεν έκρινε το ντέρμπι»

Ο Μίλωνας ήταν ο νικητής του σημαντικού χθεσινού ντέρμπι με τον Αστέρα Νίκαιας για την 10η αγωνιστική της Β΄εθνικής γυναικών ΕΣΠΕΔΑ. Η ομάδα της Ν. Σμύρνης παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή, με 10/10 νίκες και αποσπάστηκε στο +6 από τον σύλλογο της Νίκαιας που επίσης έμεινε δεύτερος.

Ο προπονητής της πρωτοπόρου, Γιώργος Δεναξάς, σχολίασε την εξέλιξη του αγώνα (3-0) και αναφέρθηκε αναλυτικά για την φάση του δεύτερου σετ που προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες από τις φιλοξενούμενες αλλά και σε ένα προσωπικό περιστατικό που είχε με τον τεχνικό σύμβουλο του Αστέρα, Παναγιώτη Μαρούλη:

« Ο Μίλωνας ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς και έδειξε ότι στην έδρα του έχει ένα άλλο αγωνιστικό πρόσωπο, πιο διαφορετικό απ΄αυτό που έχουμε εκτός έδρας και πρέπει να το βελτιώσουμε.Αγωνιστικά «κλειδώσαμε» τα καλά στοιχεία του Άστέρα και επικρατήσαμε εύκολα. 

Όσον αφορά το δεύτερο σετ, «κολλήσαμε» σε μια περιστροφή στο 24-19 και σε συνδυασμό με την αμυντική λειτουργία του Αστέρα, φτάσαμε στο 24-23. Παρότι δεν ασχολούμαι με τα σφυρίγματα των διαιτητών, πιστεύω ότι η απόφαση του δεύτερου διαιτητή να δείξει φιλέ ήταν σωστή αφού υπάρχει καθαρή παράβαση και είναι η πρώτη, πριν ακόμη το καρφί της παίκτριας μας περάσει αδιαμφισβήτητα άουτ.Η φάση τελειώνει εκεί, απλά η ατυχία για την ομάδα του Αστέρα είναι ότι του έτυχε στο 24, θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή του σετ.

Για μένα αυτή η φάση δεν κρίνει τον αγώνα, αφού στο τρίτο σετ επικρατήσαμε εύκολα και γενικά μία φάση δεν μπορεί να κρίνει έναν αγώνα τριών σετ. Ο Μίλωνας σε όλο το παιχνίδι ήταν μπροστά στο σκορ σε όλα τα σετ.Η διαιτησία για μένα ήταν άψογη από δύο πολύ έμπειρους διαιτητές την κ. Λιάκου και τον κ. Μιχαήλογλου, οι οποίοι έκαναν πολύ καλά την δουλειά τους.Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Αστέρα Νίκαιας για την προσπάθεια του στο συγκεκριμένο ντέρμπι αλλά και στην παρουσία των φιλάθλων του στο κλειστό γήπεδο.

Επίσης θέλω να σχολιάσω για το ατυχές συμβάν με το κ. Μαρούλη που έχει γίνει μεγάλος ντόρος, ότι θεωρώ κακή στιγμή ότι εξέλαβε προκλητικό τον πανηγυρισμό μου για την κατάκτηση του δεύτερου σετ. Επίσης πιστεύω ότι ήταν μια άτυχη στιγμή το σπρώξιμο του, προς το μέρος μου.

Του αναγνωρίζω την ένταση της στιγμής, δεν το παίρνω στραβά η με κακία.Γενικά νομίζω ήταν μια κακιά στιγμή για το ότι εξέλαβε προκλητικό τον πανηγυρισμό μου, και από την άλλη ενήργησε κατά αυτόν τον τρόπο. Εντάσεις συμβαίνουν συνεχώς σε ένα παιχνίδι, απλά χρειάζεται μετά τη λήξη, καθαρό μυαλό για να επανέλθουν όλα στην θέση τους.

Εμείς αφήνουμε το ντέρμπι πίσω μας και ρίχνουμε το βάρος της προετοιμασίας μας στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου με την Αιξωνή στη Γλυφάδα.»

 

Σχετικά άρθρα